Aký prvý vianočný stromček kúpiť?

Profilova fotka
planujeme kúpu prvého spoločného vianočneho stromčeka aký uprednostňujete? umelý či živý? čo umelý priamo zo svetielkami na koncoch vetvičiek? poradte :-|
Odpovedať
ahojky já jsem 100pro pro živý :-D ...krásně voní a to věšení ozdubek je to krásné na svátcích, vínko , cukroví a ta atmosféra... x-)
Odpovedať
Já upřednostňuju umělý. Nemá to sice takovou atmosféru jak živý, hlavně nevoní, ale když si vzpomenu na dětská léta, kdy jsme doma mívali živý - spíš to bylo takové koště, protože živý nikdy není a nebude tak dokonalý jako umělý, měl nepravidelné větve, málo hustý, že šlo skrz něj vidět, opadávat začal hned po štědrém dnu, takže ani do tří králů nevydržel apod. a pak to uklízení opadaného jehličí. Ještě v srpnu nás bodalo do nohou... Takže umělý nade vše. :-D Já mám klasiku elektr. svíčky, které přidělám na stromek a ozdobím baňkama - kombinace červená a stříbrná.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás zatím jednoznačně živý, dají se vybrat krásné, pokud se pro něj nejde 23.12. sice opadává, ale možná jehlička zabodnutá do nohy k atmosféře taky patří, i když nevím jak letos stromek dopadne, máme papuška a ničemu nedá pokoj, hlavně tomu co neustále zakazujeme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My ideme tiež kupovať náš prvý spoločný. Chystáme sa do Poľska na umelý, sú tam lacnejšie. Ak však priateľ s tatinom nájdu nejaký pekný živý, tak bude ten. Ale to by musel byť skutočne pekný. Presne ako píše alcar, tiež sa mi nepáčia riedke vetvy a to opadané ihličie.... Inak sa dajú kúpiť rôzne vône, ktoré pripomínajú živý strom. Zdobiť ho budeme elektrickými sviečkami, ktoré tiež plánujeme kúpiť v PL a ladiť do modro-zlata. Už sa teším :)
Odpovedať
Profilova fotka
- Aj zive sa daju kupit nadherne huste, a nie ako koste, len je to drahsie. Osobne som za umely z viacerych dovodov: dlhodobo podstatne lacnejsie riesenie, vonat Ti v izbe moze mala ikebana alebo ozdovena mala vetvicka vo vaze - nemusis tam mat cely strom, a radsej mam zive stromy na dvore alebo v lese ako 2 tyzdne v obyvaku a potom sup ho von - to mi pride ako totalne plytvanie. Snazme sa zit trosku ekologickejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak o ekologii bych při koupi umělého stromku raději nemluvila ;-) My jedině živý.
Odpovedať
Profilova fotka
k tomu musite mat aj stojan, je nadstavitelny vzhladom na hrubku pna? ako to viem odhadnut a prisposobit kazdy rok?
Odpovedať
Profilova fotka
danulo, máme stojan nastavitelný, obvykle je kmen širší, takže není problém jej upravit. Někde ho prodejsi ofrézují přímo na místě ;-) Ještě bych dodala - při koupi stojanu se vyhni plastovým, protože větší stromky ten plast prostě neudrží ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
OK vyroba umeleho tiez nie je najekologickejsia zalezitost - ale mas to podobne ako PET flase. Vodu kupujes v sklenenych alebo PET flasiach? Mne nepride velmi logicke, aby sa sadili stromceky do skoliek - rastli tam 10 - 12 rokov a potom vyschol za 2 tyzdne u niekoho v obyvaku a sup ho do kontajnera... Videl som uz aj riesenia, ze mali zivy v kvetinaci (na jar ho davali vonku). Ked prerastol unosnu mieru, tak ho zasadili do zahrady.
Odpovedať
Profilova fotka
mivame zivy stromecek... loni husty pichlavy smrcek... byl kraaasny kmen nam vzdycky upravy prodejce stromecku... a stojan je štelovaci, takze to drží ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak ve školkách rostou jen ty dražší stromky, valná většina jich je z výřezu, který by se musel dělat tak i tak ;-) Vodu nekupuju.
Odpovedať
Profilova fotka
spaagetka mozes mi poradit kde śa da kupit kvalitny stojan?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My ho máme z Baumaxu.
Odpovedať
my jsme si vybrali v OBI je velký, nastavitelný a snad udrží vše co má ;-) ... je jich ted vsede hodne videla jsem skoro ten samy ted i v tescu...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame taky stojan z OBI
Odpovedať
satyyy tak to bude dost možná ten samý :-D
Odpovedať
tak my máme doma umělý stromek.. už dlouho co si pamatuju, tak snad to letos budou tak 18 vánoce s umělým stromkem.. živý jsme měli jednou (co si pamatuju), ale jelikož naši mají doma podlahovku, tak stromek nevydržel ani týden.. hned uschnul!!! =-) tak naši pořídili uměly.. a je pěkný.. hustý.. sice nevoní, ale čerstvě nařezané větvičky z lesa máme vždycky, tak se to nějak vykompenzuje.. do nového bydlení bude taky umělý... a teď už se dělají krásné stromky..že to na první pohled nejde ani poznat..
