ČO VARIŤ NA STAVBU? Niečo jednoduché a iné na obed pre brigádnikov?

Profilova fotka
Ahojte babuľe, my už varíme mesiac každý deň...(domček staváme svojpomocne takže všetko rodina známi a sem tam nejakí majstri) ---už nemam inšpiráciu čo im variť...segedíny, guláše, špízy, rezne,kura klobásky...stále dookola, vše už bolo...Dajte radu na niečo jednoduché a nové?? Lebo vobec ma nič už nenapadá a nechcem im varit dookola to isté...Možno máte nejaké osvedčené tipy :) Velmi mi tým poradíte a nakopnete. Chlapi su nenároční, kľudne aj od cesta..atď.... :)Dakujem
Odpovedať
Dosť rýchla je pečená fašírka v rúre, k tomu zemiaky. Alebo ak máš čas, tak pirohy - môžeš si pripraviť a zamraziť a potom len do vody, alebo skús im aj cestoviny, chlapi sa nezdajú, ale občas aj ľahké jedlo ocenia ;-)
Odpovedať
@megyyyy a čo tak v okolí nemáte nejaké gastro-služby? dáš im jedálniček na 3-4-5 druhov, den vopred si napíšu čo by chceli ty si kúp 5-6 obedárov a celé obedové menu máš po necelé 3Eurá.. tak náš po probléme a je to rýchlejšie, jednoduchšie a nenazdáš sa aj lacnejšie :)
Odpovedať
My sme pár x aj pizzu objednali a boli spokojní. Ale čo mám skúsenosť tak najradšej majú klasiku - gulášiky, sviečkovú, kura, perkelt. A možno by si dali aj bolonské cestoviny, francúzske zemiaky, rizoto, fazuľu s údeným masom, vyprážaný syr so šunkou, zemiakový prívarok so šnicľami, masové guľky v paradajkovej omáčke a knedľu, šunkafleky, pizzovníky, langoše a nejakú dobrú polievku s klobáskou alebo mäsom, lečo s vajíčkami a klobásou, kura na kapuste so zemiakmi, plnený kurací rezeň (šunka-syr, brokolica-niva)...
Odpovedať
sa Ti vazne chce varit ? ked dnes si mozes jedlo pekne domov objednat a v kazdej restauracii maju denne menu a na vyber naozaj kopec jedal.
Odpovedať
@megyyyy Francuzske zemiaky paradajkova omacka knedlik amesove gulky svieckova a ine.Ale ked si das do gugla tam mas receptov na vseliaky sposob.Privarok z tekvice z cukyny vyprazane baklazany zelena fazulka na kyslo aj z hlavkoveho salatu je dobra omacka volske oko zemiak sosovicovy privarok halusky s kapustou s bryndzou pecienka s ryzou ryzoto perkel s haluzkami madarsky gulas s knedlou a ine .Hladaj na nete je toho dost len aby pustila penazenka.Moji chlapi maju radi obratene rezne alebo macane to je tiez mnamka a rychlo sa to spravy.
Odpovedať
Profilova fotka
Múčniky - palacinky, pirohy... dá sa toho kopec. Alebo potešia aj len pečené grule na slanine s mliekom :) Perkelt sa dá, rizoto sa dá... všetko je to na gulašovom základe, len vodu z mäsa vyleješ do jarku
Odpovedať
My sme to vyriesili tak, ze sme zabezpecili,aby sa stravovali v nedalekej restauracii, kde mali denne menu za prijatelne ceny. Vyslo nas to lacnejsie,ako vyvaranie a dovoz. A tiez na to nebol cas popri praci. Ranajky a vecere sme odbavili studenou misou
Odpovedať
Pridaj sa do skupiny "Varíme chlapom na stavbu" ;-) tu na MS.
