Dom v dedine pri Bratislave - neľutujete?

Profilova fotka
Ahojte..uvazujeme nad domom pri ba(most, milosl. , malinovo , luzna) ..kedze ceny za 3izbaky v ba sa vyrovnaju..chcem sa opytat vas ktori tam uz byvate , ci nelutujete ?praca v ba takze dochadzanie , to je hlavne coho sa obavam. Ale asi to stoji zato , ci? Budem vdacna za kazdy postreh :-) dakujem
Odpovedať
@jovka No ja som postavil v Stupave, minulý rok sme sa sťahovali. Neľutujem, sem tam síce sú zápchy, ale doprava ráno do BA je všade hustá, z každého smeru. Ani v BA sa z Karlovky do Rače nedostaneš do 1/2 hodiny. A never tomu, že za cenu bytu máš dom v okolí BA. Postaviť dom ma stálo toľko, čo 2 troj - štvor izbové byty.
Odpovedať
Profilova fotka
@jovka Ak to mieniš len kvôli cene a nie kvôli tomu že tvoj sen bolo bývanie v dome tak to určite nerob, osobne by som radšej býval v meste blízko práce ako každý deň dochádzať, nejaký čas som žil v Malinove pre mňa to bolo strašné a to som bol bez auta čiže som sa spoliehal len na MHD a bolo to strašné stávať 5:40 aby som bol na siedmu v meste alebo keď som išiel domov okolo piatej aj viac ako hodinu pričom normálna cesta tomu autobusu trvala na stanicu tak 20 minút a autom v zápchach to nebolo o nič lepšie a to si neviem predstaviť ako fungujú tí čo majú deti a vozia ich do školy alebo na krúžky. Okrem toho cestovania by som bol skeptický aj ohľadom tej ceny možno postavíš dom za cenu bytu ale ešte si musíš prirátať kúpu pozemku. Kamarát teraz rieši to isté pozerali byty po meste že sú drahé tak našiel v Bernolákove štvordom čiže dvojdom dva krát nad sebou mal síce vlastný vchod a schodisko na to poschodie ale neviem či k tomu bolo aspoň kúsok pozemku ak mi dobre povedal cena toho bola 100-tisíc. Neviem aké sú ceny bytov čo si pozerala ale ja osobne by som radšej býval v meste.
Odpovedať
za cenu 3i bytu v BA kupis podla mna tak maly domcek ako holodom, bez upravy pozemku, alebo daku radovku. este aj zalezi na lokalite a stavu toho bytu. ja osobne by som na ten smer co spominas nesla ani zadarmo :-p jedine ze robis home office, alebo nemusis chodit v spicke rano do prace a poobede naspat. ale za tu cenu teda velke ocakavania nemaj. to bude mini dom s mini pozemkom. bytovka na lezato.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My sme bývali v Petržalke pri dostihovej dráhe a predtým v Ružinove v bytoch. Akože super,mali sme spojene 2 byty na 5,5 izbak s dvomi kupelkami a kvôli priestoru sme teda do domu nešli. Ale s malym dieťaťom je to neporovnatelny komfort. Už skoro 4 roky bývame v Zalesi medzi Ivankou a Malinovom. Milujeme to obaja s mužom a aj dieťa a už by sme nemenili. Výhody sú iné plynutie života,vlastný dvor,skvelá komunita a celkovo život obce. Nevýhody sú cestovanie (cez Ivanku do BA ráno rozptyl 30-60 min, cez Malinovo 20-60. napr chodím učiť detido Podunajských a ak odídem 8:00 z domu, som tam 8:20. ak skôr alebo neskôr, cesta je tak 30-40 min. to si musím vychytať časy), niekde infraštruktúra (u nás pošta a lekárne v Ivanke. Moj muž robí z domu a ja učím deti pár dni v týždni, čiže nemám to také seriózne dochadzanie,cize mne to vyhovuje. Aha a ešte jedna vec. Nám veľmi sadli susedia. Navštevujeme sa,pomáhame si od začiatku. Keby ale mám byť niekde,kde nemam socializaciu, možno by sa mi tak nepáčilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@jovka kuk hore.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede..pozerali sme postavene domy dvojdomy ci radove a ceny tam su okolo 130 holodom. Je pravda ,ze dom uplne nebol moj sen ,ale ak yam bude klud ,ziadny problem s parkovanim tak by som do toho aj sla. Pracu mam v centre , takze dochadzat budem musit🤔 yeraz byvam v podun.takze by som chodila tadial.cez vknd sa tam chcem ist pozriet ako je to realne dalekp , ale myslim ze pre rodinu do buducna to je lepsia volba nez panelak🤔 inak sama som prekvapena z tych cien , mozno tam budu este nejake haciky😣
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla ale spicky su aj z d1 kazde rano kedze sa napajam ked idem do prace , a druhu stranu tak nepoznam uprimne , no predpokladam , ze aj tam je to v exponovanych cadoch huste :-)
Odpovedať
