Dane za stavebný pozemok koľko môžu žiadať?

zdravím vospolok.. vlastníme pozemok o rozlohe 2004m2 z toho sa vynímalo 486m2 čo je teraz ako samostatná parcela na ktorú sa žiadalo stavebné povolenie na výstavbu domu. prišlo na platenie dane pričom OÚ žiada zaplatiť za celých 2004m2 ako za stavebný pozemok aj keď som ich upozornil že z toho je len 486m2 stavebný a ostatok sú len lúky a pasienky aj na LV. pani na OU povedala že kým sa neskolauduje dom platí sa za celý pozemok ako za stavebný čo je podla normálneho rozumu nereálne..mate s tým niekto skúsenosti?mapku pozemku prikladám v prílohe
Odpovedať
zalezi co mas napisane v stavebnom povoleni, t.z. ktore parcely ti tam uviedli. ak tam mas len p.c.12198 mas platit len za 12198 ako za stavebny. ak ti tam napisali aj ostatne, alebo v case vydania stavebneho povolenia si pozemok este nemal vynaty a je tam stare cislo parcely, platis za cely.
Odpovedať
Ja som tiež vyňal len časť a platím za tu ako stavebný pozemok a druhú len ako ornú pôdu. V stavebnom povolení som bola uvedená len tá parcela na ktorej sa stavia + som musel podať nové daňové a tetuška to prepočítala a nemal s tým vôbec problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?