Dá sa postaviť svojpomocne dom za 60 000 €?

Bungalov 17x9 m 4-izbovy bez pivnice ,bez podkrovia ,bez garaze....cisto len stavba bez pozemku ale zasa so vsetkymi poplatkami projekt, siete a pod.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
SKor neda, ako da.. .... je tu vela podobnych tem, napr. ci as da dom postavit za 1,5min.. skus preluskat tu diskusiu ;-)
Odpovedať
Dá - za určitých podmienok.
Odpovedať
podla toho, ake chcete pouzit materialy, ake chcete mat technologie.. my ideme stavat 4izb. bungalov dodavatelskym sposobom a cosi svojpomocne.. rozpocet je 65000, presne rovnaka suma ako za pozemok.. :)
Odpovedať
Nedá,máme dom 9x17,5.Jedine tak tvrdá svojpomoc za 3 roky a veľmi nízke nároky.Je to veľký dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa dá. Samozrejme ide o to aké zvolíte kúrenie, okná, stavebný materiál... ale my viac ako 50tis neplánujeme utratiť. Teraz sme na 30tis a mame už dosť postavené a nakúpené. Lenže robíme si všetko sami. Ale naozaj sami. Ja podávam tehly a drahý ich na seba lepí a pod. Iba ťažké veci alebo také čo sa musia urobiť rýchlo, ako napr pri betónovaní máme pomoc. Ušetriť sa dá na veľa veciach, veľa kupujeme z ebay a nekupujeme zbytočnosti ako preklady ale si ich sami zalievame betónom. Dom máme veľký, 236 m2 užitková plocha. Takže áno dá sa, ale musíte makať, makať a makať.
Odpovedať
Da sa postavit podla toho aka je predstava o materialy.Odporucam preverit si viacerych predajcov materialu.
Odpovedať
urcite nie. moze niekto povedat, ze ano, ale ten, co uz postavil tak istotne nepovie, ze ano. urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
ANO môj brat staval dom svojpomocne a vyšlo ho to na 50 000. Stavali ho rok a pol. Dom má 8x12 a je poschodový + garáž.. už v ňom bývajú od Vianoc. Dom má už aj fasádu...jedine na čo im nevyšlo je okolie domu a terasa....ale dom je kompletne hotový...
Odpovedať
Profilova fotka
Nemozes mat vsetko naraz... ze ano? Okolie sa dorobi , bez obav... ODKAZ PLATNY PRE LENCICI
Odpovedať
Profilova fotka
...je toho vela, ale pokial budes mat pozeok rovný-ziaden svah a zaklady na 2 tvarnice, a nebudes pozadovat ziaden luxuxs ako 3 komorove okna, posuvne dvere, podlahovka v celom dome, velka kuchynska linka, vstavane spotrebice, drevenna dlazka, mozaika, krb, dvrere na mieru, nejake moderne tapety .......... a este milion veci.. bude ti dobre aj drevotrieska a stol kupovany z polska tak sa vojdes, ALE milion ludi, milion chuti....ja som si tiez hovorila ze sa uskromnime a vmestime sa ... vsak by sme sa aj zmestili ALE nechcela som standard - sprchač z merkury marketu a uz sme hned o +500 e navyše..umyvacka riadu bola samozrejmost tak o dalsich 500 viacej, do kupelky sme dali posuvne dvere namiesto klasickych - lepsie to vyzera o 300e viac izolacie sme dali do strchy o 10 cm viacej 400e plus, baterie co sa nam pacia plus umyvadlo a sprcha +400e plus do rozpoctu co sme mali lebo sme objavili krajsie a pochopitelne aj drahsie...a takto to ide dalej, kopec prkotin- ventily, vypinace...vies, kazdy tu je na slovovzaty odbornik hlavne ked nestaval, ale ja s manzelom si prave teraz tymto vsetkym prechadzame a poviem ti neni to sranda a ani lacna zalezitost. urcite sa do toho neda ist s tym ze mam 60 000 e a to je vsetko a ani cent navyse..takze postavit sa da, to do tychto penazi postavite urcite - tvrda svojpomoc a kamarati, ziaden majster a max elektriku a kurenie si dat spravit. budete mat hole steny a beton na dlazke. zariadit to uz pochybujem a ked uz tak snivaj o kuchyni z oresi, umyvacke bosch, drevotrieska a borovicovy ´masiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiv´ bude jedine co si budete moc dovolit a o kvalitnejsich obkladoch a o podlahne ani nehovorim a samozrejme si vsetko budes robit po veceroch s manzelom :-S :-S :-S @lencici a je moc veliky rozdiel 8*12 poschodak a 9*17 bungalov.
