Čo urobiť , ak vam ina realitka stiahne foto z portalu a uverejní si ich ako svoje

Profilova fotka
nechápem to, mam kamošku ta si prišla nafotit byt a hodila mi foto na veb s predajom, ale bola u mna ina pani z realitky so zaujemcami a bez toho aby sa spýtala si proste tento inzerát stiahla a propaguje ho ako svoj. ako mam reagovať? nepáči sa mi prístup, a som z toho sklamaná že klame a zavádza pretože mne povedala že to urobila 1 krát , ale dnes som sa dozvedella že to robia bežne. čo teraz? :-| :-| :-|
Odpovedať
@ajka4 otazka je inde, chces predat byt, alebo nie? Ked ho chces predavat privatne, preco si pustila do bytu pani z realitky? Neviem aku si s nou urobila dohodu, pozor, aj ustna zmluva je zmluva, a ak si sa s nou dohodla, ze Ti bude sprostredkovavat dopyt, vodit zakaznikov, tak nevidim dovod, co Ti na tom prekaza, ze si prevzala od Teba fotky, ktore si dala na internet.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 nie su to moje fotky , ale inej ženy ktora robi v inej realitke. dohoda nebola žiadna, len sa boli pozret na byt. nič sa neopytala.
Odpovedať
@ajka4 tak im napis, ze nemas vedomost o tom, ze by si s nimi uzavrela akukolvek dohodu o sprostredkovani, a ze nemas zaujem o ich sluzby a ziadas aby predmetnu ponuku z internetu odstranili.
Odpovedať
Presne toto su praktiky realitakov, robia tam neschopni ludia, ktori bud nechcu sa zivit normalnou pracou alebo sa nevedia zivit normalnou pracou. V podstate Vam beru potencionalnych zakaznikov a spoliehaju ze Vas zlomia, ked najdu potencionalneho kupcu. Nakolko realitaci nespadaju pod ziaden dohlad, mozte akurat dat na Vase fotky nejaky vodoznak + do inzeratu aby Vas realitaci nekontaktovali. ak aj najdu niekoho kto by to kupil tak ich ignorujte a absolutne preruste komunikaciu s tymito ludmi, takto sa zhovadia pred zakaznikom. Vdaka bohu situacia sa na SK trhu vyvija smerom ze ludia upustuja od vyuzivania ich sluzieb lebo v podstate ziadne neponukaju a tie provizie co beru su daleko za hranicou protihodnoty ktoru ponukaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 už sa stalo, ale zatial nic neurobili
Odpovedať
Profilova fotka
@niless presne tak, je to strašne a aj ta ich provízia, prídu odfotia a je to
Odpovedať
aby sa nekrivdilo zas vsetkym, su realitaci a akoze realitaci ...
Odpovedať
@kriloter Bohuzial ale nenasiel som ziadneho ktoreho provizny system by bol nastaveny v zavislosti od pridanej hodnoty. Min. taxa 1000 €, bezne min. 2000 € za nehnutelnost, v tom je vraj zmluva (ktovie ako nastavena a akej kvality, poplatky kataster, no boze 1x66 € a tot vsio). Na to aby bol realitak v skutku clovek, ktori si zastane svoje miesto by musel by stavbar so stavebnou praxou pre posudenie stavu stavby (pripadne chyby), pravnicke vzdelanie + nejake ekonomicke minimum pre hypoteky, urokovy pocet, zmluvne podmienky v bankach + poistenie stavby. Bohuzial ludia s takymto odbornym zazemim nie su nuteni robit realitaka.
