Betonové schody trochu inak

Profilova fotka
Bohužiaľ kvôly rozpočtu sme nútený dať betónove schody.vobec sa mi nepáčia tak klasicky ako sa u nás robia.zo spodu my pripomínajú šmýkaľku. :-p Schody budú do U bez podesty. Našla som schody ktore by sa mi páčili.ale predtým ako pošlem fotky firme chcem vedieť či je zložité urobiť takéto schody. Každú druhý schod by bol z dreva. Stačilo by šalovať každý druhý schod.neviem to vysvetliť .pridám za chvílu fotku .
Odpovedať
Profilova fotka
Tak neskôr nechce mi načítať obrázky
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 1. schody dvojramenne bez podesty su dost nepohodlne, treba si to najskor vyskusat.Ak vyhovuje je to OK 2. Nerozumiem celkom "kazdy druhy schod z dreva" myslis oblozeny? ci ako? 3. Za kazde "nestandartne" schodisko si da firma priplatit tomu ver.. foto by pomohlo co vlastne mas na mysli
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Nechce mi načítať foto .šalovalo by sa tak že by sa vynechal každý druhý schod.čiže jeden schod by mal povedzme na v- 2x17 a na h-2x28 . proste ako by chýbal každý druhý schod. Tie vynechane schody by sa nahradili drevenými trámami napr. Čo sa týka tvaru schodiska - museli by sme zväčšiť celí dom .vychadza nam to bohužial takto.ale kamarát má taketo schody a v pohode sa mi po nich chodí.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je link https://www.archdaily.com.br/br/79025... @richard71
Odpovedať
no riesis betonove schody, lebo drevene su drahe, tak az ti niekto naceni taketo schody do U, padnes na zadok
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 Ako píše @topfield ak máš obmedzený rozpočet a chceš takéto schody to by som chcel vidieť aké by si si vybrala keby bolo peňazí dosť. Také niečo si ani nedávaj naceňovať al to má byť kvalitne urobené tak to bude sakra drahé, nehovoriac o tom že u vás to bude vyzerať úplne inak ako na tom obrázku.
Odpovedať
ale sú peknééé... :-)
Odpovedať
@eis4 tie v tom linku su pekne, no vy potrebujete schodisko do U...na to radsej zabudnite, na vyhotovenie takmer nemozne (to zatocenie)..jednoduchsie vysalovat a vybetonovat klasiku do U a potom kazdy druhy oblozit drevom...urcite to bude lacnejsie..
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 tak na tychto schodoch urcite neusetris... ano vyzeraju zaujimavo.. ale obavam sa o zhotovenie toho salovania aby to bolo pekne aj odspodu a aby to dobre vyzeralo... ano uz chapem to ako zasalovat kazdy druhy schod.. to neni problem skor vidim problem v tej pohladovej casti odspodu schodov.. ale spravit sa to da. ale prave koli tomuto to bude drahsie a to salovanie by malo byt v podstate stolarsky presne aby to mohlo ostat bez povrchovej upravy... myslim ze cena ta odradi... bezny tesar ti to nespravi..
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield @martosko @marek_norway Ďakujem. Presne pre to som sem napísala.nemala som predstavu či je to zložitejšie alebo nie. Tie drevene stupne som mala predstavu zlepiť viac drevených platní a zafarbiť na čierno,to by zvladol urobiť svokor.nejde tam o to drevo ale skor ako vyzerajú zo spodu tie schody.nepáči sa mi keď je to rovné zo spodku. Drevené som nechcela ,chceli sme kovové. Nacenili nám ich na 3700€ aj s obložením bez zábradlia. Nemám predstavu kolko budu betonové ale určite nechcem viditelne drevený obklad. Drevo by som tak či tak zafarbila na antracitovú. Schody budú v obývačke stena na pravo a pri točke. Z dalších stran budu schody otvorené. Ok ale čo je tu presne drahé - to že spodok kopíruje stupne alebo to že sú tie stupne hlboké a vysoké.? Len aby som bola v obraze.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 tochto som sa bála
Odpovedať
Profilova fotka
@eis4 ten spodok. treba to spravit presne a pevne aby sa to pod betonom neodulo nepohlo.potom by bol vysledok zalostny a prislo velke sklamanie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@richard71 jasné chápem . Tak nič. Uvidime čo nám odklepne banka a dáme možno tie kovové. Lebo aj to obloženie betonových je neskutočne drahé. A aj tak by sme skončili u tej ceny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?