Gardena 6000/5 automatic

Profilova fotka
ahojte. ma niekto skusenosti s tymto cerpadlom?
Odpovedať
ja ho mam tiež čo potrebuješ?
Odpovedať
Profilova fotka
ze vraj netreba k tomu tlakovu nadrz. otocim kohutikok a vtedy sa zapne cerpadlo. nie su s tym problemy?
Odpovedať
ano je to automat s tlakovým spínačom .Neviem na co presne to chcete mat napojené , ked na dom tak problem može nastať vtedy ked budeš mať malý odber vody , vtedy keď je odber pod 140 litrov za hodinu tj. cca 2,5 za min elktronika cerpadla tento odber vyhodnotí ako možný unik a vypneho. To znamená že nebuš moct pustit len trošku kohutik trebars na umyvadle lebo bude malý odber a vypne sa. Ja som si to čerpadlo kupil na automatickú závlahu a pouzívam ho len na zavlažovacie trysky lebo má dobrý tlak ktorý je stály, ale na kvapočkovú závlahu kríkov som musel kupiť este jedno čerpadlo ktoré má aj zásobník vody , tam už nepotrebujem taký tlak ale potrebujem aby fungovalo aj pri malom odbere. Zhrnutie je že s týmto čerpadlom možes mat pri napojení na dom problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
aha. no ja som to chcel pouzit na napojenie domu. na uzitkovu vodu. pracka, sprcha a tak. takze asi to nebude pre mna to prave co potrebujem. skoda na. a nevies mi poradit ake cerpadlo by bolo pre mna dobre. akosi sa vobec nevyznam v takom niecom. ta gardena sa mi pacila, lebo nemam akosivolny priestor na nadrz.. ale asi budem musiet najst.
Odpovedať
My ho mame tiez napojene priamo bez tlakovej nadoby na dom a funguje to vyborne, otocis kohutik a za cca 1 sekundu kym poklesne tlak tak zopne cerpadlo a voda tecie voda plnym prudom. Je ale pravda ze nemozes pustit uplne slabulinky prud vody ale realne som to este ani nikdy nepotreboval radsej si pustim viac :) . A keby ti to vadilo tak si mozes tu tlakovu naodobu neskor dokupit.
Odpovedať
ja by som na tvojom mieste do tohto konkretneho čerpadlo určite nešiel, čerpadlo je super perfektný tlak je velmi tiché ale v tvojom prípade by bola problém tá elektronika ktorá to celé stráži a je v niektorých prípadoch ako v tom ked chceš mať momentálny odber len minimum vody skorej na škodu. Ked nechceš zo zásobníkom tak ja by som to riešil nejakým jednoduchým samonasávacím čerpadlom bez nejakej riadiacej elektroniky a namontoval by som na to tlakový spínač aby sa púštalo samo pri poklese tlaku v systéme. Ale ten zásobník má svoj význam hlavne v tom že ti nezopína čerpadlo pri kažom otočení kohútika aj ked postíš len liter vody. 4erpadlo začne tlačiť až ked tlak v nádobe klesne pod nastavenú hranicu.
Odpovedať
@jadromiro no presne to som mu písal že v určitých prípadoch ked je odber vody pod 140l za hod čerpadlo same vypne a nahodí ERROR 04 a musíš ho isť resetovať . Mne osobne by to vadilo, preto som mu to radsej napísal nechneni prekvapený ako ja. A na učel kvapočkovej závlahy som kupoval dalsie cerpadlo.
Odpovedať
No my ho pouzivame skoro rok a takyto problem som mal iba raz zhodou okolnosti nedavno, stacilo vypnut a zapnut napajanie - istic a cerpadlo islo opat normalne. Ale netvrdim ze s tlakovou nadobou by to nebolo este lepsie, aspon by tak casto nemuselo spinat. Ale toto cerpadlo ma podla mna prave vyhodu ze v danej cene mas uz aj integrovany tlakovy spinac aj ochranu behu nasucho a ma celkom dobre aj ostatne parametre .
Odpovedať
Profilova fotka
oki. dakujem pekne za nazory. idem dalej rozmyslat co a ako. diki krasne.
Odpovedať
Profilova fotka
a keby som namontoval nejaku malu tlakovu nadobu? 10 litrov? to by sluzilo na maly odber vody. fungovalo by to? na taku by som nasiel priestor.
Odpovedať
http://www.profinaradie.sk/hq-tools/p... pozri si toto je to komplet vodaren od gardeny tak isto ta najvyssia trieda ako ten automat a cenu máš o 100e nižšiu ako pri tom čo si chcel . Ja si myslim že toto by vyriešilo čo potrebuješ.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
zdravim, viete mi niekto poradit kde v Prešove a okoli opravuju dane cerpadla???? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?