Odpovedať
Normálne ich pusť dnu. Aj tu realitku aj tých čo prídu s ňou. Nič nekomentuj spravaj sa k nim ako ku normálnym záujemcom. V ŽIADNOM PRÍPADE IM NIČ NIKOMU NEPODPISUJ!. Ak kupujúci prejavia vážny záujem ignoruj tých šašov v saku a spýtaj sa rovno kupcov, či majú zmluvu s realitkou. Ak nie, tak hneď usetrili 4miestne číslo € a ty si asi 500 zarobila. Daj im kontakt (vizitku) na seba a povedz im, nech sa ďalej bavia LEN s tebou a nič nikomu nepodpisuju. Sumu za byt kupcom oznám o 500 viac, ako ponúkaš súkromne na nete. Ak ti bude realitak (-cka) skákať do reči, vyhoď ho z bytu za dvere. Ak majú zmluvu s realitkou hrozí IM.. nie TEBE, že ich realitka obtiahne o svoju "odmenu". Tú svoju "odmenu" pripočítavajú k tvojej sume za ktorú ponúkaš byt súkromne na nete - to, čo našli na nete a odkiaľ ti vykradli fotky.. , čo je zvyčajne 1000,ale kľudne aj 2000. Preto v pohode môžeš pýtať o 500 viac ako ponúkaš niekde na bazoši. Aj tak budú mať potenciálni kupci pocit, že 500 ušetrili. Potom majú tí kupci 2 možnosti : 1, Dohodnúť sa hneď s tebou, obísť realitku, a zaplatiť zmluvnú pokutu, ktorú realitke podpísali v zmluve (odmena) 2, Počkať, kým skončí ich platnosť zmluvy s realitkou a vrátiť sa Zmluvy majú realitky typu CTRL-C, CTRL-V, takže o nič neprídete. Aj keď zaplatíte právnika, ktorý vám urobí fungel novú zmluvu bude to lacnejšie ako od realitky. Realiťák (agent s teplou vodou) sa bude pri tom zvíjať ako had. Bude ťa strasiť a prehovárať, ak to nepomôže neskôr sa začne vyhražať a chcieť svoju "odmenu" za služby. Ignoruj ho a nič mu nepodpisuj.
Odpovedať
..a nema nahodou kamoska (realitacka) dohodu s inou realitackou ze si fotky mozu prebrat?? ..ak ma zaujemca zmluvu s realitkou----staci ked zaujemca pozve na kavicku svojho dobreho kamarata ktory byt kupi na seba a za 66 € kolok ho za mesiac napise na zaujemcu - vydavky 66 € - zmluva (Ctrl -C-- ctrl V) + dobra kavicka. (Ale zas musi to byt dobry kamos :)))
Odpovedať
my sme mali pravý opak,realitka nás oslovila,či môžu uverejniť naše fotky u nich,prišli,nafotili,ale s tým že sme im nič nepodpísali.Len sme ich upozornili,že ak si sami nájdeme kupca ,oni do toho nevstúpia.Toto sme mali v dvoch realitkách.Po mesiaci dala jedna realitka cenu o 500€ nižšiu,okamžite sa nám ozvala ta druhá,prečo sme znížili cenu(veď ich provízia že).Ani sme to netušili,že dali cenu dole.Ale to sme my neriešili,nech si bojujú realitky.Napokon sme si byt predali sami.Predsa len provízia o 1000-2000€ zbytočne navyšuje cenu .Najlepšie je kolovať medzi známymi,že niečo predávate.Mám takú skúsenosť.
Odpovedať
ale v podstate ak Vám to pomôže predať nemovitosť za Vašu cenu,tak nech to zverejnia.Ide o to predať nie ;-) Veľa šťastia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ale ved ked tak nenavidite realitky nikto vas nenuti predavat a kupovat cez nich, dajte si inzerart ako sukromna osoba a predavajte, nakupujte...
Odpovedať
@ultra samozrejme a dan za nich zaplatis asi ty..?? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa stalo to iste. Nakoniec som to aj cez jednu taku realitku predal. Boli slusni, zavolali mi, ze maju kupca na moj byt. Ze mu uz dlhsie zhanaju podobnu nehnutelnost a nasli moj inzerat. Ze by ho radi priviedli na obhliadku. Tak ja ze jasne, prisli, zaujemca bol spokojny. Rovno sme sa dohodli aj na cene + provizia realitakovi na polovicu, este v ten den odviezli kupujucixh do banky po peniaze na zalohu, za dve hodiny sme sa stretli u nich v kancelarii a podpisali zmluvy. Zvysok penazi sa vlozil v banke na depozit - kupujuci nemali auto a tak ich realitak vsade povozil. Cize po tejto stranke spokojnost. Stvu ma vsak realitky, ktore sa ani neunuvaju zavolat ci si mozu predmetnu nehnutelnost dat do svojej ponuky! Kazia meno dobrym realitakom.
