Exekútor a predaj nehnuteľnosti

Dobrý deň, mám takýto problém. Dnes mi volal exekútor, že si uspokojí svoju pohľadávku predajom mojej nehnuteľnosti. Nakoľko som mu exekúciu splácal postupne z 10000 eur mi zostalo 6600 eur. Problém je, že som mu ju nesplácal pravidelne a teraz chce peniaze odo mňa naraz do stredy. Vraj keď mu nezaplatím vykoná exekúciu predajom nehnuteľnosti. Ale toto je moja otázka, ja mám dom založený banke hypotekárnym úverom, kt. normálne splácam. Môže mu aj tak vydať banka súhlas s predajom môjho domu??? On o hypotéke vie a tvrdí, že sa to dá. Ja som myslel, že to nie je možné. Mám viacero exekúcií a teraz neviem čo mám robiť. Je to možné, aby predal žaložený dom. ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
pýtala som sa kamoša ktorý robil u exekútora a dal mi tieto odpovede: - exekútori to radi robia a môžu to urobiť... - nech požiada o splátkový a ak sa s veriteľom dohodne, tak exekútor nesmie ďalej konať... - oporu v zákone nemajú, ale dieru :-S
Odpovedať
No veď práve, mal som dohodnutý splátkový, ale ten som porušil. Takže toto je asi bezpredmentné. Takže naozaj mi môžu predať dom? Fíha silná káva :-(
Odpovedať
odpoved od môjho kamoša: "ked poruší nový kalendár, tak podľa zmluvy ale väčšinou áno" ale na druhej strane " stále môže požiadať o nový a je na oprávnenom, či s ním bude súhalsiť alebo nie"
Odpovedať
takže jediná záchrana dohodnúť s oprávneným nový splátkový kalendár a dodržiavať ho...ak sa dohodne nový splátkový kalendár exekútor nesmie konať - exekučný poriadok mu zakazuje vykonávať exekúciu.
Odpovedať
Len môj pán exekútor nechce už o žiadnom novom splátkovom kalendári ani počuť. Nedá sa z toho nejak inak vyklučkovať?
Odpovedať
Alebo napr. by ma zaujímalo. Teraz by som chcel exe zaplatiť 2000,- eur nie je to nejaká polahčujúca okolnosť, že sa to snažím splácať?
Odpovedať
exekútor je oprávnený?
Odpovedať
Pravdepodobne má asi plnú moc, tým pádom je aj oprávnený? Neviem ale asi áno.
Odpovedať
Profilova fotka
skús mu povedať, že napíšeš na SKE- slovensku komoru exekútorov a že podáš sťažnosť, že sa nechce s tebou dohodnúť a nie je voči tebe ústretový. Všetci exekútori sa boja SKE ako čerta, nemajú radi sťažnosti..... možno že s tým nič nezískaš, ale možno že áno...... nedaj sa
Odpovedať
myslimsi ze o exekucii musi rozhodnut sud, len ho presvedcit ,zeste nemohli splatku zaplatit. exekutori sa v SR najhorlivejsi pracanti. lebo maju kseft
Odpovedať
Profilova fotka
@mario1109 vy ste mali iba dohodu medzi sebou. Ak exekutor chce dostat svoje peniaze za predaj tvojej nehnutelnosti, ktora je zalozena musi o tom rozhodnut sud. Ten bude skumat hlavne tvoj prijem a ak to bude len trochu mozne, budu ti strhavat tolko kolko je to len mozne. Avsak ked aj rozhodne o predaji tvojho domu, najprv z vydrazenych penazi sa musi vyplatit zostatok hypoteky banke a az potom by sa vyplatila dlzna suma exekutorovi. Takze skor si myslim, ze Vas exekutor natahuje a chce co najskor dostat peniaze naspat.
Odpovedať
Dnes som hovoril s oprávneným a on, že nebude podrážať exekútorovi nohy. Pekné od nich a ja prídem za 6000 o dom. Ešte sa chcem spýtať ak začnem platiť normálne splátky (bez jeho súhlasu) napr. by som mu dlh splatil na 3 splátky aj tak môže exe postúpiť kroky k predaju nehnuteľnosti? či ako sa to berie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mario1109 no pekne to asi nie je, ale musis sa na to pozerat aj z druhej strany. Konal by si na druhej strane barikady inak, keby ti exekutor slubil, ze to vybavi hned a naraz ? Alebo by si radsej cakal v neistote, ze zase z toho nic nebude ? Neviem o co sa presne jedna, ale nas raz natahovala firma, co nam dlhovala, presne ako si spomenul, zaplatila trochu z dlzoby a zase dostala cas, neviem ci sa to este tak da.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial to splatis zanikne predmet exekucie... Otazka je, preco si to nesplacal podla splat. kalendaru a teraz, ked hori za patami si to schopny zlepit na tri splatky. Mozno si je exekutor s veritelom tohoto faktu vedomi a tak sa rozhodli pritlacit na teba tymto sposobom.
Odpovedať
@mario1109 Keď je k domu zriadené záložné právo v prospech banky, ktorá ti poskytla hypotéku a banka je zapísaná ako záložný veriteľ v prvom poradí na liste vlastníctva, exekútor môže predať dom len ak s tým bude súhlasiť banka. Banka s tým však určite súhlasiť nebude, lebo by sa jej tým splatil hypotekárny úver a prišla by o úroky za zvyšné roky hypotéky - je to teda pre ňu nevýhodné. Pre istotu si to však over vo svojej banke.
Odpovedať
Samozrejme, že je to aj moja vina. No nemal som na splátky pravidelne, mal som nárazovo robotu (jeden mesiac viac peňazí, iný menej) tak som to doplácal asi tak raz za 5 mesiacov naraz. Poukazujem, že medzi mnou a exe bola len ústna dohoda o splátkach. Viem, že pokiaľ to splatím zanikne predmet exekúcie. Ale mňa zaujíma,či to aj tak postúpi ďalej keď mu teraz zaplatím 2000 eur a potom ďaľšie splátky..neviem ani sám čo robiť ďalej.
Odpovedať
17antigona presne takto som si to myslel ja. Len ako si to mám overiť v banke, čo mi nato povie? Ako mám postupovať?
Odpovedať
Určite záleží aj na tom akú vysokú máš hypotéku. Pochybujem že by banka dala súhlas ak by si prepočítala,že z výťažku dražby by nebola hypotéka splatená a musela by ťa naháňať aby si zvyšok doplatil. Navyše by stratila jedinú páku,ktorú má a to je dom a nakoniec by ťa musela exekuovať tiež. Skús ešte raz kontaktovať oprávneného-nemyslím exekútora ale veriteľa a vysvetliť mu,že buď hneď splatíš 2tis.eur alebo bude čakať či banka súhlasí a že predaj nemovitosti môže kľudne trvať aj roky v dnešnej situácii. To je pre neho plus a nie podrážanie nôh exekútora. Neviem ako si na tom v banke ale skús behnúť aj tam a vysvetliť situáciu,či dajú súhlas k dražbe...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?