Dom na klkuc... ale rimsy a sokel nie!!!

ahojte co si myslite o tom ak vam firma ktora vam stavia domcek povie ze rimsy niesu standard tak doplatit a zistite ze ani sokel vam nespravia... prejde domcek vobec kolaudaciou ak nema odvodnovaci system? alebo rimsa sa nechape ako odvodnovaci system? prosim poradte dakujem...
Odpovedať
Dom na kluc znamena to, co si si dojednal v zmluve a nie co je "standart" . Preco ta to nenapadlo vtedy?
Odpovedať
@cubicomp no takto este sme nepodpisali nic ale takto nam to bolo povedane co sa mi nezda zhladom na kolaudaciu kedy strecha musi mat odvodnovaci system co ja chapem rimsu... plus velakrat sme prosili majitela, developera nazriet do projktovej dokumentacie, alebo dostat nejaky standard na papieri s viac informaciami, ale nejako sa im to nechce ukazat co nechapem preco... neviete ci by som dokazal taku info ziskat na stavebnom urade?
Odpovedať
@ondrozmi co s nim vlastne riesite, ked ma taky pristup k tomu? je malo konkurencie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrozmi neviem co presne myslis pod rimsami. ak myslis dazdove zlaby, tak tie su sucastou strechy akehokolvek domu.. mate projekt? nechapem co mate koho co prosit aby ste mohli nazriet do projektovej dokumentacie.. najdite si ineho dodavatela... VY si objednavate dom na kluc za VASE peniaze..
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrozmi Všetko je vecou dohody a toho, ako je postavená zmluva. ALe: ak sú už teraz takí, znamená to nielen to, že sú prinajmenšom zvláštni, ale aj to, že vidia, že nie si silný v kramflekoch a robia, čo im dovolíš. Ak máš projekt, nájdi si stavebného dozora a sním vyberaj firmu. K nemu si nedovolia to, čo k Tebe, lebo im raz - dva vysvetlí, kde je sever... Na druhej strane: ak by boli milí tí Tvoji dodávatelia, to ešte neznamená, že by to tak bolo stále, pretože platí staré slovenské: Keď vtáčka lapajú - pekne mu spievajú... Vidíš: a títo aj lapajú aj pekne nespievajú.... 8-) Poobzeraj sa po dozorovi - poradcovi, ktorý Ťa síce bude niečo stáť, ale ušetrí Ti veľa peňazí... A na seba si zarobí ľavou zadnou.
Odpovedať
vdaka je pravda ze sa do stavby moc nerozumiem a to asi zneuzivaju. uz som mal aj znameho co by siel na obhliadky ale nejako sa vykrutil z toho :) ale sak niekoho najdem vdaka
Odpovedať
Čumím a nechápem!!!! Ešte ste nič nepodpísali ani nevideli projekt? Predsa keď mi idú stavať dom musím vedieť kde bude stáť,musím vidieť projekt,musím vedieť čo ma to bude stáť. V projekte je špecifikácia všetkého,ak chcem nejakú zmenu tak by sa mala zapracovať do zmluvy a upraviť cena. Podpíšem zmluvu o dielo a firma stavia podľa schváleného projektu. Najmite si určite nezávislý dozor aj keď vás bude niečo stáť ako písal hore leonardom lebo ak vás firma ogabe bude to stáť viac. Nezávislý dozor nieje ten čo vám odporučí stav.firma!!!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?