Odpovedať
@ultra Si zabudol na maličkosť - štátne výpalné ako spomína @septo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiez tazke srdce na realitky, asi ako vacsina slovakov. Ked sme kupovali pozemok, tak predajca trval na realitke. V podstate mi to bolo jedno, lebo sme neplatili proviziu. Realitke sme povedali, ze si prinesieme zmluvu, lebo brat je pravnik. Povedali : "Aaaaale na co? Netreba? My mame uz standartne nachystane zmluvy, iba zmenime nejake detaily a je to hotovo." No a ked dosiel den D, tak si vypytali 150€ za zmluvu. Skoro som ich uskrtila, najma ked my sme boli ti korektni a aj napriek tomu, ze nam na viac ako tyzden dali zmluvu do ruk uz s overenym podpisom predajcu, sme ich poctivo priniesli. Mohli sme ich vlozit na kataster a bolo by. No ale k teme: Ja som nasla nahodou na nete predaj susediaceho pola s nasou ulicou a bolo tam napisane : predaj stavebnych pozemkov. Vystavba uz zacala! A samozrejme nas dom hned prvy na fotke. To ma akoze dost nas****...
Odpovedať
@kanvor @septo a vy ste zase zabudli, že daň neplatíte, ak ste na predaji nič nezarobili... (daňové síce podávate, ale nulové) a z príspevku @ultra som pochopila, že tak to myslel. že iba pôvodná cena + ďalší 66e kolok. síce máte povinnosť sa zahlásiť na miestnych daniach, že ste nejaký byt kúpili, ale keď ho stihnete ešte v tom istom roku predať, tak ani miestne poplatky neplatíte :-)
Odpovedať
@zuzanka.zuzu na transakcii TERAJSI MAJITEL-BIELY KÔŇ možno nie, ale v transakcii BIELY KÔŇ - NOVÝ MAJITEĽ zarobí biely kôň a musí odviesť daň. Vyhol by sa tomu, keby byt vlastnil stanovenú dobu (myslim, že 5 rokov?.. ale nie som si istý)
Odpovedať
Realitaci to je vacsinou absolutny des. Cest zopar vinimkam. Kedze najst dom mi trvalo okolo 2 rokov, stretla som ich za celu dobu pomaly vsetkych co pracuju tu v meste. Az na nejakých 2 - 3 to bola chodiaca katastrofa, nechapem ako taky ludia mozu predavat nehnutelnosti. Jeden mi volal ze aky skvely dom ma a az na obhliadke vysvitlo ze je o 20 000 eur drahsi ako povodne prezentoval. Dalsi nabehol do bytu a nepustil ma ani k slovu. Len tam pobehoval, kvakal a pomaly uz urcil kde co bude a akej farby budu kachlicky, ale stylom tu zburame priecku (bol to nosny mur), tu urobime balkon (urcite je jednoduche v panelaku len tak zo spasu klobasu urobit balkon kde sa mi zachce), dom z kvalitnej palenej tehly (na dome na odlupnutej omietke presvitala nepalena). Iny realitak zase prezentoval spolocny dvor s moznostou rozdelenia a samostatného vstupu - na obhliadke islo u uzucky dvor plny pobehujúcej hydiny, obostavany dalsimi pozemkami, kde jediny sposob vlastného vstupu by bol let vzduchom. A okomentoval to tym ze vsak popis robil kolega ktory tam nepracuje a on nevie ako to myslel. To ze niektori volali aj 10 x denne a ponukali nehnutelnost 50 km od mesta (pricom ja sommala poziadavku v meste) povazovali asi za normalne. ..... Nakoniec sa kupil dom aj bez ich skvelej pomoci.
Odpovedať
@septo Dan platis zo zisku - ak to preda za rovnaku cenu zisk je 0. odkaz: http://www.finance.sk/dane/informacie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?