Čo robiť so zapáchajúcou vodou zo zásobníka teplej vody?

poradíte, čo robiť so zapáchajúcou teplou vodou zo zásobníka TÚV? odkedy máme teplú vodu, čo je necelý mesiac, stále zapácha. pach pripomína nejaké mazivo. či je to z toho nevieme, trubky máme plastové, sceľovali ich teda teplom. studená voda je ok. kde by sa na ceste studená voda-zásobník-vodovod mohlo do vody primiešať čosi také? a ak áno, čo s tým? už niekoľkokrát sme zohriali vodu na 65°C a potom celý zásobník vypustili, ale veľmi to nepomohlo :( ešte nás napadlo nechať zohriať vodu v zásobníku na maximum a potom ju vypustiť, aby sa to mazivo alebo čo to tam páchne, roztopilo a vyplavilo von. už sa mi ale nepáči takéto plytvanie prostriedkami a vodou :-S máte nejaké nápady, čo by sme mohli ešte urobiť? ďakujem :-)
Odpovedať
@malarybka aj u nás máme v novom dome zapáchajúcu vodu....ovoniavala som vodu aj u svokry,lebo máme rovnaké prípojky,ale u nich voda nepáchne....tiež sme bezradný čo s tým :-| ...manžel povedal,že možno v trúbkach /plastových/ keď sa robila vod.a kanal.,ostalo po tlakovej skúške nejaké % vody a tá tam mohla zosmrdieť a zaniesla rúrky,ale časom sa to upraví samo... =-)...no neviem,nie som dostatočne fundovaná ;-)....pokiaľ sa to neupraví do kolaudácii,určite budem kontaktovať vodárne,tak to skús aj ty a daj vedieť ako si dopadla ;-)
Odpovedať
dnes nám voda už nezapácha....možno sa vyčistili rúrky :-) ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@andrejkam aj mi mame ten problem zo zapachajucou vodou v zasobniku teplej vody.......skusali sme ho vypustat a znovu napustit ale nepomaha to skus nam poradit ako ste ten problem odstranili,,,,,,dakujem
Odpovedať
nič špeciálne sme neurobili....jednoducho voda dlho v bojleri stála a tým pádom zosmrdela ....časom sa rúrky novým tokom vody vyčistili a fungujeme... ;-) ...ak máte čerstvé zavedenie vody a smrdí tak to asi bude iný problém ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahoj mala rybka, ako ste problem vyriesili ? my mame rovnaky a po rozbore vody nam povedali ze su tam hydrogenuhlicitany, Zatial to riesime filtrami na vystupe vody (kupelka, kuchyna a pod) a jednym centralnym filtrom... Robila nam to firma prominent.sk...uventualne by to mohlo casom prejst ale zatial (cca 2 roky) to stale trva... m.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@martinezzz @andrejkam @viki24 @malarybka ahojte, vyriesili ste ten problem s teplou zapachajucou vodou??? My byvame skoro 2 roky, zatial ziaden problem.... nebol ... teraz v juli sme boli na dovolenke... sme vypli bojler.... a zacala nam smrdiet voda... jeden den sme nechali na maximum zapnutu teplu vodu... na chvilu sa mi zdalo, ze to pomohlo.... ale uz zacina znouvu citit.... Nieje to strasny smrad..... ani to nieje nejako citit, ale ked naberieme teplu vodu do flase a ovoniame, tak vtedy zacitime, ze to nieje OK... Sa bojim, aby nenastal nejaky problem pri kupani, kedze mame male deti. Dik za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@dagmar79 nepíšete aký veľký je bojler a čím sa vyhrieva. V bojleri je pitná voda, nemala by zapáchať ani po ohriatí. Plynové kotle majú program na zvýšenie teploty(legionela), pri inom zdroji treba zvýšiť teplotu na max. potom vodu vypustiť ale nie cez kohútik ale odstavením bojlera a vypustením buď cez poistný ventil alebo vypúšťací. Pozor na obarenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no mame plynovy kotol nieco ako bereta ci tak nejako :-) neviem presne. Dala som skoro na max. ohrev, sa bojim, aby sa nestalo nieco s trubkami (plast) ale vypustame to cez vodo.kohutik, musim povedat manzelovi, ci by to vedel vypustit cez poistny ventil...... Dakujem za odpoved.... Inac som nasla tento clanok o probleme: http://www.recenze.okamzite.eu/articl...
Odpovedať
Profilova fotka
@dagmar79 článok je veľmi dobrý, teplota, ktorú doporučuje nepoškodí plast. trubky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Podarilo sa to niekomu vyriesit ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?