Do akeho smetiaka patri mineralna vata?

Najskor som myslel ze to dam do zlteho, medzi plasty, no teraz neviem. Mam toho asi 3 velke plastove vrecia (pouzita stara vata), musim sa toho zbavit.
Odpovedať
@atak77 je to stavebny odpad, takze na zberny dovr, nie do smetiaka
Odpovedať
@zita19 vdaka ... v KE pozeram napr. http://www.odpady-portal.sk/Dokument/... pise tam: "Bezplatné zberné miesta pre občanov" takze myslis, ze to tam proste mozem priniest a vezmu to zdarma? aha, stary clanok,nieco novsie: https://kosice.korzar.sme.sk/c/813175... no nic, idem googlit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 musim ta sklamat, pravdepodobne nevezmu. Zmenil sa totiz zakon a vacsina obci stavebny odpad uz zadarmo neberie.
Odpovedať
@majkoj ano, uz vidim, citujem: "Za kilogram drobného stavebného odpadu bez obsahu škodlivín je stanovená sadzba 0,015 €" to je nic, to su centy ... http://kosit.sk/informacie-pre-verejn... vidim tam vynimku "sklenená vata" - takze by to mohli vziat Ale napr. kjlasicky polystyren, neviem preco som ho v zozname nenasiel!?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 EPS sa da stale odovzdat ako plast , mam overene :). len musi byt "cisty". K tomu stavebnemu odpadu, ano pri vate su to centy, ale ak nedajboze treba vyviest njake kamene ci stary beton, je situacia hned ina. Ale chapem, ze je nespravodlive aby sa vsetci skladali na tych co nieco prave stavaju.
Odpovedať
@atak77 ja som nahadzal zvysky polystyrenu do plastov.
Odpovedať
@majkoj ak sa EPS da odovzdat ako plast, tak ho mozem ako @gashtaan hodit do plastovej nadoby nie? Lebo na zbernom dvore ak je to tak ako pises, aj tak to tam zmiesaju, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 ano, mozes ak mas plac :). Mne sa zvysilo trochu viacej a ja mam kos na plast vzdy plny pred odvozom....
Odpovedať
@atak77 pozri si celoročné upratovanie košice - stále sú niekde umiestnené veľkokapacitné kontajnery a tam to odvez :) http://kosit.sk/celorocne-upratovanie/
Odpovedať
@zuzula777 dakujem, pozeram ze az 9 kontajnerov su na dany interval napr. na KVP, zaujimave ale asi sa naplna velmi rychlo
Odpovedať
@zuzula777 no ale vidis, zasa je tam napisane, ze: Nepatrí: triedený odpad (papier, plast, kov, tetrapak, sklo) a ked ten polystyren/vata je akoze plast, tak by som to tam nemal asi dat napisem do kositu email :)
Odpovedať
@atak77 tak skús, podľa mňa to je jedno a napísali to tam len kvôli recyklácii, v podstate by to malo platiť aj pre klasické kontajnery, že do nich nemôžu ísť tieto veci :) ale radšej napíš, budeš to mať z prvej ruky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atak77 ono zvyknu sa naplnit rychlo, ale ked sa naplnia, tak dovezu prazdny. Zvycajne na jednom mieste stoji par dni, od takeho tretieho sa uz da aj nalozit
Odpovedať
@atak77 polystyren je plast, ale vata nie je plast ani akoze ani nahodou.
Odpovedať
@zuzula777 ked som byval v byte a robili sa tieto kontajnerove akcie, tak ked doviezli kontajner o 10, o hodinu uz bol plny kopcom... to sa podarilo vyuzit len tym, co neboli v praci alebo si zobrali v ten den dovolenku :) Dalsi nikdy nedoviezli...
Odpovedať
@gashtaan tak ja mám opačnú skúsenosť... u nás sa ešte nikdy nezaplnili za ten týždeň, čo to stojí na jednom mieste :) viackrát sme využili pri rekonštrukcii bytu :)
Odpovedať
@gashtaan z webu nasej obce, zberny kalendar a jasne napisane, ze polystyren nepatri do plastov ...
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 zaujimave u nas :
Odpovedať
@majkoj tak yoo ... aspon vidime ako to u nas vyzera, na tom Slovensku :-D
Odpovedať
@zuzula777 sranda, iny kraj iny mrav :)
Odpovedať
@atak77 nuz, u nas mame OLO a polystyren beru v plastoch, tak ale zase u nas do plastov patri aj hlinik... zalezi aka firma ten odpad spracuva.
Odpovedať
@gashtaan u nas do zmesneho komunalneho patri aj olej z vyprazania v plastovych uzavretych obaloch, ale v KE je spalovna, odpad sa neskladkuje A cop sa tyky co do zltych patri, ci nepatri zavisi od toho ako je nastavena triedicka. U nas idu do neho aj kovy
Odpovedať
Seci tu triedite a aj tak to nakoniec vysypu na jednu velku kopu. Ak je kopa uz moc velka, nastane akoze samovznietenie a hned je kopa o 1/2 mensia. A moze sa sypat dalej... Skladka Vlcie hory nedaleko - pravidelny scenar. 😀
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie zavolaj na mesto alebo obec tam kam patríš, každý má inak zmluvy, ale u nás by to šlo na skládku nebezpečného odpadu, každý okres,kraj, mesto, obec to má iné /iné zmluvy na recykláciu a odvoz odpadu/.
Odpovedať
@megdesign asi na tom nieco bude u nas v robote triedime ako sialeni, mame tam 4 kontajnery, na kazdom poschodi kolega minule videl ako upratovacka vsetko vysipala do jedneho vreca boze, sme my Slovaci ale idiotsky narod - ALE aj tak sa budem snazit recyklovat a separovat
Odpovedať
kosit.sk: Dobrý deň, Do zberných dvorov fyzická osoba / občan mesta Košíc / má možnosť priviesť polystyrén v max. množstve 5 vriec a sklenú vatu v max. množstve 5 vriec z kapacitných a prevádzkových dôvodov. Väčšie množstva týchto odpadov môžete za poplatok odniesť do spaľovne Kosit a.s. – Kokšov Bakša. Polystyrén je stavebný plast, ktorý nepatrí do kontajnerov celoročného upratovania. V prípade ďalších informácii ma kontaktujte. ************** Občan KE – okolie sa musí opýtať na svojho starostu či má obec zberný dvor. Keď nemá môžete za poplatok odniesť odpad do spaľovne Kosit a.s. – Kokšov Bakša. Na ZD v Košiciach môžu doniesť odpady len občania Košíc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?