Čo si myslíte o dedinke Macov?

Ahojte, rad by som sa opytal, co si myslite o dedinke Macov. Momentalne tam zlacneli novostavby samostatnych rodinnych domov a su v ponuke ako holodomy za cenu cca. 97500 eur. Velmi nas tato ponuka zaujala. Domy su stvorizbove cca. 108m2, vhodne orientovane, velmi dobre dispozicne riesene. Myslime si, ze aj keby sme si dali dom postavit, vyrazne lacnejsie by nevysiel. Svojpomocne nemame moznost. V dedine vsak nie je plyn, a tak je v domoch podlahove kurenie elektricke. Nebudu takto vysoke naklady na vykurovanie? Pozemok je velky - 740 m2. Co nas najviac odradza je, ze autobusove spoje su tu min. rano smer BA dost slabe, ak chce clovek ist na 8-mu do prace, musi ist na autobus 5.30, alebo 6.10, no ten sa vracia este smer Dunajska Streda (to trapi hlavne priatelku, aj ked ja som za to, ze autom sa zosuladime). Clovek je vsak viac odkazany na auto. Este nemame deti, da sa to zvladat s dochadzanim s detmi, alebo je to skutocne problematicke? Dedinka je malicka, da sa povedat, ze v nej nic nie je okrem maleho obchodika, jednej krcmy a ihriska. Na druhu stranu nie je to prejazdova dedina, takze je tam velky klud a ticho, az neskutocne. Skusali sme cestu autom niekolkokrat v roznych casoch, no nikdy sme nenatrafili na velke zapchy... vzdy cesta trvala do cca. 45 min. Obaja pracujeme v Trnavke, takze smer by nam i vyhovoval. Navyse do Macova sa da ist cez Vrakunu smer Lehnice alebo cez Podunajske smer Samorin, teda dve cesty. Dakujem za rady. Sme v podstate rozhodnuti do toho ist aj napriek popisanym nevyhodam, teda minimalne ja ;-)
Odpovedať
Este dodam, ze dom je moj velky sen. Mozno keby boli byty v BA lacnejsie, ani by sme o kupe domu mimo BA neuvazovali (kupa domu v BA je pre nas nerealna). Avsak za podobnu cenu vyssie uvedeneho domu je skoro nemozne najst trojizbovu novostavbu v BA a starych panelovych bytov sa obavame, co s nimi bude o 30 rokov po skonceni hypoteky... navyse autom rad cestujem ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne tento smer nepoznám,takže v tom ti poradiť neviem....ale nevidím v tom nejaký velký problém .....čo sa týka nakladov na kurenie,ked si plneelektrifikovaný dostaneš výhodnu tarifu a tam ťa celé mesačné naklady na elektrinu vyjdu do nejakých 150 euro.... 8-)
Odpovedať
Ahoj - ta cena je super :-) ...jedine coho by som sa bala je to dochadzanie lebo tento "madarsky smer " je jednoznacne najhorsi. Skusali ste ist rano o siedmej, o osmej ? Ide o to ze ak mas rano travit 2 hodiny v zapche a dve hodiny vecer tak Ta radost z domceka rychlo prejde. Na druhej strane sa za par rokov snad dobuduje nejaky obchvat tak by to mohlo pomoct. Pripadne si casom hladat pracu v Samorine. Co sa tyka ceny a rozhlohy pozemku +holodom novostavba tak cena je urcite bezkonkurencna. Drzim palce.
Odpovedať
Ahojte dakujem za rady a nazory :) Zatial sme sa sa este definitivne nerozhodli... zial rano sme to odtial neskusali, ale vyskusame. Aj ja si myslim, ze sa ta doprava tym smerom bude musiet riesit a ked sa to vyriesi, moze to byt zaujimava lokalita s dobrym pristupom do BA. Zial nepredpokladame, ze by sme sa zamestnali v Samorine. Dakujem aj za nazor o el. kureni, v tomto uz problem nevidime ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?