Čo si myslite o tomto dome?

http://www.topreality.sk/ponukame-na-... Chcely by sme kupit tento domcek. Len neviem ci sa to oplati. Myslite ze je vhodny pre 4 clennu rodinu? Vramci toho ze ked kupime dom tak navzdy, nie na chvilu. Myslite ze cena je primerana? Nie je dispozicne zle rieseny? Vobec sa do toho nerozumiem. Caka nas obhliadka na co sa zamerat?
Odpovedať
@jaja018 Vela,vela roboty a este velmi vela financii na prerabku..
Odpovedať
@jaja018 ten dom zhltne este hrozne vela penazi... tam treba prerobit vsetko... zateplenie, fasada, okna, dvere ext. aj int., strecha, zateplnie strechy, omietky, schodisko, kuchyna, mozno aj elektrina a kurenie - kotol tam bude pravdepodobne stary. To je akoby si stavala dom nanovo, zacinas od hrubej stavby :-|
Odpovedať
@jaja018 ja by som nekupovala stary dom, mas to predrazene. a stale stare.
Odpovedať
@zubrienka1 takze otazka teraz znie... oplati sa kupit ci cakat na nieco ine?
Odpovedať
@zubrienka1 o novom ani len nesnivam. Je to komplikovaneeee
Odpovedať
Profilova fotka
za tie peniaze nič nepostavíte, ak máte v blízkosti prácu, neváhajte. Je to jednoducho postavený dom, zistite si na plynárňach ročnú spotrebu, ale ak nie je nad 1700m3, tak ani prevádzkovo nebude drahý. Niektoré detaily poriešite za pochodu. Nie sú tam zobrazené kúpelne ale to sa tiež dá riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaja018 dom je ozaj v pôvodnom stave. ako píšu baby, treba do neho ešte veľa investovať. pokiaľ vám nevadia skromné podmienky a vedeli by ste v ňom bývať už takto, ako ho vidíme, tak potom sa pri prehliadke zamerajte na otázky mesačných nákladov. treba zistiť stav strechy, kotol, komín, steny, statika pretože to sú základné podmienky aj pri uskromnení sa. potom si treba vyrátať, čo by vyšla najnutnejšia rekonštrukcia. rozumieš, aby ste tam nezačali bývať s pokazenou strechou alebo nefunkčným kotlom. kam by ste šli, keby to nebolo doriešené? čo do dispozície, izby sú veľmi malé - to uvidíte pri obhliadke, či je to niečo, s čím sa viete zmieriť alebo nie. pre mňa sú malé až príliš. na obhliadku tohto domu by som šla určite s niekým, kto sa vyzná v plyne (komín, kotol), s niekým z fachu, kto poradí priamo na mieste, s ktorými vecami sa dá počkať, s ktorými nie. dnes je trend bývať rýchlo a všetko mať hotové veľmi rýchlo. moja kamoška, kúpili si dom, fasádu nemajú, obývajú len dolné podlažie a čo našetria, to investujú do prerábania druhého poschodia, fasády, záhrady. dá sa všelijak, len základom musí byť bezpečný dom.
Odpovedať
@jaja018 ci sa to oplati tazko povedat, neviem ako sa ceny za starsie domy pohybuju u vas. Tu v Trencine by bol hentaky dom s takou cenou okamzite predany :-) :-) ..Kazdopadne dom nieje v zlom stave od pohladu (okrem toho podbytia na streche a vlhkych stien v pivnici - ale to sa da vyriesit drenazov a odizolovanim zakladov. S trochou skromnosti by bol podla mna obyvatelny a pozemok ma super - velky. Urcite by som vam odporucila zistit si ceny v akych sa pohybuju domy u Vas. A chodte pozriet tych domov viac. Oplati sa to, minimalne koli prehladu a moznosti porovnavat. Na co sa sustredit pri 1 obhliadke 1. pocit - treba dat na svoju intuiciu. Odosobnit sa od toho ze vnutri je mozno stary, proste ako sa tam citite na tom mieste..prijemne, stiesnene, nijako.. 2. Vsimat si dispoziciu, nosne steny, priecky, ...dalej okolie..ako daleko je od cesty (cesty - hlavne byvaju problem, aut pribuda a nieje to bohvieco ked ti pod spalnovymi oknami premavaju kamiony), ako je otoceny (na kt. svetovu stranu), ci nieje niekde kde by hrozila spodna voda atd 3. Pomery v rodine, preco predavaju, ci je to dedicstvo, co je byvalymi majitelmi, ci su to uprimny ludia alebo skor spekulanti , tarchy na pozemku atd. (mna teda toto zaujmalo, napriklad si pamatam na jeden dom kde som bola na obhliadke, fakt som sa tam necitila dobre a nakoniec vysvitlo ze tam byval dedko ktory zomrel a kym ho nasli tak ho pozierali jeho vlastne macky..) Ak sa Vam na 1 obhliadke zapaci urcite by som dohodla 2. Zoberte zo sebou nejakeho architekta, projektanta, stavebnika...niekoho kto sa v stavbach vyzna a poradi Vam, najde chyby ktore ste vy prehliadli Vezmite aj deti co oni na to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?