Čo je hlavným dôvodom na sťahovanie?

Profilova fotka
Zbieram vlastne názory...mladých..starších..všetcia čo "bývaju"...prečo chcete odisť od rodičov....či máte problémy so susedstvom a aké ...atd.dakujem vopred za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Každá rodina chce žiť sama vo svojom a odtrhnúť sa od rodičov...To je náš hlavný dôvod a predpokladám že aj všetkých ostatných... :-)
Odpovedať
nasi rodicia sa tiez chceli osamostatnit a preto si nasli byt, my sa chceme tiez osamostatnit a preto staviame dom. dve rodiny v jednej domacnosti nemozu nikdy fungovat spravne :-) a tak isto sa odstahuju raz nase deti a ich deti atd., proste to tak chodi.
Odpovedať
presne tak ako hovorí mima1 - v jednej domácnosti nemôzu fungovať dve rodiny. Každý je iný, rád si veci robí po svojom a nie ako to chcú rodičia resp. svokrovci. Ulož to tak, alebo hentak, tá šálka patrí do druhej poličky a nie do tretej.... a X vecí ktoré ťa začnú časom vytáčať. Proste už majú svoj spôsob života a už ho nechcú meniť, ty niečo urobíš inak a už je oheň na streche. Preto čím skôr a podľa možností hneď preč od rodičov a bleskovo od svokrovcov. A to nedaj bože, že ti budú kefrať do výchovi tvojích detí, ktoré by si chceli prerobiť na svoj obraz.... Takže moja rada, preč, preč, preč.....
Odpovedať
každý chce byť sám sebe pánom ;-)
Odpovedať
Mozem si robit co chcem, kedy chcem, kde chcem a kolko chcem, nikto mi do toho (samozrejme s vynimkou manzela) nema co hovorit a konecne odpadava znama veta "Pokial byvas pod mojou strechou".. Nemusim sa nikomu okrem manzela prisposobovat, mam svoje sukromie, nemusim pocuvat, ako treba skladat uteraky a postelne pradlo a len tento jeden sposob je ten spravny (samozrejme to plati aj pre ine cinnosti), nemusim varit pre 5 ludi, ale len pre dvoch..Vsetko si mozem robit po svojom a vytvarat si nove zvyky a nie sa prisposobovat niecomu zabehnutemu, co mi nemusi vyhovovat..Proste sme sami sebe panmi a tomu sa nevyrovna nic..
Odpovedať
mne najviac vyhovuje, ze sa nemusim prisposobovat, napriklad vtedy periem, ked ja mam cas a chut a nemusim sliedit, ze kedy je pracka volna, a svokra vyvesala pradlo a obsadila vsetky snury a nebudem mat kam vyvesit pradlo ja :-) pocuvam hudbu aku chcem, a hlavne tak nahlas ako chcem :-D Mozem sa z chuti hadat s manzelom a nebudu vsetci nacuvat :-D a pod.
Odpovedať
ak by to bolo ako za dávnych čias, že rodičia predali "žezlo" a stiahli sa, tak hej. Ale rodičia sú väčšinou aktívny, je to ich, nechcú zmeny a potom musí vždy niekto ustúpiť. Ja to vidím už na mojej 8-ročnej dcére, už teraz má svoj rozum a keby to bolo jej, tak urobí tak a tak :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
myslim že každy chce riešiť vlastne bývanie, napr. ja by som nevydržala bývať ani so svojou vlastnou mamou? a prečo? lebo každa mame ine zvyky v kuchyni, a pod.asi by som sa nestotožnila s nikym inym. Bývali sme asi 2 roky so svokrou, ona na prizemi my na poschodi, každy mal vlastne byvanie a predsa spolu v jednom dome. Hocikedy prišla bez zaklopania, ked som bola v práci vyleštila mi šporak, ak čo len zaplakal synator, už aj bola hore - no niekedy fakt na nevydržanie. Je pravda že varovala dosť často, ale čo je to za život , ked ťa ma stale takto niekto pod kontrolou ???
