Cudzi material pred pozemkom - je mozne ho odviest resp. darovat ak nie som majitelom materialu?

Dobry den, potrebovala by som sa poradit s nasledujucim problemom. Mozna niekto riesil podobnu vec. V aprili sme sa nastahovali do novostavby, ktoru stavala fyzicka osoba. Pan, ktory dom staval si na hranici nasho a susedovho pozemku nechal poukladane dreva. Pouzival ich ako lesenie. Uz od aprila ho vyzyvame aby si ich odviezol z bezpecnostneho hladiska. Na drevo lozia deti a je to v blizkosti plynovej pripojky, nechcem aby sa nam na nu niekto napichol. Chcem sa opytat, mozem tieto dreva cez bazos niekomu darovat za odvoz? Viem, ze stavitel ich chce, ale nejavi zaujem aby si pre ne prisiel. Neviem ako postupovat, kedze niesu na nasom pozemku ale vonku. Uz aj susedia nas vyzyvaju aby sme s nimi nieco urobili, no ich majitel na vyzvy reaguje ze pride a od aprila neprisiel. Dakujem za radu
Odpovedať
Oslov prvých "osadníkov" v najbližšom okolí a do rána bude po probléme. Ide zima a tak urobíš navyše dobrý skutok. Načo sa zviditeľňovať na bazoši cudzím majetkom.
Odpovedať
Chceš oficiálnu radu, alebo neoficiálnu? Oficiálna: písomne ho vyzvi, aby to do konkrétneho dátumu zlikvidoval, v opačnom prípade to zlikvidujete na vlastné náklady. Neoficiálna: Daruj ich za odvoz. Keby sa pýtal, kde je to drevo, tak pokrč ramenami, že ty o tom nič nevieš, len že jedného dňa po návrate z práce to tam nebolo.
Odpovedať
Profilova fotka
Urobte si susedsku opekacku este aj vztahy utuzite ;-)
Odpovedať
Na taketo veci je predsa starosta.
Odpovedať
Profilova fotka
ako bolo pisane vyssie daruj Romom keby prisiel nevies o nicom dovi dopo
Odpovedať
Uz by som ho nevyzyvala. Drevo by som "zmizla" a keby aj niekedy dosiel tak by som len pokrcila plecami, ze nevies a ze ste si mysleli, ze si ho odviezol tak uz ste ho neupozornovali.
Odpovedať
@sjusanna chceš riešiť cudzie drevo (možno stavebný odpad) na cudzom pozemku? Odpady je príslušná riešiť obec s jej pôvodcom (ten je známy) a pozemok (verejné priestranstvo, na ktorom je uskladnený zrejme tiež patrí obci. To znamená, že tento problém rieš s obcou, t.j. napíš na OcÚ nech sa s týmto problémom vysporiada.. Nerob si s tým problémy ty. :) Treba však počítať aj s tým, že pokiaľ by pôv. stavebník (pôvodca dreva ako stavebného odpadu), oň nemal záujem, tak Obec ako stavebný úrad Vám môže ako právnemu nástupcovi stavebníka, na ktorého sa vzťahujú podmienky stavebného povolenia, tento stavebný odpad nariadiť odstrániť..
Odpovedať
"Som myslela, ze to ste si vy odviezli" :-D
Odpovedať
presne ako píše @janetbla , je to cudzie drevo na cudzom pozemku. Ty s tým nič nemáš. Argumentácia, že ti naň lezú deti, je scestná. Máš si svoje deti strážiť, pozemok si oplotiť, aby nebehali vonku z pozemku na nebezpečné miesta. Oficiálne ho nemôžeš vyzývať, aby si to odpratal. To by mohol hocikto spraviť. Môžeš vyzvať majiteľa pozemku, (obec?), aby odstránil nebezpečné elementy na svojom pozemku. Následne sa zistí, koho to drevo je a kto je spomínaný právny nástupca. A keď to zájde tak ďaleko a dostaneš od majiteľa pozemku výzvu na odpratanie, môžeš si na tom upiecť prasiatko. Ak dovtedy to drevo nezhnije. Inak tu máš dosť zaujímavých rád, ako sa zachovať. Len riziko je, že ak sa majiteľ nasrdí, tak začne dohľadávať (vyšetrovať), a nakoniec sa príde na to, kto bol na počiatku toho "nápadu" - kto ponúkal cudzie drevo. A ono je to vlastne krádež... Tak pozor na to.
