GPS navigacia

Profilova fotka
Odporucajte mi prosím GPS navigaciuu! Dakujem! :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@huskovapetka garmin , nikdy ma nesklamala...Garmin nuvi 44LM, doživotná aktualizácia máp http://gps-navigace.heureka.cz/garmin...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som spokojná so Sygic GPS navigaciou! :) http://www.sygic.com/en/gps-navigatio...
Odpovedať
ak cghces zariadnie, tak garmin, tomton a pod. radsej daco znackove ako cinu. Ak do telefonu zadarmo mas here od nokie.
Odpovedať
Profilova fotka
@huskovapetka ja mám v obidvoch autách takúto už asi tri roky (vtedy stáli podstatne viac) http://pc.bazos.sk/inzerat/45845917/V... a som viac, než spokojný.
Odpovedať
@klucia123 Ja tiež používam sygic, teraz majú akciu -70 percent do polky apríla alebo tak nejak. Pozri si tu https://play.google.com/store/apps/de...
Odpovedať
Profilova fotka
sygic je fajn, ale poslednu verziu dojebabrali....
Odpovedať
V SR pouzivam WAZE - hlavne koli online informaciam. vyhody - je zadarmo - online informacie o zapchach, obmedzeniach od ostatnych wazerov nevyhody - nieje az tak presna ako ine navigacie a je potrebne online pripojenie Mimo SR alebo na navigovanie v pruhoch pouzivam Sygic Vyhody - velmi dobre riesene radenie v jazdnych pruhoch - je dost presna - bezi OFFline -bez netu Nevyhody - mapy treba obcas aktualizovat - nevyuziva informacie On-line.
Odpovedať
Profilova fotka
@huskovapetka tiez odporucam Garmin s dozivotnou aktualizaciou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Neviete či môžem na palubovke nechať navigáciu s kamerou keď sú mínusové teploty, prípadne v lete keď praží.Bol by to problém?
Odpovedať
ahoj, v lete som ju nikdy nenechaval na palubovke, alebo na skle, ved preco jej sposobovat utrpenie 😄 Cely rok ju mam v priehradke spolujazdca a zije, funguje aj pri minusovych teplotach. mam model Garmin NUVI40, kupeny cca 14-15 rokov dozadu.
Odpovedať
Profilova fotka
V ramci europy jedine waze 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet ja tak nenechavam, podla mna je to zbytocne trapenie pre tu navigaciu, ale brat ten celorocne a neriesi a teda problem s nou nemal, otazne je dokedy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mapy.cz
Odpovedať
@matko291 Verím Ti. Ja som mal MIO, takisto s doživotnou aktualizáciou. Bol som sklamaný z (ne)presnosti, a to aj po čerstvo urobenej aktualizácii databázy. Tak som si začal viac všímať, čo používajú, aké názory majú bežní ľudia, a vychádza mi to na obyčajných mapových operátorov, napr. aj Google maps. Ak človek nepotrebuje od navigácie nejaké extra špeciálne funkcie, potrebuje len presné znavigovanie, z "miesta A - do miesta B" ani nič iné nepotrebuje. Našťastie moja nová MIO mala neustále nejaký problém tak po 3 záručných opravách mi vrátili peniaze. Viac už nechcem. Teraz fičím na Google a som spokojný. (SK, PL, HU)
Odpovedať
@petersd v mieste kde bývam, jazdím, je častá strata signálu okolo samí kopec a ked je zrazu sig. navigácia ma pošle naspäť, na najbližšej križovatke sa otočte...alebo stačí niekde cestou zastaviť a nevieš kde si, tak je častejšie vypnutá
Odpovedať
@petersd Ja som mal tiež MIO. Navigácia ako taká bola perfektná, ale software bol na dve veci. Tak som MIOmapy stade vyhodil a dal som tam iGO. A to bežalo naozaj bezproblémovo a presne. Robil som to vtedy nejako cez root či ako. Ale to je už pekných pár rokov dozadu. Ak už niekam idem, tak si vezmem mobil so Sygicom a ten použijem len keď neviem kam asi ísť. Inak idem jednoznačne podľa tabúľ a samozrejme podľa vlastného rozumu. Ono ísť presne podľa GPS-ka je tiež pekná kravina. Ale kvôli nejakým zápcham, nehodám či obchádzkam je to super. Ale za mňa je aj tak asi naj to iGo.
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd MIO nebolo nikdy dobré, predávali sme ho v elektre ale shit. Google Maps je svetový ale nie dokonalí, lepšie ma naviguje mapy.cz, apka na android a dajú sa legálne naťahať aj offline mapy v tom prípade nepotrebuješ data.