@jovka Radovka alebo dvojdom v satelite kombinuje nevýhodu súkromia a stratu času v kolónach.S výnimkou smeru od Stupavy, Rakúska a Maďarska počítajte s hodinou tam a hodinou s5. Navyše budete bývať v ležatom paneláku. Horšie je už si iba kúpiť byt v satelite. Tých negatív je veľmi veľa, ak máte dochádzať každý deň v špičke. Kopa ľudí si to len tak neprizná, niektorí však časom vytriezvejú. Nenadarmo sú ceny pozemkov medzi BA a okolím tak rozdielne, aj keď stavba vyjde porovnateľne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,my sme si kupili v Kralovej pri Senci. Sme tu uz 2 rok,byvanie super.cestovanie rano do prace ja 1 hodinu rano a aj pobede. A bude to este horsie,budu robit cesty (obchvat), rozsirovat staru senecku cestu, cize budu este vacsie kolony ako su teraz. Ja som koli tomu zmenila pracu na opacny smer,kde budem za 25min v praci a nie hodinu.Byvanie by som nemenila,je super. Mame samostatne stojaci rod.dom,aj bus blizko. Ale do BA rano len pred 6h inak je to des
Odpovedať
Profilova fotka
@draik mate skusenost s 2domom?pretoze znama kupila a su spokojni.podorysy maju zrkadlovo , spalne na opac.stranach ticho ako v samostatne stojacom dome.tie ceny su okolo 130-140 holodomy s pozemkami.ked si zratam ze tu novostaby 3 izbaky su okolo 140 plys parkovanie a stale je to riziko kto byva nad vami , pod vami ..tam sa to eliminuje len vedla 🙄ci zle rozmyslam🤔 rano musim dochadzat...vecer ked koncim zapchy uz nie su..tak aspon tato vyhoda v dochadzani..
Odpovedať
Profilova fotka
@jovka Len nezabudnite že pozeráte ceny holodomov čiže žiadne obklady, podlahy, sanita, kuchyňa a podobne za dokončenie môžete podľa toho aký drahý si vyberiete materiály od 10-tisíc vyššie. A ešte by som si pozrel veľkosť tej záhrady pri takom dvojdome, kamarát má sestru v Bernolákove v dvoj dome a neviem či nezastavaná plocha pozemku je 300 m2. Ak toto niekto považuje za dedinské bývanie tak na ozajstnej dedine asi ešte nebol.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko ano dakujem.to by sme asi nechali urobit develop.maju vyhodne ceny na standart.pozemky su aj okolo 300 400 m co by stacilo☺ na obhliadke sme este neboli..je to v rovine rozhodovania..nerada by som lutovala🙈
Odpovedať
Článok sa načítava...
Druhy rok dochadzam z Miloslavova. Mam uz odsledovane, ze z celeho roka je to tak 7-8 mesiacov nafigu a zvysok bez dopravnych kolapsov. Su to obdobia okolo vianoc, resp. po novom roku a cez prazniny. Dostat sa do BA je jedna vec, ale v BA stojim v zapche aj tak. A stal som aj ked som tam byval a isiel 8km do roboty pol hodinu. Takze ak nema clovek pracu na pešo, alebo niekde na okraj BA, tak stoji v kolonach tak ci tak. Pre mna je doprava jedine minus byvania v satelite. Ak ti vychadza cena, moznosti, vyhliadnuta nehnutelnost atd... zvaz si, ci je jedno vacsie minus nad vsetky plusy.
Odpovedať
@jovka Z Vášho popisu akoby vyplývalo, že ste skôr nabudená na to a na diskusiu hľadáte skôr potvrdenie svojho zámeru. Je úplne niečo iné cestovať autom/SAD zo satelitu ako napr. električkou v BA, ktorá jazdí v pravidelnom krátkom intervale. Každý má svoje preferencie, ale ak už ísť do satelitu, tak mať aj nejaký pozemok okolo, ak teda cieľom je mať trochu súkromia a priestoru. Radovky ani dvodomy toto neplnia. Parkovacie mniesto si tak či tak musíte postaviť na svojom pozemku. Externé náklady (nielen benzín a spol.) na každodenné dochádzanie do mesta v špičke sú vysoké, preto sa možno na prvný pohľad javí, že je výhodné uprednostniť dom v satelite za porovnateľnú cenu ako byt v meste. Ešte pred 10 rokmi, keď zápchy neboli také výrazné, sa táto "výhodnosť" dala pochopiť, ale dnes už nie. Strata dvoch hodín cestovania denne často znamená, že do satelitu idete iba prespať. Ak si za každú cenu myslíte, že je to dobrý nápad, prenajmite si na pol roka dom/byt v danej lokalite a vyskúšajte si, či je to pre Vás.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik ano som nabudena nepopieram a teda pri rozhodovani ist do vacsieho mi toto prislo ako dobra moznost..byvala som vo vajnoroch a vzdialenost od prace mi vychadza rovnako 14km a tam tie zapchy au tiez priserne.je pravda , ze cas nik nezaplati ale zas nepracujem kazdy den v tyzdni len 3x 🤔dakujem za konstruktivne postrehy , zamyslim sa nad nimi.
