Fabia 1.2

Prosim o pomoc.Kupila som si fabiu 1.2 a potrebujem od vas chlapov poradit.Uz sme na nej prerobili hadam vsetko :repas motora,rozvody,cievky,kabelaz od elektriny a nie a nie prist na to kde je chyba.Ide o to ze ked mi klesnu otacky pod 2000 auto da max rychlost 50km.vcera az 20km plyn uz na podlahe ked vypnem motor zvysim otacky auto ide normalne ale ako nahle opet klesnu pri brzdeni tak mu opet sibe.Uz naozaj nevieme cim to je aj opravar je z toho hotovy.Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Kedze ste presli repasom motora a elektriky, tak neviem. Osobne by som ratal, ze chyba bude niekde tam. A co takto zmenit opravara, diagnostika?
Odpovedať
Co pisalo na diagnostike? Niesom odbornik no vypada to na riadiacu jednotku ze to hadze do nudzoveho rezimu. Nepises ci ide o motor 1,2tsi, ci 1,2htp. Ja by dal prekontrolovat cerpadlo. Inac neviem. Skusit znackovy origo Skoda servis a nech to riesia. Tie nove auta su tak prespikovane elektronikou,ze neraz je to viac na skodu ako na uzitok. Vela stastia.
Odpovedať
@pavol2010 no tiez mi to pride ako ten nudzovy rezim proste ma to viac nepusti a vcera ma to drzalo na 20tke a viac nic.a ked hodim vyssie otacky hned od zaciatku jazdy a teda aj tak preradim tak ide normalne.ale potomto seknuti musim vypnut a zapnut motor.
Odpovedať
@matismo sak prave preto je opravar hotovy z toho ze nechape kde je este chyba uz do toho vrazili 700eur.a auto je 1.2tpi bez vybavy neni tam ziadna ani radio tam nebolo.
Odpovedať
Jaj vidis teraz mi syn vravi. Svokor ma fabiu 1,2 htp. A tiez mu to hadzalo do nudzaku. Nakoniec to po vsemoznom patrani bol chybny snimac teploty oleja. Proste kontrolka nic neukazala a ked sa motor nahrial stratil otacky a siel do nudzaku. Odvtedy to auto ide ako kvet. Skus zmenit servis ako ti tu radime. Viac hlav viac rozumu.
Odpovedať
@emilia25 ako uz pisal @pavol2010 co pise diagnostika? To je uplne prva vec co treba spravit..
Odpovedať
@pavol2010 ide sa opravar este popytat co maju tiez servisy cim to moze byt.
Odpovedať
@marek_norway len cievku na valci ta sa vymenila no nepomohlo.
Odpovedať
@marek_norway ale tou cievkou sme odstranili chybu na tachometri raz siel raz nie po vymene cievky uz tachometer ide.
Odpovedať
@marek_norway a ked nas to spomali tak mi cuka cele auto aspon ze po repase uz nema taky zvuk ako predtym.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 Mal som síce iné auto, no rovnaký problém. Treba pozrieť podtlakový regulátor turba a podtlakové hadičky, prípadne turbo. U mňa sa to stávalo zvyčajne v kopci, keď mi klesli otáčky a auto zrazu prestalo ťahať. Po výmene turba a regulátora bolo zrazu všetko ok.
Odpovedať
vymen mechanika, kadzy kto si dnes kupi kabel aliexpresu za 20$ je velky mechanik. odnes to niekomu kto ma osciloskop a vie a nie niekam kde dokazu len menit veci staci nahnity kabel a chybu neukaze ziadnu akurat auto nepojde tak ako ma.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@linear324 a to turbo ma kazde auto?lebo toto je na benzin a uplne ze zakladna vybava este aj okna musim tocit hore dole a rucne cuplikom zamknut.
Odpovedať
@emilia25 napisala si sem, ze "auto je 1.2tpi", taka fabia neexistuje, takze sa ti tazko odpoveda na taketo otazky.
Odpovedať
@emilia25 nie turbo nema kazde auto. Ak ide o klasicky benzinak,ci diesel ludovo atmosfera,alebo hladky diesel ten turbo nema. Podla technicaku zistis ci mas motor s turbom ci nie. Inac ja stale chcem auto s minimom elektroniky. Nepotrebujem si otvarat okna,ci zamky apod.elektronikov. Tym mas mensie sance ze ta nejaka elektronika zradi. No dnesne auta podla predpisov EU ci vramci konkurencie tlacia do elektroniky vsetko. Cize ber to ako vyhodu podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 Ahoj, napísala si, že máš fabiu 1.2tpi a taká neexistuje, preto si myslím, že si spravila preklep a myslela si 1.2tsi, čo je benzínový motor s turbom.
Odpovedať
@linear324 kuknem sa do velkeho technicaku v malom to neni len to ze je to 40kilowat.
Odpovedať
@linear324 a je to na benzin
Odpovedať
@emilia25 tak to je Hovno-To-Pojede
Odpovedať
@gashtaan :-D si zabil
Odpovedať
@gashtaan ale to je auto pre mna pre zenu pre zaciatocnicku do prace a spet cez dediny.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mohol si sa trocha krotiť
Odpovedať
@emilia25 moze byt pripchaty katalyzator, posunuty rozvod, vadna lambda ktoru ti tiez neukaze pc, vstrekovace, netesne sanie a dalsich 1500 inych pricin.
Odpovedať
@sevciklc ved toto je to a este sme na to neprisli co to je.ach
Odpovedať
@andrea505 ved som sa, a nie len trochu.
Odpovedať
@sevciklc opravar bude postupne vymienat vsetko, ved on to neplati a emilia mu este aj vinko obcas donesie za snahu... aj tak sa da auto opravit, raz to musi vyjst :)
Odpovedať
@gashtaan To nebolo vino ale vin cislo motora ze sa poradi aj s dalsimi co maju servis.
Odpovedať
Nie je vinko ako vinko.... :-D
Odpovedať
@emilia25 jaaaaaaj take vinko :-D
Odpovedať
@emilia25 pokial nedokaze spravit takyto primitivny motor moze sa pytat koho len chce. posledne som robil auto tiez si chlapci menili veci natrepali do auta 1000e a stale auto neslo poriadne a pritom stacilo opravit jeden kabel ktory bol trochu nahnity. ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?