Bývanie v Radovom dome

ahojte :) už dlhšiu dobu riešim budúce bývanie a som otvorený k stavbe domu (zhánam pozemok ale zatial márna snaha), alebo ak sa niečo dobré nájde už postavené, tak by som tiež nebol proti.Ale zas nie 60 ročné domy...teraz som našiel u nás v super lokalite na predaj 2 domy v radovej zástavbe, ale nejak sa mi to nezdá, lebo mám pocit, že súkromie je tam dosť oničom, kedže z kazdej strany je nalepený sused a pozemok nič moc (tak ale mne by stačil) ...nájde sa nieko kto býva takto v radovke a povie mi aké sú klady a zápory bývania? ide o dom postavený v 90. rokoch, pekný, 5. izbový, poschodový + vstavaná garáž a suterén, pozemok cca 350 m2. Teraz bývame s priatelkou v malom byte v podnájme ale od susedov mám už nervy, bo tu počuť absolútne všetko a mám taký pocit, že toto by bolo z blata do kaluže :P
Odpovedať
@davidnagy Nepises lokalitu, kde to je, aby sa dali porovnat aj klady/zapory nakladov. Moj osobny nazor na radovu zastavbu je, ze to je byvanie porovnatelne s panelakmi, aj ked ano, mas aj nejaky pozemok, ale stale zdielas steny so susedmi a su na tebe doslova nalepeni. Ja by som do toho urcite nikdy nesiel. Ako pisem, neviem o aku lokalitu a cenu za toto cele sa jedna, ale dnes postavis domcek za priatelny peniaz aj vratane pozemku. Rozmyslite si to radsej, dva domy v tej istej zastavbe sa naraz nepredavaju len tak pre nic za nic ;-)
Odpovedať
@furbyba cauko, ide o Dunajsku Stredu a cena je 89000 (zverejnená, zatial nezjednaná :P ). Tie 2 domy nie sú vedla seba na rovnakej ulici a sú komplet zrekonštruované, takže už len nábytok nejaký a možme bývať. Tak ale tiež si myslím ako vravíš ty, že radšej stavať a hotovo, len ako vravím, mám problém zohnať pozemok v dobrej lokalite...v centre v tých kludných lokalitách stoja pozemky cca 35-40000 a také lacnejšie sú už v takej lokalite, že auto je nevyhnutné...od vlakovej stanici a centra cca 4 km :D kukám všetko možné a tieto domy som včera objavil na nete, tak som nad tým začal uvažovať preto sa tu pýtam , kto má aké skúsenosti s bývaním v radovke :P
Odpovedať
Profilova fotka
@davidnagy možno sme pozerali na ten istý dom podľa sumy, izieb... tiež nie som za radovku, ale ako píšeš keď sa nedarí.. ja som našla v inej lokalite dvojdom a tam bola dvojitá stena- čiže každý mal svoje obvodové múry, skús sa opýtať čo povedia ;-) ak by boli tak by to stálo za zváženie
Odpovedať
@davidnagy Najprv som myslela, ze ide o byvanie v dome nejakeho Rada, cize nabuduce male r :) Toto si musis rozhodnut sam - iste je, ze pokial budes chciet byvat v dobrej lokalite v meste a mas obmedzeny rozpocet, tak urcite budes musiet robit ustupky - takze pokial chces byvat v dobrej lokalite ale nemas na samostatny dom, budes sa musiet uspokojit napr. s radovkou, tak ako mnohi ini. Pre mna osobne je lokalita dolezitejsia nez typ domu, okrem toho, v dobrej lokalite sa dom da vzdy predat a ist dalej.
Odpovedať
@kadan otca som sa pýtal pred chvílkou či nemá nejakého známeho kto býva v týchto domoch ( on pozná polovičku mesta :D ) :P a ževraj má, takže mi to pozistuje ako sa tam býva :P aaa može byť, že sme pozerali rovnaký, neni ich tam vela :P taký dvojdom ako vravíš som našiel tuším v Hviezdoslavove...a ako si sa napokon rozhodla, ideš / išla si do toho? :)
Odpovedať
@moratibru sorry, stáva sa aj v lepších rodinách :D čo sa týka lokality, tak tiež je pre mna doležitá..zatial som na predaj žiadny radový dom nenašiel, takže som nad tým ani neuvažoval, len teraz som ich až objavil na nete, takže špekulujem...ak človek vychytá normálnych susedov, tak v tom problém nevidím, len to je buď-alebo :P rozpočet mám asi taký, že mám našetrené cca 32000 e, z čoho bud kupim pozemok na lepšom mieste a zbytok hypotéka cca 70000 na skromnejší domček, alebo takýto zrekonštruovaný radový domček za 89000 - 32000 = 57000 + nejaký ten nábytok...dajme tomu, že ušetrím cca 10000 euro...len na úkor kvality bývania
Odpovedať
Profilova fotka
My byvame v radovke uz takmer 2 roky. Ono nie je radovka ako radovka... my mame napr. kazdy vlastne zaklady + obvodove steny. Domy nie su nijako previazane. Medzi nasou a susedovou stenou je este izolacia. So susedmi sa nepocujeme, vrtanie o 23:00 ale pocujeme :-). Sme vo vybornej lokalite, sme tu velmi spokojni. Co sa tyka ceny, kvalitna radovka sa rovna cene samostatneo domu. Jedine na com usetris je pozemok, nakolko mozes mat dom od kraja ku kraju a tak aj mensi pozemok dokazes lepsie vyuzit a mat viac "uzitocneho" priestoru. Co mi obcas chyba je bocny pristup, kedze nemame rozny dom (sme 4-radovka)
Odpovedať
@davidnagy Závisí z čoho sú postavené steny a či sú oddelené. Ak to budú 25-ky pórobetón spojené, tak bude počuť susedov v tej izbe ktorá susedí. Ak si dáš na stenu vstavanú skriňu, zvuk to trochu utlmí. Zisti z čoho sú steny. Čo sa týka záhrady, tak je len na šírku domu, prirovnal by som to k mini-záhradke v meste. Ďalšia vec je aký starý je dom. Čím je starší, tým väčšia pravdepodobnosť že sa do susedstva budú sťahovať neprispôsobiví. Najlepšia je štvrť s novostavbami.
