Cena polozenia zamkovej dlazby

Dobry den, objednala som si pokladku zamkovej dlazby 63 m okolo bazena. Pan mi povedal cenu za pokladku 13 eur meter. Prisli a spravili si svoju pracu. Pocas pokladky som sa rozhodla, ze dam zabetonovat zaklady na altanok 7ks patiek 40cmx40cm, zaklad na sprchu 20cm x 20cm a zabetonovat schody do bszena 2x 15cm x15cm. Matetial na stavbu som hradila sama. Vykop na zamkovu dlazbu a navazku hrubeho makadamu sme si robili svojpomocne. Prikladam fotku zamkovej dlazby. Po ukonceni prace mi pan povedal sumu 1900 eur za pracu. Zda sa mi to strasne vela. Nedrzal sa vopred dohodnutej ceny. Vyuctoval mi pracu v hodinovej sadzbe 10 eur na hodinu 190 hodin. Robotnici chodili zo stavby na stavbu a ja som si vobec nezapisovala, kto u nas aky cas robil. Nevedela som ze to ma byt hodinova sadzba, ale 190 hodin to podla mna nerobili. Ked som sa opytala preco zmenil cenu odpovedal, ze zmenil dohodnutu sumu preto lebo som chcela, aj ine prace a vybrala som si zlozote ukladanie dlazby. Na strane pri plote im nevyslo polozenie a ostala tam velka medzera. Da sa s tou medzerou nieco urobit? Je to skarede. Chybalo nam par dlazdic. Musia to este dorobit. Co si myslite o cene?
Odpovedať
Profilova fotka
mali ste povodnu dohodu 63m2*13e = 819.-e .OK? chceli ste dlsie prace...patky na altanok, sprchu... cenu ste si nedohodli? chyba... co sa tyka zlozitosti kladenia, dohodli ste si tuto skladbu na zaciatku? ak ano nie je to argument na vyssiu cenu.. co sa tyka skary ....mozete tym poukazat na nekvalitne odvedenu pracu...ale "da sa s tym zit" daju sa bud rozsirit medzery medzi poslednymi 3-4 radmi.... pochybujem ze by to rozoberali, navese ked okolo bazena je to uz zarezane...
Odpovedať
tazko sa dohadovat na cene, ked uz je robota hotova. ale vyse 1.000 eur za to vybetonovanie je sialena suma.
Odpovedať
Som si vedoma svojej chyby, ze som hned neriesila sumu za betonovanie. Tento pan pre mna robil prestavbu celeho domu. Neprisli nikdy k nezhode. Vzdy platila dohodnuta cena a veci nad ramec napr. to betonovanie mohol teda utovar na hodinu ako v minulosti, ale nie zmenit celu cenu bez upozornenia. Chyba je na jeho aj mojej strane. Teraz nechcem riesit co kto spravil, ale to ci je tato cena adekvatna odvedenej prace. Existuje ma to nejaky cennik? Kupujem liter mlieka tak je mi jasne ze liter stoji od 0,30 do 1,30. Da sa ohodnotit odvedena praca?
Odpovedať
@maximats treba si vypytat fakturu na ktorej bude polozkovite rozpisane kolko hodin sa robili jednotlive prace ktore boli navyse a podla toho sa da niekde pohnut a ocenit pracu a dlazbu trvat na povodnej dohode.
Odpovedať
Este by ma zaujimalo ci je skladba tejto dlazby nejako obzvlast narocna. Chalanom to islo rychlo. Nemala som pocit, za sa trapia a dlho im trva polozenie. Dala som im plan pokladky. Plan bol na stranke predajcu.
Odpovedať
@maximats nic zvlaste .... totalna klasika :-) najdes to v kazdom piatom dvore v dedine :-)
Odpovedať
Ak ste nemali vopred spisanu dohodu,tak ti ine nezostava, iba si to s panom "majstrom" vydiskutovat. Seriozny majster,ak planuje navysit dohodnutu cenu, tak by ta mal vopred upozornit a spytat sa, ci s vyssou cenou suhlasis. Tak sa to bezne robi,je to seriozne pre obe strany. Kedze pises, ze ste si aj dost veci robili svojpomocne, tak je to velmi vysoka suma. Vzor je pomerne casty a jednoduchy,, na rovinke , bez nejakych extra "ornamentov" ,takze moc prace s nim nemali
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som neplatila takuto luxusnu cenu za takto odvedenu pracu. Dala by som zalohu nejaku a doplatok po odstraneni chyb. My mame tuto istu dlazbu, min.tyzden dorobili, brali 10€/m2 ale teda to je tip top polozene. Aj dorezky,vsetko pekne zapada do seba. 1900€ je drzos pytat za takto odflaknutu robotu. A 10€ je cena za m2 ci si to vylozi tak ci onak, hodiny nema co ratat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?