Dokončenie stavby 2011

Profilova fotka
ahoj všetci kto sa chystá bývať v roku 2011 v novom. My sme začali minulý rok v septembri hotová hrubá stavba elektrika, voda, okná. V lete by sme sa chceli sťahovať no pomaly nám dochádza energia, peniaze a niekedy aj chuť :-( Zatiaľ všetko okrem strechy svojpomocne. a ako ste na tom vy?
Odpovedať
dost podobne.......okna, strecha, elekrika, voda sa dokoncuje....v stredu by sa mali zacat stierky......tiez by sme to chceli stihnut do 07/08-2011....s peniazkami detto.....
Odpovedať
my sme zacali v oktobri. mame uz potery, omietky, natiahnute rozvody na rekuperaciu, po velkej noci pridu robit sadrokartony v polovici maja mozno zacnu s fasadou. my si davame termin stahovat sa do vianoc, ake kludne to moze byt aj skor, nebudem proti :-) nam energia pribuda s kazdym dalsim posunom..ale nestaviame svojpomocne, len si to zatial sami manazujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme začali v máji 2010 a sťahovali sme sa vo februári 2011. Sme šťastní, že to už máme za sebou, lebo sme stavali svojpomocne a bola to makačka. Je to menší domček, ale aj tak to zhltlo všetky peniaze. :-) Chýba ešte zateplenie, fasáda a drobnosti okolo domu.
Odpovedať
Ahoj, my sme začali v júli 2010, naťahujeme teraz sieťky, potom stierky, kúrenie, obklady,... ešte je toho veľmi veľa, staviame svojpomocne a dúfam, že do Vianoc budeme už nasťahovaní, bolo by super keby aj skôr.
Odpovedať
Profilova fotka
tak my sme začali už na jeseň 2009 - základovou doskou. V apríli 2010 sa ťahali múry a v novembri sme ledva stihli dokončiť vnútorné priečky pred tuhými mrazmi. Staviame viac-menej svojpomocne. Momentálne naťahujú sieťky. Budeme radi, ak sa stihneme nasťahovať na jeseň, najneskôr do Vianoc 2011. No a ak v r. 2012 dáme do parády okolie domu, zateplíme a nahodíme fasádu, tak to by sme mali, aj keď tiež to po nasťahovaní už asi pôjde pomalšie, kvôli financiám.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte vsetci.Ako tak citam tak sa mi hned zlepsila nalada,ze je realne aby sme aj my do vianoc byvali...aspon dufam.My ideme robit strechu,potom IS a spodne poschodie aby sme sa mohli nastahovat a vrch podkrovka sa bude robit neskorsie.Mame mensi domcek tak dufam,ze to zvladneme tiez stavame vsetko svojpomocne,okrem strechy ktoru nam bude robit firma. Vsetkým Vám drzim palce a prajem vela stastia a príjemne bývanie.Dufam,ze nam tento rok bude priat pocasie,budeme mat dostatok sil ale hlavne penazi. Michaela :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 Ahojko Roman neda mi nespytat sa.Aký je to mensi domcek?lebo to tempo ake ste mali nasadene muselo byt divoke,riadne ste si makli,gratulujem a prajem prijemne byvanie.My mame domcek 7,5x8m a dufam,ze sa do vianoc aj my nastahujeme,aj ked do bojových podmienok ale do vlastneho.Papa
Odpovedať
Profilova fotka
@mimmka25 ahoj, no menší domček je 7,3x6,8m poschodový, 70m2 obytná plocha.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zacali v septembri teraz sme v stave ze maju robit sadrokarton a obkladat kupelne... ale az po velkej noci... chcem nech poriadne preschne ten anhydrid... a potom este milion drobnosti nas caka... zateplenie tiez neviem presne kedy budeme riesit... to vidim az na jun alebo jul...
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, no mi sme začali tiež stavať domček 8,3mx9,3m 17. septembra, a pre zatiaľ máme hrubú stavbu, okná vodu komplet, elektrika sa dorába, a ďalej nevieme do čoho sa pustiť skôr, či stierky, či kúrenie, či terasu alebo okolo domu základy, ach jaj veru dosť toho. Staviame všetko svojpomoc akurát tiež na tú strechu, no uvažujeme nad tými stierkami, že zavoláme firmu, lebo sám manžel to bude robiť dosť dlho tak sa uvidí.Máme v pláne sa nasťahovať do vianoc tohto roku, ale uvidíme ako zdravie a eráčiky výjdu, lebo ak niekto y rodiny ochorie je to veľmi zle, práve sme mali dva týždne pauzu- manžel mal zápal pľúc, zdravíčko máme len jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
no paráda všetkým vám-nám to ide celkom fajn. My dnes hotová terasa v stredu sa začnú robiť omietky tak naberáme druhý dych ;-)
Odpovedať
My sme zacali este na jesen 2008 ale do konca leta tam chceme uz byvat.Od septembra mi zacne druhe dieta chodit do skoly a to sa priznam neviem ako by som to zvladala tak uz domcek zacinam nahanat nech sa dokonci.Staviame svojpomocne(95% manzel sam) je stavbar,obkladac,teasr proste vsetko v jednom. Tiez sa mu zacala pracovna sezona takze nase byvanie sa dotahuje po vikendoch :-( .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte všetci, ako pokračujete v stavaní? My sme začali v septembri 2009 urobenými základmi, v roku 2010 sme vytiahli múry aj dali strechu a toho roku najneskôr v novembri chceme ísť bývať...Chceli by sme zobytniť zatiaľ len dolné poschodie a postupne ďalej dokončovať .Staviame väčšinou svojpomocne...preto to ide tak pomaly...Momentálne robíme akurát elektriku...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,my sme zacali presne pred rokom ale tento rok to zial nestihneme :-( momentalne mame odpady,vodu,elektrinu,dnes ideme zacat robit steny-sietkovat.tiez nam to ide dost pomaly lebo vsetko si robime svojpomocne.ale dufam ze nabuduci rok uz budeme byvat vo svojom x-)
Odpovedať
Ahojte my robíme od roku 2009 teraz finišujeme už len nahodiť podlahy zatepliť domček a urobiť terénne úpravy. V lete by sme sa chceli sťahovať. Tiež staviame svojpomocne :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte stavbári, ako vám to ide? My práve dokončujeme omietky a do novembra sa nám to asi nepodarí...,ale pokúsime sa...