Odpovedať
Ja by som sa tiež priklonika buď k tomu, aby išli priamo do reštiky, alebo z reštiky im nosiť čo si sami vyberú deň dopredu. Prípadne im objednať, aby to mali naozaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava @majki555 @cvoky8 @atak77 Ja viem že by to bolo najjednoduchšie poslať ich do reštiky na menu..ale bohužial to tu nieje nikde na blízku...hadam ich nepošlem 20 km niekam.... Proste varime, bodka, stredame sa, moja mamka svokra ja...ide to...len už nemám nápady :/ vše už bolo....A taktiež ide vačšinou o rodinu 6,7,8 chlapov...vše švagrovci, bratia svokor muž..bratranec....Asi by mi bolo blbé ocina vyslať do reštiky na menu....Tak proste som chcela len nejake tipy...:) Uz som sa dala to tej skupiny tu, varíme chlapom na stavbu...takže myslím že už som našla inšpi :) Dakujem
Odpovedať
@megyyyy no ked to je 20km, tak to je dost, ale zasa na aute 15minut ... no ked mate cas a chut na varenie, pohoda iny problem nevidim, ani v tom ze to je rodina 8-)
Odpovedať
@megyyyy ešte ma napadlo: - jaternice, čerstvé klobásky /v mäsiarstvach majú aj také/, upiecť, čerstvý chlebík, kyslá kapusta, uhorky, čalamáda, baranie rohy.... a mňamka. - bôčik podliaty pivom, veľa cibule, trochu horčice, kečupu, upiecť a k tomu zemiaky. - kuracie stehná naporcovať a nakoreniť. Do pekáča dať celé vrecko premytej ryže, pridať 1/2 masla, dochutiť vývarom - kocka z bujónu, pridať soľ, korenie. Navrch položiť stehná /rozkrojiť v kĺbe na polovicu/. Navrch poklásť ešte na každé kúskom masla. Zaliať vodou, aby bola ryža ponorené. Dať do rúry a zakryté piecť asi 10 min. Potom odokryť a dopekať z každej strany. Ryža je potom fantastická, šťavnatá. - na pekáč nakrájať zemiaky, na ne dať mäso nakrájané na rezne - ochutené. V šľahačke rozmiešať nastrúhaný syr, zaliať a poklásť navrch ešte kúskami masla. Prikryť alobalom a piecť. Pred dokončením odokryť a zapiecť vrch. Proste také veci, kde sa veľa nenababreš s tým. Robiť v jednom hrnci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ajkava rozmýšlam nad tým bôčikom podliatym tým pivom...videla som aj recept na špekačky a tiež podliate ciernym pivom...len vobec nemam potuchy ako to chutí a či je to dobrý recept,ani svokra a ni mamka to ešte nerobili...tak či by im to chutilo...este som to nikdy nerobila...a trochu sa bojím tej chute piva... (som vegoš..mam to o to sťažené ešte--:)).. robila si to už? aku si mala odozvu? :)))
Odpovedať
@megyyyy práveže chuť je výborná. Robia sa tak aj tie spomínané špekáčky. Len sa dovnútra ešte dáva syr. Aj to môžeš. Vôbec neváhaj to urobiť. Zavďačíš sa určite.
Odpovedať
Profilova fotka
@megyyyy ahoj, ja napríklad robím bravčové stehno s kopou cibule a cesnaku na tom, občas aj kúsky slaninky a pečieš aj 2 hodky. Alebo pečene rebrá. Alebo na plech nakrájané zemiaky,na to kyslá kapusta a na to kúsky kuraťa. Lasagne, ryžový nákyp,žehlička, parné buchty.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava no ja to teda skusim...vieš mi napísať postup do IP...nech to nepokašlem?? resp na tie špekačky som našla na nete...ale vidíš bez syra..a ten nápad so syrom je veru viacej mňe páčivy :) Dakujem za radu a tip :) vyskúšam to teda :)
Odpovedať
Profilova fotka
@chmurkaxy ...čo je žehlička???to som ešte nepočula že sa niečo takto nazýva :) sa to u nas nikde takto slovne nepoužíva ...dík
Odpovedať
tu je ten bôčik http://milujemjedlo.sk/peceny-bocik-c... . Ale ja pridávam ešte lyžicu horčice a 2 lyžice kečupu. Chytí to taký fajnový šmak. tu sú špekáčky. Len dovnútra dávam ešte plátok syra http://www.svetvomne.sk/recept/Spekac...
