Dať dieťa do školy v Malinove alebo voziť do Bratislavy?

Profilova fotka
Dobrý deň všetkým ,ktorý už máte školáčika aj tým ktorí len zvažujete,ktoru školu...?? Riešime vážnu dilemu. Budeme sa na jar sťahovať do Malinova a dcéra by mala v septembri prvýkrát nastúpiť do školy. ZS Malinovo máme veľmi blízko k domu, no trochu ma zaráža,že je len 4.ročná. Neviem akým štýlom sa tam vyučuje,akým tempom a či by dcérka po spomínaných 4rokoch nemala problém zaradiť sa do kolektívu pripadne tempa v škole v meste . Ako ste to riešili vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 ..ahoj možno by bolo dobré zistiť referencie na tú školu v Malinove alebo ak robíte v BA, tak či mát možnosť voziť dcérku niekam v blízkosti pracoviska..my sme mali tiež tento problém, presťahovali sme sa do Hornej Potône, tu na okolí sú len školy s vyuč. jazykom maďarským..slovenská je v DS a Most pri Bratislave, ale cesta busom by bola skoro rovnaká, tak sme sa rozhodli pre BA Ružinov..manžel ju berie ráno autom, keď ide do práce a domov príde busom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavuska30 Dakujem. Zvažujem aj túto možnosť ale kým mne staci prist do roboty na 9:00, dcera by musela byt v skole do 8:00 a to mi vychadza presna na zapchy do BA, Preto zvazujem to Malinovo. Este raz Dakujem za radu.
Odpovedať
a vedlajsia dedina? resp. nieco po ceste.. u nas to riesili vedlajsou dedinou ;).
Odpovedať
Treba si zvazit aj to, ci funguje v dedine druzina a dokedy. Ci dokazete dceru vyzdvihnut kazdy den vcas, pripadne ci ju chcete posielat z druziny domov samu ... Ja som podobnu situaciu riesila len v inom meste a pred niekolko par rokmi ;-) a rozhodla som sa pre mesto :-)
Odpovedať
podla mna to že je škola 4- ročná nemusí byť vobec problemom, ak je tá inak škola dobrá... ja by som si to tam šla obzrieť, porozpravať s riaditelom prípadne nejakymi učitelkami, pozistovat referencie od tych čo tam maju deti.... prvé 4 roky je tak či tak najdoležitejšia osobnosť triedneho učitela a ak je ten dobrý, na velkosti školy vobec nezaleží ...a práve také komornejšie prostredie može byť dokonca podla mna výhodou ... zakladna škola v dedine kde sme byvali a odkial mnohí "noblesnejší" rodičia dávali deti do mesta mala možno 90 detí (v 9 ročníkoch) a v monitore sa pravidelne umiestnuje v pásme 10% najlepších škol... ovšem druhou vecou je logistika ... naše deti chodili do dedinskej školy a bolo to fajn, do školy mali kúsok, mali miestnych kamaratov, hned po škole sa mohli stretavať s kamaratmi a travit poobedia roznymi dobrodružstvami v prírode... ale ja som bola často doma tak som sa im mohla venovať ked sme boli doma ... občas mi bolo luto tych detí, ktoré sa trmacali do školy hodinu a domov prichadzali až za tmy... ale zas ak by mala byt doma sama a vy rodičia cele dni v robote, je asi lepšie si ju do mesta voziť- nech sa aspon v aute porozprávate....
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 ahojky ja bývam celý život dedinu pred Malinovom v Moste pri BA. Ono je to tak, že poniektoré deti z Malinova už od prvej triedy iné prišli až do piateho ročníka. Myslím osobne, že pre dieťa je lepšie dať dieťa tam, kde bude chodiť celú ZŠ. Deti malinovčanov, čo chodili do slovenskej ZŠ chodili najčastejšie do Mostu pri BA alebo do Tomášova. No podľa toho čo som počula, tak Malinovo má v pláne rozšíriť slovenskú ZŠ na celých 9 ročníkov, lebo je tam už viac slovákov a teda je to potrebné. Skúste zájsť za starostkou a spýtať sa jej nato ako to vidí ona. Ak by bola do štyroch rokov škola rozšírená, tak je zbytočné vozenie dieťaťa až do BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@lante no starostka povedala ze ked bude dost deti, bude aj devatrocna skola. Ale novousadlici zase vravia ze kym nebude 9rocna, nedaju tam dieta. Takze co bude prve? Sliepka ci vajce. A kedze terajsia skola ma len 4 triedy, bude sa musiet pristavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 no to je neustály problém :-( No myslím, že by stačilo zmenšiť 9 ročnú s maďarským jazykom....tam určite nie je toľko detí, koľko by bolo v slovenskej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ducho77 ja som z malinova a dovolim si povedat, ze o deti tu je velmi dobre postarane. moja dcera 4r chodi do tanecnej skupiny margareta v malinove a bola som milo prekvapena, ked som videla, ako sa o nich staraju, ako ich ucia tancovat, spievat, ako k nim trpezlivo pristupuju, s laskou... pani ucitelka, kt. ich ma na starosti je aj v obecnom zastupitelstve, ona sa mi zda, ze sa im najviac venuje, hlavne skolopovinnym. ma na starosti kniznicu a deti skolaci tam stale chodia na nejake akcie. mylim, ze ak by ste ju dali do malinova, bolo by to pre vasu dceru len plus, kedze by si nasla novych kamaratov, z rovnakej obce, s ktorymi sa môze stretavat aj v ramci volneho casu na ihriskach atd... a jej spoluziaci tiez musia po 4 rokoch prestupit do inej skoly, bud v tomasove, alebo v moste, takze kamarotov by rozhodne nestratila, takze az take nove prostredie by to pre nu nebolo. sama som to prezila, dokonca sme s ostatnymi spoluziakmi isli sami na autobus do tomasova rano do skoly, poobede zo skoly, mam pekne spomienky. samozrejme, ak by vam to bolo pohodlnejsie ju vozit do BA, ze by ste mali skolu blizko roboty, tak môzte zvazit aj tuto moznost. deti sa rychlo prispôsobia, ak si najdu svojich kamaratov rovesnikov... a ja si osobne myslim, ze je len otazkou casu, kedy sa skola rozsiri o viac tried s 9 rocnou dochadzkou.... ak sa môzem spytat, na ktoru ulicu sa stahujete?
Odpovedať
Profilova fotka
@katka2209 dakujem Katka. Mas pravdu. Budeme to musiet este zvazit. Na zapis ju dame do oboch skol a potom uvidime. Ulicu ti poslem v sukr.sprave.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?