Odpovedať
aj ja sa chceeeeem stahovat na vianoce :-D @slavusa5 u nas to tiez nevyzera velmi dobre :-| omietky sice mame dokoncene pred 3 tyzdnami a zacali sme riesit kurenie, mame uz rozlozeny polys a kari siete, cakame na kurenara. a v akom stave sa chcete stahovat, robite teraz s omietkami aj vonkajsok? chcete aj kolaudovat tento rok?
Odpovedať
Profilova fotka
@ingeborg78, robíme len vnútorné omietky, vonkajšie budeme robiť až keď tam už budeme bývať...Naším snom je zobytniť zatiaľ len prízemie a potom, keď už budeme bývať aj podkrovie...Rozmýšľali sme nad čiastočnou kolaudáciou...tak uvidíme ako sa to postíha...Už aby sme bývali :-)
Odpovedať
@slavusa5 a mas uz premyslene obklady, dlazby a tak? Lebo aj to byva dilema na dlho... Ja sa tesim, ze v tomto sme sa s manzelom velmi rychlo zhodli, po prvej navsteve kupelnoveho studia asi pred pol rokom sme sa na prvy pohlad zalubili do "nasich" obkladov, a od vtedy radsej uz ine ani nepozeram, aby som nebola na pochybach :-D Uz len vypocitat a objednat, len nechceme dovtedy, kym nemame potery, aby sme ich zbytocne nemuseli prenasat ... Vacsi problem bude kuchyna, vobec netusim :-S Ty uz mas v albume vizualizacie, tak asi mas uz jasno...
Odpovedať
Profilova fotka
@ingeborg78, dlažby do chodby, špajze a technic. miestnosti už máme kúpené, kúpili sme ich asi pred trištvrte rokom na výpredaji Kerka. Taktiež modrú dlažbu do dolnej kúpeľne, ale k nej budeme ešte dokupovať ďalšie dlaždičky- to bude problém, lebo ich k nim bude treba akurát dopasovať...Ale čo už, keď manžel sa zaľúbil do tej modrej dlažby, že ju hneď kúpil..., až potom uvažoval, kde ju dáme...:-) Pritom ja modrú neznášam..., tak čo už... Hornú kúpeľku a wc budeme riešiť, až keď budeme bývať...Interiérové farby, ako aj drevenú podlahu ešte riešime, ale chceme nejakú svetlú drevenú podlahu a farebnosť stien sa doladí úplne po objednaní kuchyne...a na tú je ešte zatím kopec času...Zatím, len predbežne vieme, kde si ju chceme dať urobiť...Ta tak...Ešte sa chcem trocha pohrať na vizualizáciách a uvidíme, čo z toho vyjde:-)))
Odpovedať
Profilova fotka
@slavusa5 Neboj pomaly dalej zajdeš, tiež prestávam dúfať, že sa nasťahujeme do domčeka do Vianoc. Momentálne nám schnú potery, omietky už máme a zatial sa robí sádroš v podkroví, dlažbu a podlahu môžvaeme dávať až niekedy koncom septembra, no dovtedy by sme chceli omalovať, obložit kúpelne, vstavané skrine sú už objednané v predstihu na začiatok oktobra a kuch. linka sa ide objednať už v pondelok, aby to stíhali do konca oktobra namontovať.Takže asi tak, aby sa to ako tak stíhalo, a to nevravím o okolí domu a oteplení a prkotinky ako kanalizácia, ach jaj. Chceli by sme do Vianoc stihnuť aj otepliť, no uvidíme, treba dúfať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@smejko752, aj tak ste výborní...Na výrobu kuchynskej linky sa čaká okolo mesiaca, alebo aj viac? Neviem ešte, ako dlho ju robí súkromník, u ktorého si ju chceme dať vyrobiť...A tiež riešime práve teraz vonkajšie napojenie na vodovod , kanalizáciu a plyn...Nejak sa všetko poposúvalo a furt sú dajaké komplikácie, tak dúfam, že nakoniec nebudeme musieť čakať na vodovod alebo plyn...Totiž plynovú prípojku už skúšali prekopať a nie je tam, kde by mala byť podľa projektu plynární...a zase vodovodná prípojka pre zmenu, keď sa dávala sa zabudla zakresliť do projektu, ale tú zase svokor aj starosta videli, kde sa dáva na vlastné oči...,, len,, nie je zakreslená...Tak čakáme čo bude ďalej...
Odpovedať
Profilova fotka
tak máme to úspešne za sebou a už tri dni bývame hurááááááááááááááááááááááááááááá :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mata1826 Fíha tak to gratulujem, kedy ste to vlastne stihli, ved nedávno ste robili omietky, ste riadne šikovný, a niekedy prihod nejaké to foto, potešíme sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujééém stihli sme do roka a do dňa treba ešte toho veľa dokončiť ale pre nás bolo podstatné aby sa dalo bývať x-) foto som šupla zatiaľ s deckých ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?