Fatrafol

Profilova fotka
Ake mate skusenosty s timto materialom?kolko sa asi bere za m2
Odpovedať
@porubsky kvalitne, mam na sope za 15 e za m2
Odpovedať
Kde sa da najlacnejsie kupit pvc-p folia proti tlakovej vode? Moze byt i polska o hrubke 1.5mm dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Sopa je vzacna ☺
Odpovedať
@porubsky U nas na panelaku to nahodili borci rovno na staru vtakmi okadenu lepenku ako novu izolaciu. Spravili tak na streche bazen a par rokov to tam uz uspesne funguje. Osobne som vsak bol proti tej folii, lebo aj par krat ju prederavili zrejme vtaky a trosku problematicky sa hlada potom diera, ale inak fungovala OK aj v takych zufalych podmienkach ako ju osadili. ;-) Ja by som fatrafol vzhladom na tuto skusenost asi pouzil miesto paropriepustnej folie ktora sa dava pod stresnu krytinu - na rozdiel od komercnych folii k tomu urcenych, totiz vydrzi aj dlhodobo UV (kedze sa pouziva napriamo) bez vyraznejsej straty vlastnosti (pruznost, vodenepriepustnost) a teda by som sa asi nebal, ze sa rozpadne ako lacne polske po 3-5 rokoch.
Odpovedať
@koumakds fatrafol pod krytinu je novinka :-D , pises trocha z cesty. Dufam, ze niekto neposluchne tvoju radu
Odpovedať
@porubsky trocha humoru nezaskodi. Fatrafol je naozaj jedna z najlepsich veci na rovnu strechu, ja len k nemu nemam doveru. Ale ked sa z neho robia bazeny, vydrzi naozaj vela. Poskodenie sa da najst specialistom bez problemov. Na vrch ide strkovy zasyp, takze vtaky by ju museli dobat cez kamene. Sopu mam naozaj :-D v albume
Odpovedať
Profilova fotka
Len si treba dat pozor na taliansku lacnu nahradu, neviem ako sa ten matros presne vola. 10 rokov a zacina drolenie + vidno vlakna :-(
Odpovedať
@peto99 Si trosku nepochopil moj prispevok :-D ... som napisal, ze vdaka tym vlastnostiam ake to ma, by som ja asi ten fatrafol pouzil na sikmu strechu ako izolaciu - lebo vydrzi viac, ako tie pofiderne folie, ktore su na to urcene. Tym bazenom na streche som myslel doslova to co som napisal - kedze som byval na najvyssom poschodi, t.j. pod strechou a pripadne zatecenie sa ma bytostne tykalo :-D ... a predstav si, ze v BA najdes nespocet striech, kde na tu foliu nesiel ziaden strk a montovalo sa to presne tak ako som napisal = stare lepenkove pasy sa prekryli len tou foliou, ktora sa vyviedla na atiku a prekryla novym oplechovanim. Zlepilo sa to zvaranim a na pripadne diery, alebo aj kotvy, ktorymi sa bodovo do podlahy uchytala aby nevzlietla, sa prelepili zaplatami. A kedze o cistotu striech sa nikto riadne nestara (vtaci trus, pel a listie), tak odtokove vpuste vdaka lapacom sa zvyknu ucpat a potom tam mas aj 30cm bazenik. A ked je niekde dierka, pocitis to ;-) O specialistoch a ich pristrojoch viem svoje - vyse 2 roky nedokazali najst dieru cez ktoru ma pri sikmom dazdi zatekalo - az som ju napokon nasiel sam.
Odpovedať
@peto99 Spravny komentár. Veeeeelmi z cesty :D
Odpovedať
@pksoo Nam ked davali firmy cenove ponuky, tak na strechu s Fatrafol dali 10r zaruku (par mesiacov po skonceni zaruky som sa odstahoval :-D ). Skoda, ze v panelaku rozhoduje vacsina ludi, pre ktorych je cena magickym zaklinadlom, mohli sme mat inu s 20-25r zarukou. Osobne mam nazor, ze strecha by mala byt vzdy dobre vyspadovana a dobre odvodnena. A nie robit zo strechy bazen a spoliehat sa, ze sa neprederavi a ak ano, tak sa to zalepi... Kvalita fatrafolu ma vsak presvedcila tymi rokmi, ale nazor mi to nezmenilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 videl som super je
Odpovedať
Profilova fotka
Mala by vydrzat okolo 50 r.lenze kto ti to potvrdi
Odpovedať
Článok sa načítava...
@koumakds parotestny fatrafol namiesto paropriepustnej folie? nemas to nejake popletene?
Odpovedať
@koumakds aha ty si myslel fatrafol ako jeho chemicke zlozenie.
Odpovedať
@gashtaan fatrafol je paropriepustny a hydroizolacny - vid: http://e.fatrafol.cz/sk/hydroizolacne...
Odpovedať
@koumakds Hodnota "mí" je 21 000 v prípade tej 810-ky iste nie miesto vysokodifúznej fólie!!! na webe výrobcu je označenie za paropriepustnú vztiahnutý k ostatným typom Fatrafolov oproti Fatraparu, ktorý má mí = 600 000, je hodnota 21 000 paropriepustná - a v tej skladbe na stránke je to OK ale ak dáte klasickú parozábranu napr. Jutafol 90, ktorá má mí okolo 210 000 (Sd okolo 40 m) a zhora by ste dali Fatrafol 810 alebo niečo podobné, tak by rosný bod nemusel byť OK. A to ešte nehovorím o prípadných netesnostich či prechodom pary murivom nahor, ak nad ním neni parozábrana. Preto treba každú takúto aplikáciu radšej vopred prepočítať - ak je pádny dôvod dať pod škridlu HI s mí okolo 20 000, tak parozábranu treba tomu prispôsobiť a dať s čo najvyšším mí. Alebo úplne najistejšie: pod tým fatrafolom nechať odvetrávaciu medzeru.
Odpovedať
a tuná http://e.fatrafol.cz/sk/hydroizolacne... je Fatrabit s podobným mí 25 000 považovaný zase za parozábranu... najlepšie je vždy pozerať hodnoty v TL, pretože slovné označenie je mätúce... Čiže skladbu konštrukcie vždy najprv prepočítať...
Odpovedať
@blacksr hej vsimol som si, ale aj napriklad 807 ma mi 8200plusminus2000 ;-) ... ale uznavam, ze v urcitom zmysle oblbuju (ved napokon kde sa vravi hned naplno vsetko, ze?). Keby clovek pocital s tym, ze je to nie vysokodyfuzne, ale nizkodifuzne, len s vyhodou, ze to moze byt kontaktne (na rozdiel od nizkodifuznych, ktore musia mat odvetravaciu medzeru), tak by mozno to vedelo byt pre takyto ucel pouzite - ale ako vravim, jedine co plne uznavam je ta stalost vlastnosti materialu, ktora akosi absentuje u paropriepustnych folii... (zial par striech som uz pochodil a neboli zrovna stare, ale tie folie vyzerali horsie ako zle...)
Odpovedať
@koumakds Keď sa na to pozeráte takto a ste ochotný zaplatiť pod krytinu PVC HI, tak možné to je. Avšak treba dobre zvážiť tieto riziká.
Odpovedať
@koumakds nevidim to ako oblbovanie, v zmysle PVC hydroizolacii je fatrafol 810 paropriepustny. Pokial by ti niekto ponukal usporne nakladne auto so spotrebou len 15l, ty by si to bral ako oblbovanie, lebo tvoj fiat panda jazdi pod 5?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?