Cement bez fluóru

Dobrý deň. Dá sa vyrobiť cement alebo niečo ako betón bez FLUORU? Aby bol ekologický. Alebo sa dá niekde kúpiť?
Odpovedať
Profilova fotka
mať Vaše problémy. Všetko okolo Vás obsahuje fluór, dokonca chlór, pokiaľ sú viazané v zlúčeninách a zabudované, sú neškodné a ekologické, dokonca nevyhnutné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 chlor je pre telo potrebny, vela ludi to nevie. ale Flour je sice propagovany ako uzasna vec, ale pravda je opacna. Flour je jed a je to nastroj na ovladanie ludi a poslusnost..Flour podavali aj veznom v gulagoch, aby sa neburili a boli kludní.... Fluor cloveku skodi.... Chlor nie, naopak, tablety chloru mozu byt pre zdravie a imunitu cloveka prospešne... Inak, mam priatelku chemičku a ta uziva chlorove tablety pre zdravie, ako vyzivovy doplnok. Rovnako ako chlorelu, spirulinu a pod.. Zato zubne pasty kupuje jedine bez fluoru , uz dlhe roky... vie co robi..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 nepíšem o fluóre, ktorý sa dostáva naviac do tela, ale zabudovanom a teda zafixovanom v stavebnom materiáli. Pochybujem, že prieteľka užíva chlór v čistej forme, no a všetci ostatní si ho kupujú v kuchynskej soli.
Odpovedať
@katrin21 Ak to niekoho zaujíma, napadlo ma že existuje hydraulické vápno, ktoré je odolné voči vode, silné skoro ako betón a dá sa vyrobiť doma, na rozdiel od cementu. Nie je to vápno aké poznáte z obchodu, je to niečo ako cement, používalo sa to už v stredoveku. @jan45 Svet je gombička, ked o probléme nevieme, tak neexistuje, všakže. Ktovie prečo máš sivé vlasy.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren asi preto, že mám dvakráttoľko rokov ako ostatní prispievatelia .Alebo od chlóru?
Odpovedať
@jan45 Heh, hlavne že tomu veríš a si spokojný.
Odpovedať
@polystyren http://sk.wikipedia.org/wiki/Portland... kde tam je fluor?
Odpovedať
@kriloter Ďakujem, mýlil som sa. Ca4AlF = tetracalcium aluminoferrite, správne Ca4AlFe. Prečo tí drbnutí hutníci píšu chemické prvky s jedným písmenom? Skoro ma porazilo ked som videl ten vzorec prvýkrát. Prečo je cement považovaný za neekologický? Čo je v ňom škodlivé?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?