Auto a doklady

Priateľ mi chce sobotu kúpiť moje prvé auto. Keďže vodičky mám len od stredy mám trocha obavy ale raz budem musieť na cesty ale moja otázka znie keď kúpime auto musím ho do koľko dní prehlásiť? A keď mi pošlú druhý techničák pošlú mi ho domov alebo si ho môžem vyzdvihnúť u policajtov. Možno bude znieť moja otázka divné ale nechcem aby naši vedeli že mi kúpil auto. Koľko má táto sranda bude dokopy stat? Prihlásenie, ŠPZ atď. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mam tyzden nove auto ;). Malý technicky prisiel postou. Prihlásenie podla veku a vykona auta, u nas 206€. Prihlasovali sme hned v ten den. A este potrebujes naň poistenie.
Odpovedať
@jankazb a ten malý technický sa nedá tak že by som si ho vyzdvihla u policajtov? nechcem aby mi prišiel domov
Odpovedať
@jankazb auto neviem koľko má viem len že sa jedna o starší typ peugeota 106
Odpovedať
Pri vybavovaní prihlásenia si zadas že nie kuriérom ale si ho vyzdvihnes sama. Ak z iného okresu 66€ ak v Tom istom okrese 33€ .
Odpovedať
@milos35 takže ked budem u policajtov tak im môžem povedať že ten malý techničak si prídem vyzdvihnuť osobne dobre to chápem?
Odpovedať
Musíš ho prihlásiť do 30 dní.Ak to nestihneš musíš absolvovať Kontrolu originality-cca 80eur.
Odpovedať
@bielymacko007 áno, v tlačive je kolonka dodanie kuriérom,alebo osobne.
Odpovedať
@milos35 prosím ťa a poistka sa vybavuje ešte pred prepisom alebo až po?
Odpovedať
Profilova fotka
Bez PZP ti ho nezapisu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked kupujes auto od niekoho idete obaja na prepis a obhliadku , tam urcite je aj kabcelaria maklera kde si uzatvoris pzp a auto prepisu ak pojdes iba ty potrebujes splnomocnenie na ukony a po zaplateni poplatku za prihlasenie zavisi od kw auto prepisu a pre technicak si prides po upozorneni smskou.
Odpovedať
@bielymacko007 V prvom rade ho musí odhlásiť u policajtov na Vás súčasný vlastník. Ten to môže urobiť len vtedy, ak s ním bude prítomný nový vlastník alebo predloží plnomocenstvo s osvedčeným podpisom nového vlastníka, alebo zmluvu s osvedčeným podpisom resp. s OP so zaručeným podpisom to urobíte Vy. Inak stačí použiť google: https://www.minv.sk/?odhlasenie-vozid... https://www.minv.sk/?prihlasenie-vozi... @wolodymyr Nie je to pravidlo. PZP však stačí uzatvoriť cez net.
Odpovedať
Ani sa ti nečudujem, že si z toho taká nesvoja, no neboj sa ty nič, po mesiaci ti to vôbec také hrozné nepríde. Auto najskôr musí odhlásiť, ten, od ktorého ho kúpiš a potom si ho prihlásiš ty. Skôr dbaj na poistku aby si mala
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bielymacko007 da sa si ten technicky vyzdvihnut aj u policajtov ale treba to povedat pri prehlasovani :) len presne neviem ako chces pred rodicmi utajit, ze mas auto. uz s nimi nebyvas?
Odpovedať
a do koľko dni mam na prehlasenie auta? niekde som čítala že 14 inde zas 30 tak som teraz z toho mimo tie info čo su na nete vôbec sa v tom nevyznám. Ja by som ho najradšej prihlasila tak okolo 12.2.2017 stihnem to do vtedy? aj s poistkou? ja len, že vtedy by mala prisť výplata :-p
Odpovedať
@bielymacko007 3 sekundy google prepis auta a maz 100 navodov a informacii. Napr. https://www.minv.sk/?prihlasenie-vozi... Teraz budemnarohantny, ak ti ide kupit pezot 106 je to stara bude velmi stara za par supov, ak musis cakat na vyplatu aby si mala 30e na poistku naco ti to je? kto zaplati benzin, gumy, opravy, to auto pravdepodobne zozere kljdne stovku na servis hned po kupe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?