Odpovedať
@pochabel Tiež sa snažím jazdiť podľa hlavy, tabúľ, dopravného značenia,... Na hlavné trasy navigáciu netreba snáď žiadnemu zbehlejšiemu šoférovi. Ja ju občas potrebujem na vyhľadanie konkrétneho čísla domu/baráku v cudzom meste. Ale to fakt len občas, radšej si pozriem mapu off-line na nete a snažím zapamätať. @duzu Tak Tebe by pomohli off-line mapy, nie? @matko291 Tak trochu som teraz popozeral mapy.cz, no fakt to nevyzerá zle? Vieš povedať hlavné výhody a nevýhody oproti konkurencii, napr. aj voči Google maps ?
Odpovedať
@ertezet > Ja mam asi 15 rokov jednu navigaciu v kastliku v aute. Baterka uz davno pokazena, ale navigacia funguje
Odpovedať
@ertezet môžeš. Keď pôjdeš cez leto do Chorvátska (dúfam že nepotrebuješ Navi v dedine do šenku, ale na dlhšie trasy...) tak jej budeš pravou rukou 800km cloniť? Inak, sadnem do auta, spáruje sa mi telefón s autom a používam obyčajné Google mapy cez AA... Mám aj doživotnú Sygic licenciu. Nepoužívam. Keby sa dala predať, predám. Dakedy bolo aj Mio A701... A 4* za rok k tomu sadnúť, pichnúť na NTB aby boli nové mapy... Tie časy sú už ta-tam...
Odpovedať
@megdesign nepotrebujem navigáciu do šenku...prečo by som jej mal rukou clonit? ale mám tam aj kameru a tu by som mal rád pri každej jazde..takže asi chápeš, prečo to nechcem stále dávať s palubovky dole...veď ty používaj mobil, ja budem navigáciu 😉
Odpovedať
@ertezet tak chceš kameru, alebo Navi? Ak máš v Navi (nevieme akú máš...) aj Dashcam, tak ju kľudne nechaj v aute. Narážal som na to, že ak jej nevadí slnko/teplo počas jazdy do Chorvátska, tak jej nebude vadiť ani slnko, keď bude fáro na parkovisku...
Odpovedať
@megdesign nechcem mám navigáciu aj s kamerou, preto som sa pýtal či to môžem nechať na palubovke aj cez leto aj cez zimu, keď kameru chcem používať pri každej jazde.
Odpovedať
@ertezet za mňa môžeš. Batéria je asi aj tak/alebo bude/ pasé, lebo aj tak to máš/budeš mať na kábli a smd súčiastky spájkujem teplovzdušnou stanicou na 450°C, takže nejakých +-70°C im neublíži... ABS plastu rovnako nie...
Odpovedať
@megdesign toto je pre mňa zrozumiteľná odpoved.
Odpovedať
@ertezet Mal som navigáciu aj s kamerou a bola v aute celý rok v kuse. Ak má na sebe kameru, výrobca asi s tým rátal, že bude za predným sklom non-stop. Už túto navigáciu nemám a ako píšem vyššie, ani nechcem. Kto ale zvažuje, tak treba si jednoznačne vybrať, či navigácia, či kamera, no 2 v 1 nie!
Odpovedať
@petersd to je v pohode.. ja som si vybral 2v1 a viac neriešim.😉
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd mapy.cz jedna apka, rychlejsia, lepšie pokritie, detajlnejsie... Najviac som vydel rozdiel keď som vozil pizzu v meste kde bývam, nepoznal som dokonale adresy a hľadal som riešenie. Sygic, Google, Mapy.cz atď atď. Najviac ma zachránili práve mapy.cz.
Odpovedať
Ja mám Sygic vo fone na to občasné použitie keď ju treba. Vie ma riadne iritovať napríklad tým, že občas sa počas jazdy prepne do 2D módu a nedokážem ju prepnúť späť do 3D inak ako jej reštartom. A napríklad naposledy keď sme sa chceli vrátiť od Ikea v Budapešti späť do Košíc a zadal som najrýchlejšiu trasu tak mi navrhla ísť doprava z parkoviska na tú výpadovku namiesto doľava, pričom keď som jej vnútil zahnúť doľava tak mi po prepočítaní ukázala dojazd do cieľa (KE) o 28 minút skôr aj s kratšou vzdialenosťou. Vôbec som nepochopil prečo mi navrhla ísť takou doslova zbytočnou okľukou.
Odpovedať
Profilova fotka
Sygic uz zvlada zrkadlenie cez apple car play? Ci nie? Lebo v dnesnej dobe mi pride odveci pouzivat cokolvek co neviem mat premietnute na displeji v aute 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?