Čo s húsenicami lezúcimi po fasáde domu?

Dlhe cca 4 cm, tenke asi pol centimetra. Lezu len po jednej strane domu, niekedy je ich tam aj dvadsat. Neviem ci mozu sposobit problem, mam drevostavbu. Budem vdacny za akykolvek nazor, radu. Prip. Na mail "jurcikd@gmail.com"
Odpovedať
pozbierat par husenic a zajst za ucitelom prirodovedy, treba najskor zistit, aky je to hmyz a ci ti to moze poskodit stavbu.
Odpovedať
@stowasser Možno to sú červíky z porobetónu, robia doň dierky aby izoloval, keď skončia, treba ich vrátiť do fabriky.
Odpovedať
Profilova fotka
@dajaha Správna poznámka už bola napísaná, že treba zistiť o aký druh ide. Osobne si myslím, že pravdepodobne pôjde o stranu, kde sa húsenice vyhrievajú a preto sa tam sústreďujú. Skúste tam dať dočasne nejakú zábranu. Všeobecne sa teraz voľne i v pôde nachádza veľa hmyzu, ktoré nás budú obťažovať, v dôsledku slabej zimy. Už v minulosti bol zaznamenaný hromadný výskyt húseníc v určitých lokalitách a ochranári zistili o aký druh ide. Ak máte možnosť, informujte sa o aký druh ide. Zároveň sa dozviete, kedy sa zakuklia a potom zmiznú v podobe motýľa. Akej sú farby, čierne?
Odpovedať
...skor ci neskor ti drevodom nieco rozozerie....... nepocitaj, ze je to stavba pre deti tvojich deti..........Ale dufam, ze tie husenice nebudu drevokazne...........
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?