Odpovedať
Profilova fotka
@davidnagy stále uvažujeme, mama je na tom zdravotne horšie tak sme chceli predať byty a ísť bývať s ňou, no akosi začala vymýšlať že ona nepredá. To by sme mohli mať niečo blízko BA Ale ak predáme iba náš tak okolie BA nehrozí, takže smer DS. horšie je že máme záložné právo a ľudia sa boja také niečo riešiť / keďže nebudeme úver vyplácať, musíme ZP previesť na novú nehnuteľnosť/ keď sme kupovali byt tak sme pozerali asi 30 a z toho s prevodom ZP súhlasili iba 1 a len preto že bola ich dcéra realiťáčka takže neviem, ako to dopadne, zatiaľ pozerám aké sú možnosti a čakám či sa predá náš byt držím ti palce, nech v čo najkratšej dome svoje bývanie vyriešiš p.s. už dávno som našla v Hrubej Borši dvojdom, mal vlastné obvodové múry- a mal širší pozemok než je v radovke čo bolo fajn skús poprípade niečo také kamarátka tak býva, ale tu v BA a je spokojná ;-)
Odpovedať
@vovo super, tak vy ste to potom dobre vychytali! :) díky za info, určite pozisťujem ako sú na tom tie spoločné obvodové steny!
Odpovedať
@radopp nazdar, díky za rady a všetko pozisťujem :) inak je to taká lukratívnejšia časť mesta...samá zelen, rodinné domy, takže neprisposobiví občania tam určite neprídu. Tie radovky boli postavené ešte v 90. rokoch, takže extrémne staré nie sú a celkovo to okolie je kľudné, takže preto ma to tam ťahá
Odpovedať
@kadan aha, chápem..tak to máte troška komplikované potom :/ držím palce nech sa ti to všetko vyrieši bez komplikácií a čo najrýchlejšie! inak bratranec má podobný problém, má byt na hypo ale nevie ho predať..on ho dokonca kúpil ked boli ceny najvyššie a teraz má hodnotu približne o 10000 euro menej, takže to má troška biedne, lebo by chcel stavať. Do tej Hrubej Borši ma to moc neťahá...mám priatelku zo Šiah a ja som vyrastal v DS, a kedže kvoli robote budeme určite niekde blízko BA, tak určite hladáme niečo v DS, aby sme boli nablízku aspon k jedným (mojim) rodičom a kamarátom. ja som ešte mladý, ale už radšej myslím na to, že raz bude bábo a nech to máme o to lahšie ked nám aspon moji rodičia potom s ním vedia trocha pomocť :P
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj, byval som cele detstvo a momentalne aj pokial nepostavime byvame znova u rodicov ktory maju dom v radovej zastavbe sirsie centrum pezinka. Podla mna to nie je o nic lepsie alebo horsie ako klasicky barak, susedov nepocujeme nakolko za barakom maju iba na nas prilepenu garaz a na druhych susedov zasa mame nalepenu garaz my. Baraky maju ale vzhladom na rozne roky vystavby samostatne zaklady a samostatne nosne mury. Jedinu nevyhodu vidim v tom ze pozemky su neskutocne uzke a dlhe slize a kazdy zo susedov ( aj my ) ma murovany plot od suseda, cize v podstate mame dvor ale obohnany murmi cize vidis iba oblohu. Ked ale vidim na druhu stranu tie dnesne radovky novostavby ktore maju spolocne snad vsetko do toho by som urcite nesiel .
Odpovedať
@davidnagy byvala som 11 rokov v Holandsku, kde vacsina obyvatelstva zije v radovych domoch. Cize z kazdej strany sused a male zahrady od 10x6,5m vacsie ale aj mensie... V Holandsku je to uplne normalne a ma to aj vyhody, napriklad nemas taku velku udrzbu zahrady ale aj naklady na vykurovanie su nizsie. Ja osobne by som sa toho nebala. Ked mas zleho suseda tak je jedno ci je za stenou alebo za plotom. Ja by som si preklepla susedov ale ako hovorim, mne to v NL vobec nevadilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?