Domáce výtvory pre inšpiráciu

Poskuloval som po pracovnom svetle. Mam jedno cinske 50W s prikonom 20W :-) Stalo sice 25E, ale tak i svieti ;-( Nasiem som v cine novinku v podobe 150W COB led diody na 230V !!! Cize nie je potrebne kupovat 36V zdroj, ako to bolo doteraz potrebne. Hotove svetlo s mizernym chladenim stalo 60E v cine cize + clo a dph. Tak som si na bazosi kupil 4kg hlinikovy chladic v domneni, ze to musi stacit ;-) Vsetko pozapajal a hor sa na testovanie. Produkcia svetla je enormna a to pri realnom prikone 172W! Taktiez produkcia tepla je vysoka a pre zvysenie zivotnosti tam este na rebrovanie doplnim ventilator. Chladic s pri izbovej teplote 23C zohrial za cca 10min na 50C+. Celkova investicia 45E za svetlo ktore na slovensku nekupite ;-) Nebojte sa prispiet a motivovat druhych, ved v kazdom z nas to je :-D
Odpovedať
1
2
@rkorba Dobry napad, mozno z toho daco vymyslim. Len pre upresnenie to nieje led dioda ale led 'ziarovka', cize zahrna aj ine suciastky aby to bolo na tych 230. Myslim ze samotna ledka sama o sebe nehreje. Mozno tie mensie by sa dali strcit do starych reflektorov ...
Odpovedať
Celkom dobry napad taketo kutilske vychytavky :-D ale teda je to skor funkcne ako pekne :-) ale pre niekoho do garaze alebo do sopy si niecim posvietit celkom dobry napad :-) ale nechapem ze ako ta to napadlo takto tvorit :-D celkom nezvycajna zaluba ty si elektrikar? nie je to aj nebezpecne ked takto sam zapajas dokopy? :-)
Odpovedať
@ziit nie, nie je to nebezpecne, praveze omnoho bezpecnejsie ako kupovane, kde nie je zapojeny ochranny vodic! Kazdy chlap to podla schemy dokaze zapojit :-) Pracovne vsetla nikdy neboli pekne, ale funkcne. Ver mi, ze tych 170w premenenych na teplo dokaze zahriat dost veliky chladic relativne rychlo.
Odpovedať
@rkorba ja by som to vylepšil chladičom na vodu a keď sa ohreje voda, tak do podlahovky...a máš TČ... :-D :-D Ale ma to zaujalo a škoda že to nevidím v reáli...Je jasné že potrebuje už také chladenie..Tak už len zozadu kovový ventilátor/ z digestora/ a hotovo...Si šikovný 8-) ;-)
Odpovedať
No a teraz sa hlboko zamyslam: Na co je toto dobre? Ale mozno dosvietis az na mesiac :-) A este si aj cajicek prihrejes Prejde mi v ramci tejto diskusie valkanie cesta medzi dvoma papiermi na pecenie?
Odpovedať
Papierovo to da 15 000 lumenov pri spotrebe 170W je proste to najlepsie co sa da dnes kupit. Pri praci nie je svetla nikdy dost ;-) @technik007 vodne chladenia som prestal pouzivat na pc, ked som si mohol dovolit vykon bez kompromisov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ked to bude svietit po aspon 1000h tak potom uvidime :) tieto cinske vykvety totiz sem tam dost cmudia :)
Odpovedať
@majkoj neboj otestujem a dam vediet ;-) Chladic bol najdrahsi a ten ostane :-) Je tam teplovodna pasta a pribudne aktivne chladenie, cize to musi daco vydrzat, proste musi 8-)
Odpovedať
@rkorba No keď to nevydrží, tak si sa zmýlil,no nie??? Pôjde druhý test... ;-)
Odpovedať
@technik007 ked to nevydrzi, tak tam dam mensiu 100W a tu by to uz malo uchladit v pasivnom mode :-)
Odpovedať
@rkorba ale poznam aj takych chlapov ktory by to neboli schopny ani podla schemy zapojit, ale tak to su taky..no radsej sa ani vyjadrovat nebudem, vsak vieme ze aj taky su ktory pomaly ani ziarovku vymenit nevedia :D :D tak to verim :-)
Odpovedať
