Aký prívesný vozík na stavbu?

Ahojte, aky privesny vozik by ste doporucili na stavbu? Rozmyslam nad rozmerom 2006 x 1250 mm. Takto by sa zmestili 2 europalety. Otazka je, ci by som to niekedy vyuzil. Viete doporucit aj nejaku konkretnu znacku? Agados, Pongratz, Boeckmann, ...? Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
my máme pongratz lpa, 750 kg, ložná plocha má 2005x1250 mm a poodvážali sme na ňom už kadečo. Bohate stačí. Pri mnohých veciach zase nemôžeš naložiť veľa kvôli hmotnosti, aj keď už nie raz sme išli dosť preťažený.
Odpovedať
Malokedy budes viezt dve palety -vaha nepusti. Mne sa zda dolezitejsie to, aby sa dalo odklopit nielen zadne celo, ale aj predne, a aby bol vozik tak siroky, ze ho uvidis za sebou v oboch spatnych zrkadlach, co je dolezite hlavne pri cuvani.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si kvôli stavbe kúpil za 500€ (päťsto Euro) Ford transit 2,5D dvojkabína (pre 7 osôb) a vzadu ložná plocha. Nosnosť vozidla 950kg,ale viezol som na ňom aj dve tony bez problémov. Je to výhodnejšie, ako vozík a po skončení stavby ho vždy za tých 500€ zase človek predá. Nehovorím o tom, že sem-tam si to auto aj niečo zarobí, ak sa niekomu odvezie fúra štrku, paleta DT-čiek, miešačka na stavbu... :-)
Odpovedať
@jamk1 Tiez to nie je zle riesenie. Lenze auta v takej cene uz su podla mna za horizontom zivotnosti a bojim sa, ze by som do takeho auta napchal vela penazi pri opravach. Kdezto ked za 500 € kupim novy privesny vozik, tak mi bez akychkolvek investicii bude sluzit dlhe roky. Samozrejme, treba k tomu pripocitat aj cenu tazneho na aute. Mozno Vy ste mali na to auto stastie a bez akychkolvek investicii Vam sluzilo pocas celej stavby. Ja sa vsak bojim, ze take stastie by som nemal :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt ja som kupil BAN rozmery 2000x1200, s odnímatelnými bočnicami, zatial nebolo nic co by som nevedel odniesť na/zo stavby. Len pri kúpe sa treba informovať na maximálnu nosnosť prívesu, napr aby v technickom nebola napisana 400kg a auto môže ťahať napr 550kg
Odpovedať
ja som neinvestoval do vozika. Staci mi ist do pozicovne - na pol dna cca 9 eur na cely 10 - 14. Predtym som si par krat pozical od pribuznych co tiez stavali. Potreboval som na odvezenie bordelu, privezenie okapov, XPS, prekladov a par tvarnic na priecky co mi chybali, alebo ale zeby som na tom tocil 10 krat a doniesol 5 ton na omietky to nie... CD profily mi tiez nalozil a doviezol chlapik za 20 Eur na dodavke. Odpadla mi starost s prihlasovanim, niekde ho tiez treba parkovat a ked clovek byva v panelaku na sidlisku vela miesta nie je ...
Odpovedať
@petovar Vieste mi prosim Vas poslat fotku toho privesu BAN zo spodu? Na stranke vyrobcu som to nenasiel. Do IP som Vam poslal moj email. Pripadne to mozete dat sem do fora. Dakujem. V Baumaxe som bol dnes pozriet Agados Handy 7 a zospodu teda nic moc - podlaha skoro vobec nie je podopreta. Napriklad tu: http://www.kadak.sk/index.php?menu=2 vidno zo spodu privesy Pongratz.
Odpovedať
Profilova fotka
Aby nebola prekročená max.hmotnosť pripojneho vozidla, ktora je v technickom preukaze Vášho osobneho vozidla....nižšia byť môže... @petovar máš to napísané naopak ;-) V aute v techničaku ked je max.nosnosť 550Kg nesmie byť vozík s väčšou hmotnosťou. 400Kg je ok .
Odpovedať
@ojmajster Myslim, ze to tak nie je. Berie sa do uvahy okamzita hmotnost. Tu: http://www.telecom.gov.sk/index/index... je to napisane - dolu priklad c. 2.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt no tak podla toho teda ani ja nemám pravdu :-| Ale aspom sú odstránené mylné informácie...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Nemate nahodou este nejake odporucania pri kupe vozika? Napriklad ci je ozaj potrebne mat sklapaci vozik, podpernu nohu. Ci je dobre mat aj plachtu, pripadne zvysene bocnice ... Aku znacku vozika by ste odporucili? Zatial sa obzerame po agados.
