Infra kurenie - ANO ? NIE? MATE SKUSENOSTI?

Ahojre rozmyslame nad infra kurenim. Mame starsi rodinny som prerabame vsetko na novo. Kotol? Alebo infra kurenie? ĎAKUJEM za rady :)
Odpovedať
@dzuly9941 Podľa toho, aká bude investícia a koľko ročne prekúrite.
Odpovedať
Prvotne 1300e A rocne necelych 700e
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuly9941 to je cena za kurenie cim ?
Odpovedať
Infra
Odpovedať
@majkoj a za kurenie plynovým kotlom vypocet este nemam. Ale uz idem o to ze len kotol lepsi stoji 1600e
Odpovedať
@dzuly9941 Ake su straty domu? Ak vysoke, tak aj vyssia pociatocna investicia vo forme plynu sa rychlo vrati. Ber do uvahy fakt, ze el. energia je 3x drahsia ako plyn.
Odpovedať
@dzuly9941 na kúrenie elektrikou treba dobre izolovaný dom. Ak už je elektrika jenoznačne schválená tak infra je fajn. Ale plynom ti to vyjde lacnejšie, no prvotná investícia je vyššia. Ja som ale za infra v kvalitnom dome.
Odpovedať
@dominik_boksansky nooo,,, 3krát?!
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuly9941 to ale dufam nepocital predajca infra kurenia :), lebo ti hned poctaju s 50 percentnou usporou co je samozrejme hlupost . Najlepsie by bolo vediet kolko sa minulo na kurenie pred rekonstrukciou.
Odpovedať
@majkoj @slavoslav V tom some sa dlho nebuvalo. Uz asi 10 rokov. A predtym byvala tam babka stara aj to v jeden izbicke. Dom je vo velmi dobrom stave. Ani jedna mojra tepla. Vobkajsie mury su 60-tky. Este nie sme rozhodnuty. Sami nevieme co. A zas s tym infra kurenim nemam skusenosti vobec a ani blizkych vo by to mali. Takze je to taky otaxnik. A ako myslis ze s 50% usporou? To bol informativny odhad. Dala som rozmery izby a ono mi to vypocitalo aky ten infra potrebujem aky silny. A rocne vyslo pri priemernej cene elektriky necelych 700e myslim ze to nie je vela. Fakt sama neviem co a ako O.o a zas uvazujrme ze chceme aj piecku dat do chodby a chodba je vedla spalni kupekni a obyvacky takzeyslis ze tiez by to malo byt ok. Drevo mame.
Odpovedať
@slavoslav ano
Odpovedať
@dzuly9941 60 cm mury nehovoria absolutne o nicom. Pokial je to stary nezaizolovany dom elektrinu pocitite na uctoch za energie :).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dzuly9941 tak na taketo pocty sa urcite nespoliehaj. To si nechaj niekomu spocitat co za to bude zodpovedny. Stoji to sice 100-200€ ale pravdepodobnost, ze miesto 700€ budes plati 2000€ rocne je daleko mensia. NIKDY sa proste nepoliehaj na vypocty dodavatela IR kurenia (ci uz na papiery, alebo na ich stranke), lebo nedopadne dobre.
Odpovedať
@majkoj @dominik_boksansky Takze ste radsej za plynový kotol?
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuly9941 ak mas tu moznost, urcite...
Odpovedať
@dzuly9941 pokial sa nejedna o novostavbu so stratami na velmi nizkej urovni zavedenim plynu neprekuris gate :).
Odpovedať
@dominik_boksansky Plyn mame zavedeny v dome. Aj nova elktrika aj nova voda
Odpovedať
@dzuly9941 je to zateplene? Lebo ak nie, a stena je 60cm plnej tehly, tak to je velmi zla stena, v lete bude teplo, v zime zima.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuly9941 tak si to od nich nech spočítat tak, jako bys to už chtěla objednávat. já mám, s ohledem na nízké TZ, v projektu přímotopy. laboraval jsem s infratopením. nechal jsem si udělat cenové nabídky. s jednou firmou jsem šel "do finále". první nabídka 70. 000,-Kč komplet. potom několik schůzek, telefonátů, žádost o předběžnou smlouvu. mezitím jsem řešil změnu projektu, drobné změny v elektoprojektu. no, a za pár dní přišla smlouva s cenou 140. 000,-Kč. bez regulace...
Odpovedať
@stowasser ten dom si udrzuje twplotu. Tam je prijemne v lete. Az ponaly chladok. Ziadne teplo aj ked si 40
Odpovedať
@2masoni tak to bolo len kalkulacia na internete a takto to je vacsinou :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuly9941 v súčasnej dobe je najväčšou položkou pri plyne prípojenie. Ak už plyn máte, neriešte iné systémy. Cena kotla je od 600 €, bojler 300€, Hrubé múry stačí min.zatepliť (10-15 cm) a je tam stabilné prostredie, tak ako píšete
Odpovedať
Myslite kotol samostatne aj ohrev vody samostatne? Neni lepšii obojživelník?
Odpovedať
Myslite kotol samostatne aj ohrev vody samostatne? Neni lepšii obojživelník?
Odpovedať
@dzuly9941 Dobre ti tu radia. Jednoznacne do plynu, pokial uz je v dome. A kotol bud samostatne plus bojler, ako napisal jan45, alebo so vstavanym zasobnikom. Osobne by som bral so vstavanym zasobnikom.
Odpovedať
@jarpo Dakujem za radu vsetkym . ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?