Čo ste použili na rezanie dutej tehly?

Ahojte co ste pouzili na rezanie tehly? Mna to este len caka a zvazujem viacero moznosti. Zapozicat diamantovu pilu, kupit aligatora DW393 pripadne ak ma niekto inu dobru radu zvazim aj ine moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.npggroup.sk/shop/product/7... islo to uplne v pohode, lahko...
Odpovedať
Pri itongu nevidim problem ale palena tehla (porotherm 38) pravdepodobne da ovela viac zabrat, nehovoriac ze mam individualny projekt a rezania tam bude dost kedze model nebol prisposobvany rozmerom tehly. Inak narezaval si flexou alebo celu rucne?
Odpovedať
Profilova fotka
@zipso flexou narezat tou 230mm a pilkou sa potiahlo mozno 5x a cela tehla bola na polku... rezali sme dokonca aj centimetre ktore bolki navyse a pilka stale sluzi.. vobec sa nezodrala.. casom sa zodral kotuc na flexe tak sme prezaliuz len rucne... cely dom sme zmakli s tou pilkou
Odpovedať
Este ma napadlo ci neskusal niekto motorovou pilou
Odpovedať
Dnes som kupil tu rucnu pilu a z kratkej sksenosti mozem povedat zeto rezanie je dost pracne. Je potrebne rezat iba po hladkej stene a idealne je ju dopredu narezat flesou aby bol rez presny a nepreskakoval na zaciatok. Ak sa vsak clovek neponahla a nepotrebuje toho vela tak v pohodicke za lacny peniaz si moze narezat tehly.
Odpovedať
Profilova fotka
@zipso ahoj my sme sa tiež trápili ako to budeme rezať, aby sme veľa tehál nepokazili. Po internete sme našli tú ručnú pílu, no manželovi sa to nepozdávalo, sused čo staval vedľa nás strašne nadával. Na stránkach heluzu sme našli elektrickú pílu chvostovku s plátkom na rezanie tehál. Požičovné je 11 eur na deň. Ked sme si to zrátali , že to budeme potrebovať dlhšie, lebo muruje manžel sám tak sme zašli do predajne náradia a tam sme to kúpili. Lacnejšia verzia pílky stojí 60 eur, drahšia značka Makita 160 eur, plátok stál 40 eur. Píla sa potom dá využiť na rezanie dreva a kovu. Ide to s tým krásne, ako do masla, a hlavne sa človek nenarobí ako pri ručnom pílení. :-) Dúfam, že som aspoň trochu pomohla. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
No musím tiež pridať svoju skúsenosť s rucnou pilou na dute tehly,kúpil som ju v zeleziarstve a hneď v ten deň som ňou skúsil prerezat tehlu no hneď na prvom reze odpadli dva zuby tak som ju hneď bol reklamovat,je pravda že výrobca bol iný ako je tu z linku v druhom prispevku.Teraz zvažujem kúpu platku do chvostovej píly ktorý stojí ako bolo spomenuté cca 40 eur
Odpovedať
Profilova fotka
my sme rezali s tou rucnou no tolko otlakov som uz davno nemal , mali sme tehly Ecoton a Porotherm Ecoton sa rezali fajn ale ten Porotherm to bolo ako za trest .... este ze sme s tym robili "len" stity .... treba si na to zvyknut ako na to
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Tak ta pila je klasicka chvostova, len teraz neviem či ta Makita ma štandarny uchop listu alebo špeci? Tu je link na ten konkretný pilový list do chvostovky http://www.madmat.sk/hawera-platok-na...
Odpovedať
@jrm66 Ja som ten list použil v pile Makita 3050T , ten úchop je rovnaký ako na všetkých listoch. Rezal som s ním Porothem 38 a 30-tky. Pomáhal som si veľkou flexou, ktorou so tehlu nadrezal po celom obvode, spravil som si taký veľký zverak, upol tehlu a dorezal chvostovkou.
Odpovedať
Ja tehlu ale aj porobeton pilym chvostovou pilou MAKITA AVT a plátkami vlastnej výroby z piloveho pásu na zelezo. Pracujem v strojárskej firme tak to nieje zložité. Pozrite si video https://youtu.be/Wvnc17Gd_iA Ak by mal niekto záujem môžem aj predat
Odpovedať
Inzerát je na Bazoši Platky na pílenie tehly porobetonu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Majstri murári, čo je najlepšie na rezanie dutej tehly Porotherm 300 P15 ? Chvostová píla Makita so špeciálnym listom, ručná pílka alebo Dewalt DWE397 - Aligátor ? Potrebujem murovať štyri nosné stĺpy šírky 600mm a 800mm z tehly pevnosti P15. Nevychádza mi tam rozmer (tehla šírka 250mm), takže budem mať veľa rezania. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@purplesticks aligátor, ale kupovať ho pre 4 stĺpy
Odpovedať
@palo18 Už by som to využil na celý dom - pórobetón. Rozmýšľam medzi chvostovou Makitou JR3070CT a Dewalt DWE397. Nerobil som ani s jedným vyššie uvedeným nástrojom, preto hľadám rady skúsených...
Odpovedať
@purplesticks alegator je jednostrane zamerane naradie. Chvostovku vyuzijes na x prilezitosti. Aligator ma presnejsi rez ako chvostovka, ta podrezava. Ale prave nakup (aligatora) tohto naradia mne nedava zmysel a to som zastanca kupi kvalitneho naradia ked ho clovek potrebuje.
Odpovedať
@palo18 Kde pri stavba RD ešte využijem chvostovú pílu ? Nevystačím si na rezanie s uhlovými brúskami (125mm a 230mm) a okružnou pílou ? S čím sa rezalo murivo na tvojej stavbe ?
Odpovedať
@purplesticks tak ja neviem co chces rezat karboskama a kocurom ale tehlu/porfix asi nie. Nemyslis 😉 Staval som z porfixu ci klasika rucna pilka na vnutorne. Obvodove mi tahal majster ten ma aligatora. Mne sa neopatilo kupovat aligatora za 4stovky ked som dal majstrom 9stoviek za vytiahnutie murov. Chvostovu, vsade tam na vo je urcena. Na rezanie v miestavh kam sa karboska nedostane. Na rezananie sirokych veci, na vyrezavie otvorov... a reze zelezo, drevo, tehlu okrem betona vsetko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?