Digitálny príjem anténou

Profilova fotka
Zdravím strecháči. Nájde sa tu medzi vami ešte niekto taký, kto sleduje, resp snaží sledovať vysielanie anténou nasmerovanou na niektorý z vysielačov? Ide mi totiž o to, že doteraz sa zriedka (niekedy mesiac, inokedy viac) išli programy bez problému. Včera a dnes ladím telku o 106. Proste je to možné, že okrem WAU a DAJTO žiadny normálny program neide? A to chcem len STV a neúspešne. Ako to funguje, kto to spravuje a prehadzuje príjem?
Odpovedať
Profilova fotka
towercom.sk
Odpovedať
ja som sice z BA, ale v spalni mam tv len na vnutornu dvb-t antenu. vsetky slov. programy chytam, stv aj v HD. ja s prijmom nemam problem, mam pocit ze by som to chytila aj na vidlicku :-D popripade ak mas android, skus appku antenny smerovac.
Odpovedať
@prirodokochac To bude slabym signalom.
Odpovedať
Profilova fotka
@philos vďaka @manilla doteraz som tiež chytal STV HD, len teraz to nejako štrajkuje. @supiiik Vysielač mám cca na 600 metrov od antény, veselo na to aj dovidím a navyše mám najvyššie strechu spomedzi okolitých domov. Takže signálom to nebude, skôr mám tušenie, že sa niekto hrá.
Odpovedať
Ja som z Poriadia, okres Myjava. So signálom je to aj u nás ako na hojdačke.Niekedy idú všetky SK aj CZ. Sem-tam vypadnú ČT-čka a STV-čka naraz - väčšinou okolo 21:00. Inokedy naraz vypadne Dajto a WAU. Niekedy sa veru aj mne zdá, ako keby sa niekto hral. Lebo signál vypadne vždy, keď "odbije" celá hodina. Akoby to bolo nastavené niekde.
Odpovedať
Profilova fotka
@viki13 a to ste na kopci a otoceni na vsetky strany. Ved tam musite chytat od rakusanov az po polsko ;).
Odpovedať
@prirodokochac Aku mas antenu? Ak si tak blizko, tak je naopak mozne, ze mas prilis silny signal a ak mas antenu s predzosilovacom, tak prave ten ti moze robit problemy. Skus to na nejaky kus droty (bez srandy) priamo do TV. Ja som 40km od vysielaca, v ceste mam hory, doly a signal zo vsetkych muxov som chytil na 40cm dlhu Iskra antenu bez akehokolvek aktivneho zosilnenia. Samozrejme po rozvetveni na 4TV zasuvky a spojeni so SAT signalom som uz musel dat zosilnovac, ale to boli straty kablov a systemu, nie problem signalu na streche.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac presne ako pise @supiiik, to iste som ti chcel napisat. Si moc blizko vysielaca a preto potrebujes pasivnu antenu resp. kus drotu. Smiesne, ale podla mna ti to pomoze.
Odpovedať
@jankazb chodievam kusok od poriadia, na rudnik. a to som vzdy bez telefonu. signal ziaden, a to sme na kopci :-) fungujem vzdy len na wifi. telku riesime kablovkou, takze to neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla ja som na poriadi robila a signal som tam mala uplne super od dvoch operatorov ;)
Odpovedať
to robi inverzia signal nevie potrafit
Odpovedať
to robi inverzia signal nevie potrafit niekedy 1a 2 program a nič alebo z druhej strany bytu všetko okrem 1a2 programu a to mam digital a z jedneho miesta signal akurat ze na jednej strane mam len odraz teraz som vybabral so signalom -antenu mam vonku to mam kupensku izbovu -drôt so zosilovačom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@prirodokochac ak ti to doteraz chodilo spoľahlivo , skús pozrieť čo sa zmenilo, presmerovanie antény vetrom, pri častetej hmle zvod signálu do zeme, zaoxidovanie kábla pri anténe, prečistiť kontakty, alebo koniec kábla skrátiť niekedy navlhne izolácia, najlepšie zmerať silu signálu merákom, silný signál zahltí vstup, stačí pootočiť anténu ak sa signál zlepší bol silný , pri malej vzdialenosti od vysielača , môže byť v mieste príjmu , slabý signál pre vyžarovací diagram je tam úzky paprsok, nepokryje miesto signálom.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem každému za postrehy. Pripúšťam možnosť aj počasiu, ale bolo už aj tak, že sa to dialo aj v období niekedy koncom leta, kedy klnko svietilo na 7 strán. Pravdou je, že nie som veľký očumovač televíznych programov, preto si nedám zaviesť káblovku a ani satelit. Zväčša telka mi ide iba ako podmaz a preto z toho nerobím až takú tragédiu. @duzu anténa je ok a práve som znovu preinštaloval kanály a šlape to jedna radosť, otázne je, že dokedy... @supiiik takúto mám anténu : http://www.hej.sk/venkovni-antena-phi...
Odpovedať
@prirodokochac Skus tuto: https://satelity.ellano.sk/iskra-ant-.... Ak to zacne znovu vypadavat, tak naozaj skus do TV pichut kus drotu (do miesta pre pripojenie anteny :-) ), ze aky bude signal.
Odpovedať
@jankazb No veď hej. Chytáme na anténu SK, CZ, rakúšanov. Ale sranda je ozaj to, že niekedy 2 týždne všetko OK, potom ďaľší týždeň väčšinou okolo 21:00 vypadne ČT, inokedy zase okolo 21:00 STV. Asi čary, že nemáme do toho toľko čumieť po večeroch a venovať sa inému ... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?