Odpovedať
podľa našich skúseností nie. a to sme tiež stavali svojpomocne a menší. 8,5x13.
Odpovedať
no ja ked si predstavim ze len zateplanie je aj 6000 so svojpomocou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podľa mňa svojpomocne určite áno. My sme teraz dostavali Alfu od Prodomu, dokonca sme ho ešte zväčšili, a vyšlo nás to 2,1 mil. Sk ( ale ešte nie je fasáda ).( Orava, siete na pozemku ). A u nás to nebolo až tak svojpomocne - na takmer každú prácu sme mali inú partiu, ale manžel tam samozrejme makal s nimi. Je treba len hľadať a hľadať - či už materiál alebo ľudí... Lebo nie vždy platí, že lacné je zároveň aj nekvalitné. A hlavne treba veeeľa oduševnenia, treba aj veľa kompromisov, a chute do práce :-)
Odpovedať
brutalna svojpomoc (to znamena ze si budete robit _vsetko_ sami, snad okrem osadenia okien a postavenia konstrukcie krovu), nizke naroky na vnutorne vybavenie, vela vela casu venovaneho zhananiu lacneho materialu, pri stahovani pol domu nedokonceneho, zabudneme na energeticku uspornost, s prizmurenim jedneho oka a zavretim druheho sa to da
Odpovedať
My máme 11x11 s garážou a samotný dom svojpomocne 80 000
Odpovedať
dá sa presne ako píše katarinka 16 "podla toho, ake chcete pouzit materialy, ake chcete mat technologie" , ale bez úpravy okolia a zo zariadenia tak možno dokončená kúpelna+WC a maximálne ešte kuchyňa (žiadny nadštandard, no ani žiadne šmejdy, ale primeraná kvalita...linku napr. nám vyrobí stolár, ktorý nám ju robil aj do bytu a po 10tich rokoch užívania sme maximálne spokojní))- my staviame dom 17x9 ale je to už s garážou, máme pozemok oproti ceste klesnutý o 1,7m, takže základy boli drahšie ako keby že staviame na rovnom pozemku, murovali sme z Ytongu Lambda, strecha je tondach, okná obojstanne dekor dreva, šesťkomorové, trojsklo, garážová brána Lomax, WC "pravé" geberity...-ale všetko sme robili sami vlastnými rukami, tzn. aj krov aj pokládku škridle (okrem osadenia okien a kúrenie nám tiež bude robiť partia kúrenárov). Terasa o rozmere 6x3m bude podpivničená. Okrem tvrdej svojpomoci to ešte chce zjednávať ceny materiálu, kupovať(ak sa dá) bez bločkov...napr. štrk, piesok sme mali z Maďarska ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Chceme ísť do tohoto http://prodom.sk/?p=projekty&project=... Oni uvádzajú 65000 na kľúč za koľko to tipujete svojpomocne v rodine mame murarov vodarov elektrikarov tesarov klampiarov. Dá sa povedať že ideme len material platiť. Odhadujem že 50000 55000 je to realne podla vas ? Myslím tym komplet dom okna podlahy sanita omietky. Dom bude tak že možte sa rovno stahovat do neho a byvat.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam kamarata murára, ktorého vyšiel bungalov 10x12 svojpomocne a teraz myslím úplna svojpomoc 53000 a už aj bývajú. A na pohľad nevyzerá, že by na niečom šetril .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?