Dialnice

preto sa da v tomto debilistane jazdit zadarmo po dialniciach a este ani jednu pokutu neposlali: Konkrétne § 3, ods. 1 zákona: „Diaľničná známka s ročnou platnosťou je platná od 1. januára príslušného kalendárneho roka do 31. januára nasledujúceho kalendárneho roka.“ Čo v podstate znamená, že ak si do 31. 12. 2016 kúpite ročnú diaľničnú známku, ktorá, ako zo znenia zákona vyplýva, má platnosť nie od dátumu zakúpenia, ale od 1. januára 2016, máte vyriešený problém všetkých jázd, ktoré ste vykonali po spoplatnených úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest za celý tento rok. Spätne. A som presvedčený, že práve tento lapsus je dôvodom, že doteraz neboli motoristom zasielané pokuty. A ak nepríde minister s návrhom zmeny zákona (lebo zjavne opozičný návrh nemôže prejsť), to isté bude platiť pre rok 2017
Odpovedať
@atak77 S veľmi dobrého zdroja viem, že toto dôvod na neposielanie pokúť nie je :) Systém totiž viac nefunguje, ako funguje len sa o tom preboha nemôže hovoriť :)
Odpovedať
@atak77 no pokial viem, tak na potvrdeni mas napisane, kedy si ju kupil..... Ak bude fotka tvojho priblizovadla na dialnici z 13.9.2016 a 14.9.2016 si kupis narychlo znamku, pokutka ta neminie, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 zaujímavá teória :-)
Odpovedať
@megdesign odvolas sa na zakon ... ked je v zakone napisane, ze plati od 1.1 tak je jedno kedy si ju kupil 8-)
Odpovedať
@atak77 ale uznavam, ze v zakone je to napisane zaujimavo. :-D
Odpovedať
@atak77 Keď si prečítate celý zákon, tak zistíte, že sankcionované je použitie spoplatnených úsekov bez zaplatenej diaľničnej známky (s Vami spomínanou platnosťou to teda nemá nič spoločné).
Odpovedať
podstatne je to, aby ste mali zakupenu znamku v den pouzitia dialnice (teda mozete ist po dialnici rano a samotnu znamku si zakupit aj pred polnocou). Samotne sankcia za pouzitie dialnice bez znamky moze prist do 3 rokov.
Odpovedať
@stowasser nemáš pravdu, zaznamenáva sa aj čas a to z dôvodu objektívnej zodpovednosti... inak stačí použiť google a nie modrú strechu :-D :-D :-p :-p 8-) 8-) Na internete sa objavili informácie, že systém nie je schopný spracovávať pokuty v závislosti od času, ale iba podľa dátumu – teda pokiaľ si napríklad motorista zakúpi diaľničnú známku 10. februára o 14:15, platí celý deň 10. februára a pokuta by mu nemala byť poslaná ani v prípade, že na diaľnicu vstúpil aj pred zakúpením známky. Ministerstvo dopravy túto informáciu v odpovedi pre Živé.sk vyvrátilo, systém je podľa hovorcu schopný vyhodnocovať aj presný čas zakúpenia elektronickej diaľničnej známky a porovnať ho so záznamami zhotovenými správcom úhrady, teda NDS. Pokiaľ by ale bola pokuta na základe objektívnej zodpovednosti doručená, argument o dodatočnom zakúpení diaľničnej známky v správnom konaní neobstojí. Je pochopiteľné, že pokiaľ má byť systém schopný poslať pokutu podľa pravidiel objektívnej zodpovednosti, musí zaznamenať aj presný čas spáchania priestupku. Rovnako elektronický systém kúpy diaľničnej známky disponuje informáciou o presnom čase jej zakúpenia.
Odpovedať
toto je mozne len v nasom debilistane http://auto.sme.sk/c/20273733/bez-dia... viac ako 800 000 vozidiel !!!! grcam
Odpovedať
@atak77 tak štát, je štát. Keby to boli moje príjmy, tak minimálne pri hraničných prechodoch Brodské, Jarovce, Milhosť, tam postavím ľudí 24 hodín denne, a každý kto nebude mať zaplatenú dialničnú, tak ho pošlem nech si ju kúpi bez pokuty a potom môže pokračovať ďalej.
Odpovedať
@stastnyjim suhlas, stat je stat, ale nas stat je totalny bananistan, ci debilistan, skoda oni radsej dvihnu odvody zivnostnikom, im je to jedno, zarabaju mesacne tisice, resp. desiatky tisic eur ti pani tam hore
Odpovedať
@zuzanka.zuzu ja sa domnievam, že sa mýlite vy, okrem toho som to overoval u znameho z dialnicnej policie a ten mi to neoficialne tiez potvrdil (ze sa robi kontrola v systeme az na konci dna). http://aktualne.atlas.sk/udalosti/dop...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser ona sa nemyli, to sa myli zive.sk :-D :-D :-D milujem tychto ludi, co uveria vsetkemu co sa niekde pise na webe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?