Akucka

Dobry den prajem, vedeli by Ste poradit? Je velky rozdiel medzi: GSR 120-LI (1kg) http://www.bosch-sk.sk/vyrobok/skrutk... a GSR 1440-LI (vaha 1.3kg ) http://www.bosch-sk.sk/vyrobok/akumul... a GSR 1080-2-LI (1kg) http://www.bosch-sk.sk/vyrobok/gsr-10... Hladam akucku pre prace okolo noveho domu, budem davat sadrokarton, stablon z OSB dosiek... Za radu dakujem
Odpovedať
1
2
@tinnko http://www.bosch-sk.sk/vyrobok/akumul... KAPACITA batérie je 1,5Ah ako aj ostatné, ale tu máš 2 batérie čo je výhoda...aj pre Teba :-) oceníš to pri práci :-) :-)
Odpovedať
nie je velky rozdiel. Poradie v parametroch je zhodne s cenou. Ani tou najlacnejsou nic nepokazis. Ja by som kupila tu GSR 120-LI , t.j. zlata stredna cesta.
Odpovedať
Vzdy som zasol nad tym,ze Bosch v zelenej hobby rade je o cca 30-50% drahsi.A to este s horsimi parametrami
Odpovedať
@tinnko na domace kutenie ti postaci ktora kolvek. Pocitaj ze s najslabsou sa ti stane ze pri skrutkovani do velmi tvrdych materialov nebude stačiť s dychom, ale to sa mi uz stalo aj so silnejsou profi a muselo sa pouzit fakt silne naradie (500€ a viac) ale vzdy to vies poriesit doma predvrtanim alebo dotiahnes klucom. Pri stovkach skrutiek alebo dier denne to samozrejme straca zmysel.
Odpovedať
@tinnko Ak ju chceš len na dva roky počas stavby, kúp si ju v Tescu alebo Lidli. Keď sa pokazí, vymenia ti ju za novú, alebo vrátia peniaze bez nutnosti dokazovania, ako sa pokazila.
Odpovedať
@tinnko Mam tuto a v pohode, dve baterky 18V 1,5Ah (18V by mala byt silnejsia ako 14V a maly rozdiel v cene) https://www.akciovenaradie.sk/steps/e...
Odpovedať
18V nemusi byt nutne silnejsia ako 14,4/12/10,8 V....
Odpovedať
@mcdog Nemusi, ale zavacsa je. Plus co je lepsie 14,4V z 1,5Ah, alebo 18V z 1,5Ah ?
Odpovedať
Idealne 16 V s 3 Ah..... a 60 min nabijackou.... Inak V nema nicspolocne so silou-tu urcuje Nm....V a Ah urcuje WAh baterie
Odpovedať
@mcdog Si si isty, ze nic? Cize viac V ti nepomoze k vyssiemu vykonu a z toho mozes mat viac Nm pri rovnakych otackach?
Odpovedať
Vykon?Otacky?Sila?Dlzka prace? Takze 16V s 3Ah ma 48WAh a 33Nm,1400ot 18V s 1,5Ah ma 27WAh a 33Nm,1400ot 10,8V s 2,5Ah ma 27WAh a 27 Nm a 1300ot A to uz nepisem o nabijackach:3-5 hodin,60 minut ci 30 minut? Ktora ma lepsi vykon? Napatie baterie je iba jeden,samostatne nepodstatny udaj.... Dokonca aj udaj o 2 x akumulator je nepodstatny pokial toclovek bude pouzivat obcas na nabytok a v domacnosti-druha bateria je mu na nic-neda sa skladovat napotom,ked prva odide.
Odpovedať
@mcdog zaujimave.... Cize napr. podla teba: Ked mam =12V/2A motorcek, dostanem z neho vasciu silu v Nm, ako ked mam =18V/2A? To si posim ta ako pisiel na takuto matematiku? PS: Co je to za jednotku "WAh"?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mcdog WAh je aka velicina? Odvodit z V a Ah pri DC Wh este ako tak beriem. WAh som sa este nestretol. S Nm to nieje uplne ako pises. Ako urcite vies, je to momentova sila. S realnou "silou" naradia to suvisi, ale nieje to priamo umerne. Dal by som Ti porovnat Bosch PSR 18 Li-2 (18V 46Nm) s Milwaukee M12 CPD 402C (12V 44Nm) a ta druha je pocitovo raz taka silna. Hoc papierovo by mala byt slabsia... Kazdopadne silnejsie nieje vzdy lepsie. Ked mi tesari robili krov a vymlatili sa im baterie v ich dewaltkach a nestihli nabijat, pozical som im svoju M18 BLPD-502C a skoro mi jedneho zhodila zo strechy, kedze necakal taku silu a nastavil si velky moment na presmyk :-D
Odpovedať
Prevody nic? https://euronaradie.eu/obchod/dcd936m... a https://www.akciovenaradie.sk/steps/e... a uuuuups aha 10,8V s kolko Nm? http://www.celonshop.sk/elektricke-a-... ????????????