Odpovedať
my měli doma vždycky živý,ale jelikož jsme trávili Vánoce každý rok u babičky, tak po návratu domů byl opadaný i s ozdobama. Ve vlastím už jsme si s manželem koupili umělý, chtěli jsme velký, taky abychom do něj nemuseli ročně investovat jako do živého. Dali jsme si záležet, aby vypadal jako živý, ne nějaký pometlo. Aby to ale pěkně v obýváku provoněno jehličím, tak dávám větvičky do vázy. Jo a pejsek by nám živej stromek zkonzumoval.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja zas uprednostnujem umelý stromec, a to hlavne preto že neopada a môžem ho mat dlhšie ako živý. No a kupa bola ista made in poland, super výber a ešte lepšie ceny. ;-)
Odpovedať
danula2 tak sa zabyvavate ;-) , no my mame z bytu este umely ale kvoli atmosfere chcem kupit tak v cerepniku cca 40cm vysoky na komodu do obyvky a aj do kuchyne a ozdobit tak netradicne a kedze byvame na dome ozdobime jednu prekrasnu jedlicku pred oknami v spalni. A mozno nieco dam este aj pred vchodove dvere 8-) ...uz sa neviem dockat sviatkou hlavne kvoli malemu syncekovi :-)
Odpovedať
Kupou ziveho stromceka.. prave podporujete prirodu a chovate sa ekologicky.... :-) tieto stromceky su pestovane v lesnych skolkach.. a pokial vyrastu do pozadovanej vysky.. vyprodukuju mnozstvo kyslika.. a po pouyiti sa daju spracovat.. napr.. jeden rok sme ho niesli do ZOO pre slony.. dalsi rok.. z nichd eti na pracovnom robili svietniky.. mesto ich zbiera.. a pouzjiu sa dalej.. prave vyroba umeleho stromceka prirodu zatazuje.. a kedze je z plastu.. tak sa potom ani v prirode.. resp. na smetisku nerozlozi.. ako sa moze rozlozit.. zivy a vratit tak do kolobehu.. ziviny.. My kupujeme iba ZIVY sanzime sa zit ekologicky.. a ta par korunova investicia.. mi ya to stoji..
Odpovedať
vyborne si to vysvetlila lienocka kupim zivy aj ja aspon budeme mat teplo pri srdci ze sme nieco pre tuto Zem spravili. Mali by sa taketo veci vysvetlovat a stale o nich hovorit!!!!!!!!!!!!!!§§ Napr ja pouzivam teraz na dome separovany odpad na papier plasty a kombinovany a predchadzajuci majitelia ani paru nemali ze sa to uz da a samozrejme ze na to kaslu co je dost smutne. A takych je veeeelallllaaa hlavne stary ludia myslia si vyhodim a a nevidim co sa s tym deje dalej :-| ]-( zachvilu sa takto sami znicime a zamorime
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne preferujem zivy x-) :-) x-) a ked nie je zivy :-N tak stacia aj haluzky vo vaze ci ikebana na stole umely nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :-p
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mit taky poprve velky vanocbni stromecek,.. koupili jsme ho loni (vlastne letos po minulych vanocich) ve vyprodeji.... umely :) krasny,... svicky budeme kupovat zvlast ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vedeli by ste mi poradir nejaky stromcek do bytu zariadeneho bielo-skleneno-chromovo s jablckovo-zelenymi doplnkami? 8-( snazim sa najst nieco extravgantnejsie,ale pojem "extravagantny vianocny stromcek" znie mne samej trosku smiesne :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ak kupujete kazdy rok zivy stromcek, spocitajte si kolko ich mate za cely zivot... tolko stromov mohlo este stale rast a nemuseli by zbytocne vytate... takze povedat, ze umely stromcek je neekologickejsi ako zivy je uplna hlupost - ano, jeho vyroba je sice narocnejsia lebo je z plastu, ale mate ho na vela vela rokov... a v dnesnej dobe sa da zrecyklovat uz skoro vsetko
Odpovedať
Profilova fotka
ja som uvazovala nad takym v kohliku....a potom si ho mozu nasi nasadit na zahrade, ale aj tak mi do svetleho bytu pride strasne rusivo :-/
Odpovedať
Berusska7 tie stromceky su pestovane ako vianocne.. a cim ich viac ludia kupuju tym ich viac sadia.. a tym vaic O2 ide do ovzdusia... a to je super... este som nevidela recyklovat umele vianocne stromceky.. :-p A úprimne povedané – všetky výrobky z umelých hmôt (vrátane umelých vianočných stromčekov) sú typickým príkladom rozsiahleho devastovania prírodných zdrojov (umelé hmoty sa vyrábajú z ropy) a životného prostredia (škodliviny z dopravy ropných surovín či finálnych výrobkov, škodliviny vznikajúce pri výrobe stromčekov či škodliviny, ktoré sa môžu uvoľniť do ovzdušia či do podzemnej vody po „skončení životnosti umelého stromčeka“ – tj. až ho vyhodíte na skládku). Predstavte si v porovnaní s tým prírodný smrečok alebo borovicu (nie ohrozenú jedľu!), s láskou pestovaný lesníkmi práve pre tento účel v hospodárskych lesoch. Výrub smrekov a borovíc v lesných porastoch na Považí, kde nie sú tieto dreviny pôvodné (napr. smrek patrí do hôr od výšky 800 m. n. m.) je dokonca viac ako žiadúci! Možno tieto stromčeky nie sú celkom dokonalých tvarov, ale zato VOŇAJÚ!
Odpovedať
hanka_april: minuly rok som videla v obchodoch cierny, biely ale aj ruzovy vianocny stromcek :) ale ten biely by ti asi pasoval najviac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hm...tie biele co som videla ja vyzerali ako pospajane kefy na umyvanie flias :-/ budem musiet asi pockat, tesne pred vianocami popozerat po obchodoch a uvidim :-/ kolegyna hovori,ze videla kdesi v takej sklenenej vaze blede dlhe haluze a na tom svetielka.....neviem ako by to vyznelo,ale vianocne asi nie....to je dilemaaaaaa :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?