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto ma celkom pobavilo, aj ked poznam par rodin, ktore dokazu spolu celkom dobre (aspon navonok) fungovat a dokonca im to ani neskripe, aspon docasne... Pre nas ostatnych, ktori nie sme splachovaci (a bezpodmienecne! milujuci svojich bliznych), je odstahovanie nutne, aj keby si mala tych najlepsich rodicov, alebo svokrovcov na svete. Ked si vezmes, ako sa musia muz a zena snazit, aby vsetko fungovalo vo vztahu a ked pridu deti, tak dalsiemu prisposobovaniu sa neminu, tak si neviem predstavit este v takomto zlozeni prisposobovat sa dalsej rodine, uplne inej generacii, inym nazorom (nielen, ale velmi casto v oblasti vychovy deti), inemu sposobu zivota... Ked sme sa s manzelom brali a chodili sme na predmanzelske poucenia, tak sam knaz povazoval za zakladnu radu: "odstahovat sa od rodicov, aj keby ste mali pod mostom byvat", a svata pravda ;-) Nechapem, co ludi motivuje zostat s rodicmi aj ked uz maju svoje rodiny, ale ja by som svoj vztah neriskovala...
Odpovedať
My chceme odísť, lebo máme už vlastnú rodinu (ja, manžel, syn), potrebujeme si robiť veci po svojom a pritom bývame s mojimi rodičmi a bratom, ktorý ma frajerku a dcéru, všetci v jednej bytovej jednotke rodinného domu. Osobne ma ide roztrhnúť, nikdy som nebola miláčik rodiny, skôr naopak, takže je v tom generačný konflikt, túžba po súkromí, konečne robiť veci po svojom, konflikt s cudzou sociálnou bunkou (brat a spol. s ktorými veľmi nevychádzame, hlavne kvôli iným a dosť diametriálne odlišným názorom na život, zodpovednosť a pod), hoci aj za cenu obetí (boli sme nútení prijať pomoc - nemyslím prácu - od blízkych, ktorých nechceme zaťažovať; hypotéky, nervov s poisťovňou a bankou a nezodpovednými predávajúcimi, fušerskými majstrami, skutočnosťou, že výplata chodí iba raz za mesiac a dvere budeme mať najskôr asi až o 5 rokov, ooooveľa horšia doprava do práce a pod). Ide o to, že mám vlasntú rodinu, vlastnú sociálnu bunku a nie som jedna z osôb. ktorá má energie na rozdávanie a nestíham všetko...
Odpovedať
Otázka zní - proč chcete odejít od rodičů? Já myslím, že když si člověk založí rodinu, je to ta nejpřirozenější věc - odejít a začít se starat sám o sebe. Spíš bych zvažovala otázku - co vede mladé lidi k tomu, aby i kolem třicítky byli závislí na rodičích. A že je takových dost, kterým mama hotel vyhovuje. Bohužel.
Odpovedať
ja som mal u rodicov v 2 izbovom byte prechodnu izbu spolocnu so sestrou - sukromie 0 bodov. matka - ucitelka na dochodku - staci? :-D priatelka ma nechala a tak si teraz byvam sam - s hypotekou na krku od vyplaty po vyplatu - ale keby som sa mal vratit tak radsej pod most. po 27 rokoch mi nikto do nicoho doma nepinda - strasne zvlastny pocit :-D ale prudko navykovy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
To sa ozaj pytas, co je hlavny dovod stahovania sa? Ja ti to prezradim a som si ista, ze vacsi dovod ani neexistuje: SUKROMIE a OSAMOSTATNENIE Ostatne dovody su len take sekundarne.... Ale prezradim aj dovod, preco sa ludia neodstahuju: FINANCIE Clove, ktory netuzi po svojom vlastnom dome-byte-podnajme to podla mna nema v hlave v poriadku :-N (patam si, este som chodila na zakladnu skolu, ze uz v tej dobe sme si s kamaratkami rozpravali, ake by sme chceli domy, nabytok a pod....)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Preplnene vlaky. O co som prisiel: 1. restauracny luxus (varili oni), 2. financny luxus (voda zadarmo, teplo zadarmo) 3. priestor. niekto z vas tu pise, ze sukromie. OK, teraz mam byt o vymere mensej, aku som mal vtedy izbu, no aj tak je to hypoteka na 20 rokov. gratulujem systemu za tento odrb. 4. rodinu - vidavam ich malo, co je logicky najvzacnejsie ked tu uz nebudu 5. pokojny spanok. aj ked sa hybali rodicia, stale je to lepsie, ako pocuvat vytahovu sachtu, alebo trieskajuce dvere suseda, ktory ide fajcit na schodisko. 6. mohol by som pokracovat. Ale odkedy dali vlaky zadarmo to bolo neunosne, Milion nevychovanych studentov, mlaskajucich, hlucnych a do toho smradlave individua, ktore jednoducho obazuju (neraz sexualne). Hold, uroven cestovania je na nule.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?