Odpovedať
@sjusanna ako keby nestacilo, ze ti decka behaju po cudzom pozemku, este si budes diktovat co na tom pozemku ma byt... toto je nejaky vtip? Rovno na bazosi aj odpredaj auta vsetkym susedom, aby ti hrajuce sa decka na ulici nahodou nepozrazali.
Odpovedať
no to su dobre hlupe rady, že daruj za odvoz, cudzie veci na cudzom pozemku....ste riadne uletení... asi tak akokeby tvoje decka by mali predat cez bazoš ked chodia na cudzi pozemok
Odpovedať
je to na susedovom pozemku takze toto ries so susedom ak ti to drevo vadi z bezpecnostneho hladiska.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sjusanna Ohrat si podzemok sprav si plot a nemusis sa bat ze si decka ublizia.Vet sused moze mat na svojom podzemku co chce.
Odpovedať
Tak keď nereaguje na výzvy tak mu navrhni že to drevo od neho kúpits ty za cenu palivoveho dreva mínus robota za odpratanie Kubík ide po 30- 40 eur a myslím si že tam ani kubik nebude. Alebo mu to pekne prehadzte na jeho pozemok to je krajné riešenie a človek by musel byť krajné nasrdený a vysledok bude ze budes mat "dobre" susedske vztahy :-x . Ak mu to niekto ukradnú je to sudedova starosť a problém zlodeja ale vyriešený problém.
Odpovedať
Asi by som nečakal pokiaľ sa niečo stane. Neozve sa tak má smolu. Byť vami, by som ho spálil alebo daroval. A keď si náhodou niekedy zmyslí, že mu chýba, je najmenej sa spraviť hlúpymi, že neviete, kto si ho cez noc vzal :)
Odpovedať
Dakujem za kreativne napady. Poradim sa so starostom a uvidime co navrhne. Trocha to upresnim: Tato hromada driev sa nenachadza na susedovom pozemku (takze moje deti po cudzom pozemku nechodia), ale je vonku (na ulici) pred pozemkom suseda a NAS (pan Gasthaan, ULICA, je verejna komunikacia, takze moje deti sa tam mozu pokojne hravat a neplanujem im to zakazat). Nastahovali sme sa na novu slepu ulicu plnu mladych rodin. Od 15 stej hodiny je tu spusta deti a mamiciek, tak nelozia tam len moje deti. Ak si niektore ublizi, kto sa potom bude hrat na hrdinu a bude chciet niest zodpovednost (samozrejme zodpovedni budeme my, pretoze je to odpad zo stavby nasho domu)...
Odpovedať
@janetbla Dakujem za reakciu. Opytam sa na Obecnom urade : )
Odpovedať
@sjusanna potom prosím napíš ako si dopadla :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Viem ze stara tema, ale mne takto ozrata suseda ukradla drevo a ona ani nevie, kde je hranica pozemku, nemame medzi sebou plot, pretoze som chcel ten pas, neoploteny odkupit a asi zavist, tak isla kradnut :D Ludia, toto je velmi vtipna doba, ktoru zijeme :D Ja sa na tom len bavim :D To som zvedavy, ci na smrtelnej posteli ak bude ta moja seseda lezat, ci si bude hovorit, ako super, ze mala o 1 pas pozemku navyse, a robila mi neprijemnosti (najskor suhlasila, potom nepodpisala zmluvu a ja som svoj geometricky plan mohol hodit do kosa a robit novy, 300eur v kosi).. Preto by som odpovedal, aj ked je to stara tema, robte ako unate za vhodne, co oko nevidi, ked nie je svedok, to si asi hovorila aj ta moja ozrata suseda :D (PS: ona je seriozne ozrata, spieva kazdy vikend len co zacne jar a konci na jesen, nemozem spat pri otvorenom okne, ma falosny hlas/spev)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?