Odpovedať
@kejsix sry al furt mi tam skace podvedome A :-p Nuz moja 10,8V je silnejsia ako susedova14,4V Bosch a nechape tomu
Odpovedať
@mcdog ale ty sem uz pleties prevodovku. Pisalo sa tu o napati baterii.... A ano, na to som cakal, kedy ti to docvakne, ze utahovaci moment, alebo tvoje Nm nezavisia na napati a prude na motore, resp. na baterii, ale na prevodovke, ako je sprevodovana... Cize ak sem pleties prevody, tak ano, moze mat 12V/2A vacsi moment, ako 18V/2A, ale nie s rovnakou prevodovkou. V skratke. Ak aku, tak co najvyssia kapacita baterii a najvysse napatie = dlhsia vydrz na jedno nabitie.
Odpovedať
@megdesign Ale ja ti tu cely cas pisem o tom a ty nic? toto som ti pisal uz davno "Napatie baterie je iba jeden,samostatne nepodstatny udaj" Pisal som ti,ze nezalezi na tom ci je 18V alebo 14,4 ci 10,8V
Odpovedať
@mcdog mne? ja som sa zapojil do diskusie az po tom prispevku, kde to bolo napisane :-) Tu ide o to, ze chalan ide srobovat podbitie strechy, pravdepodobne OSB doskami, skrutkami uchytavat do plechovych profilov SDK a tam mu do tych krovovych lat a tenuckeho plechu nieje treba nejaky extra utahovaci moment. Skor nech kazdu 1/2 hodinu nezlieza z lesenia a nemeni baterku a na to bude mat asi najlepsie co najvacsie napatie a kapacitu baterie. :-)
Odpovedať
Mam z tesca za 25eur sadrokarton priecky a vela montazi vsetkonv pohode..iba jedna baterka
Odpovedať
@megdesign zas silna baterka-velka baterka-tazka baterka,bude potrebovat prestavky:) Radsej mensie baterky a rychlonabijacku Inak volakedy som mal moznost kupit deWaltku 14,4V s 4 aku a taskou za 90€...len bola NiMh a neviem naco by mi bolo tolko bateriek do domu. Teraz mam 10,8V s 2x aku a 30 min nabijackou a uplne postacuje Inak dnes je este v oblube pchat vsade priklep.
Odpovedať
@mcdog Mna ten priklep par krat vytrhol z biedy :-D Ked som na montazi cakal len vrtnutie cez ram a bola z toho 50cm tehlova priecka a hiltku som nechal v sklade :-D
Odpovedať
@kejsix no ono zvacsa to kupuju panelakovy kutili a vies priklep do betonu/panelu je ucinny:)A do tehly vrtam zasadne bez priklepu.Staci dobry vrtak a ide to ako do masla.
Odpovedať
@mcdog ja osobne mam takuto prirucnu: http://au.rs-online.com/web/p/cordles... a potom druhu, s ktorou robim aktualne podbitie za par korun: http://aku-vrtacky-a-skrutkovace.heur...
Odpovedať
@mcdog "Inak volakedy som mal moznost kupit deWaltku 14,4V s 4 aku a taskou za 90€...len bola NiMh" tak da sa upravit aj nabijacka aj akupack na Li-Ion. Otazka, kolko stoja clanky... ;-)
Odpovedať
@megdesign ten black and decker nic moc 1,2Ah,slabe otacky a maly krutiaci moment+dlhe nabijanie.Ale zas ked tebe staci... Ta prirucna je sikovna na male veci
Odpovedať
@megdesign to sa uz naozaj neoplati
Odpovedať
@mcdog tak 1,2Ah sa da vymenit za daco silnejsie. Ma to rozoberatelny akupack...... A mne taka na znicenie na stavbe postacuje 2x uz padla z lesenia.... Ten Panasonic na stavbe nepouzivam a je uz o dacom inom, ale tam bola aj cena o dacom inom :-)
Odpovedať
Tie EPC 12 a 14V uz robia s 1,0Ah a dokonca videl som 18V s 1,3 Ah a s nabijanim 8-10 hodin
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.bosch-sk.sk/vyrobok/akumul... ja mam tuto a maximalna spokojnost. Mal som 14,4 V 2,0A Profi Bosch a bola super,ale tak pred 10 rokmi. Dnes je to tazka nemotorna masina. Nad hlavou by si sa narobil. Hentie malicke su super. A ked investujes do bezuhlikovej 10,8 V 2,5 A tak budes prekvapeny. Neskutocnu vydrz ma ta masina. Len nesmie byt 2 roky vystavena v obchode. Baterky to maju za sebou. Ale celkom dobre su aj tie lidlove. A hlavne pomer cena-kvalita. Chodim stavat svetove vystavy po celej europe a vsetko sa stava z dreva a nonstop srobuje. Niekedy za den zasrobujem 4000 srobov. A skoro vsetci mame tieto male masiny. Lahke,sikovne a nezavadza ti to na opasku. Tento rok pokupili chalani tie razove utahovaky ci jak sa to vola a tie su lepsie,ale aj o pol kila tazsie. Ale tak dat 300 eciek za masinu sa mi nechce. Hlavne nekupuj Makitu. Totalna raroha.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign chalanovi treba na srobovanie podbitia co najvacsie napatie a prud? By som ta chcel videt jak budes cely den nad hlavou robit s 24V masinou :-D by som ju jebol do potoka hned. Mam hitachi 18V 5,0 A a je tazka jak pes. To je tak na zemy robit volaco a nie s tym behat po rebrikoch ci leseniach. Ta 10,8 je dobra volba
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?