Hasiaci prístroj v dome

Profilova fotka
K tejto téme som nenašla príspevok, len o autách. Uvažujem o kúpe hasiaceho prístroja pre prípad, keď "čert nespí". Poprosím o Vaše názory a doporučenia. x-)
Odpovedať
@riama276 Presne, cert nikdy nespi. Ja mam 2 hasiace. Jeden v garazi a druhy v kuchyni. Kupoval som take male do auta v Lidli po 10Eur. Urcite je to lepsie ako nic a v pripade poziaru napr. v kuchyni je lepsie siahnut po hasicaku ako stat a rozmyslat, do coho nabrat vodu, alebo cim to hasit...
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik to su praskove, to si 2x rozmyslis ci ho pouzijes :-D ja mam doma 5kg Co2 http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Ako poziarny technik odporucam jeden HP do garaze (praskovy) a do kuchyne (praskovy). Prasok ma dusivy ucinok, CO2 chladivy. Ak na nieco horuce napr. olej das CO2 ktory ma cca -75C celzia, nechci si ani predstavit tu reakciu. Prasok je najidealnejsie hasivo, samozrejme je z neho bordel - prach. Ale to by mi bolo srdecne jedno, ak zabranim zhoreniu celeho domu. A na hasenie oleja napr. v panvici odporucam handru, zabranis pristupu vzduchu a ohen zhasne. V ziadnom pripade vodu bepouzivat, reakcia ako pri CO2. Popripade skus porozmyslat nad zvukovou signalizaciou na splodiny horenia do kuchyne. A poisti si dom :)
Odpovedať
@majkoj myslim, ze ak uz nedajboze pride k tomu, ze budem musiet pouzit hasiaci pristroj, nebudem nad bordelom z prasku rozmyslat ani raz, nieto este dvakrat :)
Odpovedať
Odporucam prasok PG6.. je to 6kg hadiaci pristroj. 2 kilove balenie napr. z lidlu je tak akurat na prd, ak nevies ako hasit, tak tie 2kg su za sekundu prec a ohen hori dalej.. alebo mozes kombinovat do kuchyne 2kg a do garaze 6kg, aby ti v kuchyni nestrasil velky HP..
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 Co2 v prvom rade odobera poziaru kyslika, samozrejme ze zaroven ochladzuje. A ako mozes vydiet tu https://www.youtube.com/watch?v=ep4bx... v nudzi uhasis olej aj s CO2...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan A aky typ a aky velky teda mas doma ?. Ano ked mas vacsi poziar urcite. Ale v domacnosti sa stanu casto mensie nehody (npr. pri zvarani :) ). Praskovy mam v zalohe :).
Odpovedať
@majkoj ja mam praskovy, 6 kilovy... asi by nebolo odveci mat aj nejaky CO2 na mensie nehody ako pises.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna zalezi aj od toho, co sa ma hasit. A ked je uz poziar velky, tak hasiaci pristroj nepomoze. Na lokalizovanie zacinajuceho poziaru urcite ano. Je dobre mat aj praskovy aj CO2, ako pisu a pouzit ten spravny ;-) Praskovy je sice dost univerzalny, ale napr. uplne znici PC. A ked uz je dom, predpokladam, ze je aj nejaka pripojka na vodu vonku, minimalne na zahradnu hadicu ak sa lokalizacia maleho nedari a kym pridu hasici, tak ani takato pripojka nie je na zahodenie. Len treba hlavne vypnut istic a nehasit vodou pod prudom. Takze ak chceme hasit, treba vediet aj ako.
Odpovedať
Dobre rozmýšľaš. Ja mám pre istotu taký malý hasiaci prístroj aj v aute. Už len nezabudnúť kam ste to položili, keby ste to náhodou niekedy potrebovali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 Ďakujem, dom mám poistený od momentu, keď som ho začala stavať,
Odpovedať
Profilova fotka
@rebelix nechcem ti brat iluzie, ale v aute s tym malym na 90 percent nemas sancu . Ale ja ho mam tiez :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj podstata je v haseni a v reakcii hasiva s hasenou latkou. Vsetko sa da, ale treba to vediet..
Odpovedať
@majkoj ja dúfam v tých 10% :-D Možno by ten hasiaci prístroj nepomohol, ale mám to tam minimálne pre dobrý pocit, že je auto v bezpečí :-D A keby sa niečo stalo, tak už len dúfať, že nebudem jediný kto má v aute hasiaci prístroj a niekto ešte pribehne na pomoc...
Odpovedať
Profilova fotka
@rebelix vsak ja tiez :). Len uz som videl nazivo par poziarov aut a v podstate kym sa dostanes pod kapotu a otvoris ju je rozsah poziaru taky, ze vacsinou ten maly uz nepomoze.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ano, požiar + idúce auto je dosť nepríjemná záležitosť. Vodič ani nezistí že horý, len keď spomalí ,alebo už plamene siahajú do interieru vozidla. Je štastie ak ste v aute sám. Len vyskočiť. Ak zastanete z vozidlom, oheň v sekunde pohltí takmer celé vozidlo, ak máte šťastie. Ak nie .... + poznámka. Aký starý je ten hasičák v aute? Dúfam že nie starší ako auto, alebo stačíak je nie starší ako lekarnička. či? fúúú radčej ani nepomislieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?