Odpovedať
Noha je dobra pomoc pri manipulacii, velkost a plaschtu, 2 naprabu zavisi naco ho chces. na stavbu domu odporucam skor dodavku, daky stary jumper, ducato a pod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nucka Ja som sa velmi dlho rozhodoval medzi privesmi Unikol, Ban a Wiola. Nakoniec som sa rozhodol pre privesny vozik od firmy Unikol. Rozmery loznej plochy su 2500x1250 mm. Ma zvarany ram rebrinoveho typu. Co sa tyka vybavy, tak je sklapatelny, ma vyklapacie predne celo, ma oporne koleso, vystuzene zadne celo s preglejkou. Oproti "standardnej vybave" som si priplatil za preglejku na podlahe hrubky 12 mm (standardne byva 9 mm), 4 podlahove oka a 13-polovu el. instalaciu aj s cuvacim svetlom. Od Agadosu sa mu, co sa vystuzenia podlahy tyka, trochu podoba napr. Agados VZ-26. Len je drahsi ako Unikol. Tie najbeznejsie Agados Handy nemaju moc dobre vystuzenu podlahu. A takto som na nom pohodlne odviezol 14 prazdnych europaliet:
Odpovedať
ja som kupil Agados Handy 7, dokupil vyssie bocnice a plachtu. cele to vyslo na 700euro. vozik ma oslovil hlavne tym, ze sa nan na lezato zmestia 2 palety (na stojaka som ich v nom viezol cez 30) a ze ma vahu len 160kg = 600kg uzitocne zatazenie. nohu este nemam, ale planujem na jar dokupit aj tu. kamarat ma na VZ-26, co je pevnejsi, ale aj tazsi vozik a oplati sa za nu doplatit. vozik vyuzivam hlavne na prepravu bordelu z pozemku, kedze este len cistim.
Odpovedať
vozik s podpernou nohou mam aj ja. velmi to pomoze pri rucnej manipulacii s vozikom. je to dobra vec mat. plachtu som taktiez dokupil. rozmyslam o bocniciach, ale asi len ked budu nutnost. mam agados
Odpovedať
napadla ma odpoveď---najlepší vozík na stavbu je susedov
Odpovedať
Uz som skoro aj ja kupil agados 7, az som zrazu nasiel pozicovnu za 5€ na den.
Odpovedať
Pozicovna je fajn to hej, ale mne sa to zda byt otrava. A hlavne ak nie je dobry sused, tak podla mna k rodinnemu domu by mal patrit aj privesny vozik. Dakujem vsetkym za cenne rady. Uz len ozaj sa rozhodnut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mate niekto skusenosti s vozikom znacky BORO? Nasiel som novy za 459 eur. rozmer 2460 x 1100 a neviem ci to nie je nejaky smejd, lebo su z PL. Dakujem
Odpovedať
@dusanmt pobgratz, to čo spomínala baracuda, mi sme ho kupili za 300 eur ako jazdenku a je ok, nosnosť 750kg je v norme, ja som na nom viezol 1800kg asi 5 km a neklakol. ked dorobis predaš ho ak nebude zniceny
Odpovedať
Tiez pozeram nejaky vozik a neviem sa rozhodnut. Tie unikol vyzeraju dobre. Aky rozmer odporucate na stavbu? Kolko vychadzaju poplatky rocne + prihlasenie?
Odpovedať
Tento vyzera zaujimavo: http://www.unikol.sk/e-shop/privesne-...
Odpovedať
@radoslavc ja mam teraz takyto: http://www.privesy-ban.sk/sk/shop/jed... Doplatil som 150€ za zvysenu nosnost 1300kg, sluzi skvele. Dlzka voziku postacuje 220cm, davsa odviezt takmer vsetko, aj 4m rury a stresne plechy som uz viezol.
Odpovedať
@dusanmt Určite treba kúpiť s dĺžkou nad 2m, najlepšie 2,2 m a to z dôvodu, že stavebný materiál býva často násobkom 50 cm, resp 100 cm. Už som veľa krát oľutoval, že mám len dvojmetrový vozík. Tá šírka 1,25 m celkom vyhovuje. Pokiaľ sú peniaze tak treba kúpiť niečo väčšie s nájazdovou brzdou a nosnosťou aspoň 1200 kg.
Odpovedať
Ako som uz vyssie pisal, ja mam rozmer 2500x1250 mm a v pohode sa daju odviezt napr. OSB dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
To, aké parametre má vozík ohľadne váhy je jedna vec. Treba však brať do úvahy tiež aj údaje v technickom preukaze od auta, či vôbec môže ťahať daný príves. A nesmie sa zanedbať ani to, že v istých prípadoch musíte mať aj vodičák skupiny BE. Vlani som menil vozík tiež a je to dosť dôležité, aby nedošlo k nepríjemnostiam na cestách. Napokon som zvolil kompromis, že príves síce mám brzdený s ložnou plochou 2500x1500 s nosnosťou 1400 kg, ale aby všetko aj zákonne sedelo, tak je iba na 750 kg.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac no jo, pokiaľ neodstavia na váhy :-(
Odpovedať
Na vahy odstavia len ak su v ceste. Moze sa stat ze policajt vas zastavi a odvezie vas niekam na vahu?
Odpovedať
@radoslavc ,mňa 2x zastavili,preťaženie vozíka +100%.Tí prví mi dali iba fúkať-nebol problém,druhí o 2 roky ma upozornili na zvýšenú opatrnosť pri jazde z kopca,povedal som,že idem len kúsok po rovine..to,že som obišiel bez pokuty možno ovplyvnilo to,že videli môj VP na všetky kategórie,najstarší dátum z r.1965. Kto často vozí vyššiu záťaž,doporučujem brzdený vozík s nápravou na tú záťaž schválenú.U ťažného vozidla nie je problém,na brzdené vozíky majú povolenú celk.hmotnosť vozíka bežne dvojnásobnú oproti nebrzdeným.
Odpovedať
@jaropetrik odvazili ta?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?