Odpovedať
Profilova fotka
pozri si zopar dielov nebicka v papulke na nete alebo receptar, pripadne Polraicha (ano sefe) a mas receptov na 3 stavby.... http://www.nebickovpapulke.sk/recepty Prinajhorsom zober mobil a ofot si menu v nejakej typickej slovenskej restike(2-3) a mas inspiraciu zasa na 3 stavby... recept uz na varecha.sk nejak zozenies :)
Odpovedať
Aj taká fazuľová hustá polievka s údeným nie je zlá inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx no jasne--ale ja neplanujem robit, rizoto s krevetami, kačaciu pečen s malinami..a čo ja viem čo....Ja som hladala bežné, jednoduché klasiky....už vidim ako nejaka gazdinka im nesie ňoky s dubakovou omáčkou posypane kokosom :)) :)) (po prvé takéto špeciality neviem, a neviem ani či by mali medzi chlapmi úspech) minimálne moj muž a tato by sa na mňa pozreli či mi šiši :D A taktiež staviame dom a naozaj zas panenku alebo hovädziu sviečkovu na stavbe oželieme :)) Ale každá rada drahá. Dakujem :) našla som tám pár klasických receptov.:)
Odpovedať
Profilova fotka
@megyyyy knedlik,cervena alebo kysla kapusta a pecene maso,svieckova na smotane,halusky s kyslou kapustou alebo tvarohom a koprom,alebo fliacky s kapustou,domace bryndzove pirohy so slaninkou,soté s ryzou,fasirky,cevabcici,rezance s tvarohom,rezance s makom,spagety bolognese,zapekane cestoviny na vselijake sposoby,masko s paradajkovou omackou,alebo koprovou omackou,maso na prirodny sposob s volskym okom a hranolkami a oblohou atd(viac ma momentalne nenapada) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@megyyyy a teraz pozeram,ze si vegetarianka 8-) fiha tak to si neviem predstavit takto varit pre chlapov na stavbe,aby som nieco nedochucovala bylinkami alebo solou atd...ved jedlo predsa musis ochutnat ci je fajn ;-) varim uz niekolko rokov,ale stale sa mi stane ,ze neodhadnem,vacsinou davam menej soli atd...takze na konci ja takmer stale dochucujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 niektoré recepty už mám v hlave, vzdy to isté...aj v rámci dochucovania...niekedy naveela navela ochutnám....napr sviečkovu šťavu...(lebo niesom vegoš z nejakeho presvedčenia len nemám rada mäsko a je mi z neho zle).ale ked už sa jedna o riadne mäsové šťavy..ako napr--- maďarák alebo to..tak na to su iní ochutnávači :)
Odpovedať
Ľudia prosím Vás prestaňte už s tým jedlom. Takto večer sa to ani čítať nedá. Tu slintám ako Pavlovove psi. 8-)
Odpovedať
@megyyyy skus moj recept. Je sice troska obtiaznejsi, ale zalizovali sa vsetci. :-D http://varecha.pravda.sk/recepty/kura...
Odpovedať
a tu ste uz boli zakuknut? http://www.modrastrecha.sk/group/6384...
Odpovedať
Profilova fotka
@megyyyy ked mam vela prace a kopu ludi prestravovat pouzivam jedla (vsetko na jednom plechu) nakladiem do plechu cibulku na to masko, nejaku zeleninku, predvarene cele zemiaky, trosku olej, koreniny, podlejem poharom piva alebo vody, prikryjem a sup do rury ;-) takto mozes dat ci uz kuracie, telacie, bravcove, zeleninku cerstvu, paradajky, baklazan, cuketu, papriku... ale aj z konzervy, ci mrazenu v zime zvyknem dat aj kyslu kapustu.... to iste jedlo na tisic sposobov
Odpovedať
Ahoj, tiež mi už dochádzajú nápady koľkokrát... no u nás bola tiež tá klasika- rezne na všelijaké spôsoby, obrátené rezne- v kečupovej omáčke s ryžou, faširky, pečená sekaná, jaternice, klobáse, rizoto, francúzske zemiaky, cestoviny s mäsom na paprike, segedín, asi 100x guláš, a rôzne polievky, zemiaková, šošovicová hustá s párkom a vajcom, fazulová, zeleninová, kapustnica, u nás je top guláš, pečený bôčik, moravské vrabce s ryžou ... sladké jedlo nevarím chlapom, ale vždy majú ku kávovej prestávke koláče, buchty, závin, bábovku.
Odpovedať
@veonka kokos ja sa dam asi na stavbarinu.... Takto vyvarat majstrom. :-D Este aj "šutemén" ku kave.... No co viac si priat. Ja ked robim na stavbach elektro, nik zatial ani caffe nedoniesol. Ale zas sme ani nepytali. Na kavu sa davalo do faktury. :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?