Odpovedať
@draik z juzneho smeru mame RegioJet, t.z. nieco podobne ako tebou spominana elektricka. Komu to vyhovuje, vyuziva. Pravidelne interval, pravidelna tlacenica ako v spojoch MHD :) A cestovanie za prespatim tiez nie je pripad vacsiny. Malokto robit 12-14h denne, aby chodil fakt iba prespavat. Treba si objektivne pozriet aj cestovanie vramci mesta. Ak z/do satelitu zabijem denne 2h (castokrat je to realne menej), tak polovicny cas cestuje bratislavcan hociako z jedneho konca mesta na druhy. A to uz mas usporu casu len hodinu. Ked prides do svojho satelitu, v lete si o siestej nieco pekne v zahrade urgrilujes. V Bytovke mozes ist akurat tak do centra (opat cestovanie autom alebo mhd) na zmrzku za 1,5€ co je reakcia na tvoje "externe" naklady :-D Vsetko ma pre a proti, preto je na dotycnej co sa jej oplati viac.
Odpovedať
@autoholik Obhajujete neobhájiteľné. Jednak je potrebné sa najskôr k vlaku dostať, potom ním odviezť (aj keď sa vraj už nestáva, že by sa do RegioJetu nezmestili cestujúci), potom sa prepraviť v rámci mesta, keďže nie všetci robia na stanici/v jej okolí. Napriek hustote intervalu do stále nie je MHD. Ak by tam však nebol vlak, bol by ten smer úplne zabitý. Do toho sa časom rozšíria platené parkovacie zóny a výsledok bude zase iný. Takisto asi výrazná menšina býva v Devínskej a pracuje v Rači. Mňa presviedčať nemusíte, vidím to v okolí, na stretnutiach so známymi. Ak majú deti, ktoré vozia do mesta, tak domov chodia prakticky prespávať. Špeciálne som čakal, kto ako prvý vytiahne grilovanie na terase :-). A to sme sa ešte nebavili o službách v satelite a dochádzaním (autom) za všetkým potrebným, možným a nemožným. Pritom platí, že istej skupine sa bývanie v okolí BA oplatí (najmä ak nejde o čistý satelit, kde sú iba domy, ulice a domy, že sa obyvatelia pomaly ani nemajú kde stretnúť, zato sa ani nepoznajú). Ale spravidla to nie sú tí, ktorí predali byt napríklad v Petržalke, postavili dom v satelite, do práce/školy jazdia do širšieho centra BA. Už sú aj takí, čo si to po rokoch uvedomili.
Odpovedať
@draik no nie kazdy ma pohnutku zastavit sa cestou z prace v troch supermarketoch, ktore ma pod balkonom ako super vyhlad :) pre kupu vecere nam stacia miestne potraviny. vacsie nakupy sa riesia tak ci tak autom a mnohokrat v klude cez vikend. Spotrebny tovar kupujeme cez web. Takze akurat kina, divadla....ano, to moze chybat, ale ta skupina ludi sa preto sem nepristahuje :) Susedov poznam, zdravime sa cela ulica, co som v meste nezazil. Dokonca je tu pekny zvyk, ze sa v celej obci zdravia vsetci. Skolka, skola, lekar....vsetko tu mame. A 15r. deti nemusim rozvazat autom typu "mamataxi" po kruzkoch aby som trcal v meste do vecera. Ako vravim, juznym smerom jedine doprava moze byt argument preco nie.
Odpovedať
@jovka zalezi aj od toho aky ten byt pozeras :) lebo aj my sme pozerali 3 izbaky ale v novostavach ( napr. male krasnany alebo NIDO a pod ) a ceny tam boli v rozmedzi cca 170-250 tisic co je sialene ! :) a zase dat cca 130 000 za klasicky panelak sme nechceli. Ja osobne som vyrastal v petrzalke a ked som mal 18 nasi predali nas byt ( a druhy zdedila mama ked jej umrel otec ) a kupili si dom na ciernej vode. Toto leto to bude 10 rokov. medzitym som byval opat v petrzalke ale ked sme sa rozhodovali zo zenou ci ist do bytu alebo domu tak vyhral dom. Za cenu 3 izbaku v novostavbe bez balkonu bude samostatne stojaci dom aj s celkom fajn vybehom a este zostalo aj na bazen :) obaja pracujeme v ba. ja chodim autom ale mimo spicky a zena chodi busom a zatial pohodicka :) ale je pravda ze v spicke je to vzdy a asi vsade na nic. Ale zvycajne absolvujeme trasu v spicke poobede ked zena konci z avionu domov za pol hodku. Myslim ze to sa este da :)
Odpovedať
chcete domček nový-novostavbu? Kupiť, alebo si postaviť?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter0812 kupit hotovu..teraz je dost velka ponuka..a verim ze tu d4 a r7 postavia do 3rokov🙄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?