lebo su od prirody krivi, alebo jednoducho lenivi ;-) zatial bol z toho svetla kazdy chlap uneseny, predsa len 10 000 lumenov + dovtedy nevideli, samozrejme baby to neocenia 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak konecne dorazil ventilator, tak som ho nahodil a som spokojny. Po nainstalovani mi nestupla teplota chladica nad 40C pri okolitej teplote 22C, takze slusna ucinnost, lebo bez chladenia sa to splha ku 60C a to uz znizuje zivotnost cinskeho vyrobku :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dalsi maly projektik je zrealizovany. Chcel som vyhodit dake stare PC zdroje, ale nasiel som im dodatocne vyuzitie ;-) Spravil som si z jedneho jednoduchy "laboratorny" zdroj :-) Investicia 6E za bananiky a vypinac. Mam tam dialkove spinanie (napr pri rezacke polystyrenu) a vsetky potrebne napatove vystupy. Jeden bananik mi stratil syn, ktory mi pomahal tak musim prikupit :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Tusim ludia ziju v konzumnej spolocnosti a nemaju potrebu si robit veci sami :-S Ale ja taky nastastie nie som a vytvoril som si dalsi zlepsovak, ale musim sa priznat neobjavil som znovu koleso, ale som ho len okopcil a spravil z toho co garaz dala :-) Na foto mozete vidiet roznasac malty. Najprv som ho chcel spravit z dreva koli dostupnosti, ale po kratkej uvahe som radsej zvolil akrylon a nerezove doplnky ;-) http://www.construindoo.com/en/blog-d...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@majkoj poslusne hlasim, ze LED COB prdla po roku a daco pouzivania 8-) ]-( Uz je na ceste novy modul ,ktory len vymenim kus za kus a facham dalej :-)
Odpovedať
Ludkovia neviete, kde mozem kupit hlinikove profili napr 25x25x2mm? Mam rozbehnuty dalsi projekt ;-) Jednalo by sa o Trenciansky kraj, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ja som kupoval v BBtechniku v BB. Neviem či si našiel lacnejšie, poštovné maju 5€. http://eshop.bbtechnik.sk/109-hliniko...
Odpovedať
Kto uhadne co bude totok za tyzden? :-)
Odpovedať
Mala napoveda z dnesneho dna ;-)
Odpovedať
zahradny gril
Odpovedať
@epto dal som moc silnu napovedu 8-)
Odpovedať
@rkorba mne to bolo jasne uz na prvej fotke, ale k diskusii som sa dostal az ked tam bola napoveda. ;)
Odpovedať
@epto Oukej mas siroky rozhlad, to sa ti v zivote zide ;-) Pozeral som ponuku grilov na trhu a tie co za nieco stali a neboli vyrobene z papieru, tak sa pohybovali nad 1000E a tento co robim ja stoji v extra prevedeni 2500E + Tento sa bude dedit z generacie na generaciu :-)
Odpovedať
Nezabudni potom nahodit fotky ked to bude hotove, najlepsie aj s nejakymi produktami aby sme mi ostatni ziskali motivaciu :)
Odpovedať
@epto Pokracujem kazdy den po praci :-) V piatok mi prisla nova "prskavka" a doteraz si hovorim, ako som mohol pouzivat MMA, ked MIG je uplne o niecom inom. PS vytah je vyborny pomocnik :-D
Odpovedať
@epto keby som mal prepravne kolecka, co nemam, tak by som do konca tyzdna dokoncil stojan a spojil komoru horenia s grilovacou, ale budem si musiet pockat, lebo pokladka kachliciek ma prednost :-) PS rosty spravene, dvere nahodene, komin privareny (zatial bez klapky):-p
Odpovedať
je to riadne hebedo :)
Odpovedať
@epto 333l grilovacieho objemu a 1,2M grilovacej plochy, nemoze prist taka navsteva, ktora by odchadzala hladna :-) Keby nahodou, tak by som dorobil dalsie dva rosty, ale to snad nie :-D Vela som sa pri tom naucil a druhy by bol taky isty, len trosku kvalitnejsie spraveny. Mal som PNku, tak reku vymyslim si daky projekt na volne chvilky a bum uz sa rysuje i vysledok :-)
Odpovedať
aká bude povrchová úprava?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?