Akú poistku na solárne panely?

Ahojte, velmi sa v poistkach nevyznam....preto by som sa chcela opytat na vase nazory, mozno aj skusenosti. Mame postaveny domcek a na nom solarne panely. Samozrejme sme si ho aj poistili... Allianz - Moj domov. Uz druhykrat sa nam stala takato vec.... privod k solarnemu panelu bol rozdobany vtakmi (fakt to znie hlupo ale je to pravda). Vtedy sme to cez poistovnu neriesili, ale stalo nas to kopec penazi. Teraz mame znova poruchu na tom istom mieste... uz by to rozdobane nemalo byt, ale uz to chceme riesit cez poistovnu. Nie sme si ale isti, ci to ma byt nejak pripoistene alebo ktora cast poistky je platna pre takuto poruchu. Ak sa uz niekto stretol s takymto problemom, prosim pomozte... nahlasili sme poistnu udalost, ale pravdu povediac, nie sme si na 100 % isty ze je to kryte. Za kazdu pomoc alebo nazor dakujem
Odpovedať
my mame tiez solarne panely a dom poisteny v Alianz. Pytali sme sa pri uzavreti poistky, ci je to kryte v poisteni a bolo nam povedane, ze ano. Obratila by som sa priamo na nejaku info linku Allianz a spytala by som sa na to.
Odpovedať
@lucinddas uz som tam volala.. no nevedeli nam velmi pomoct...tak sme nahlasili poist. udalost a uvidime...na infolinke zenska nieco splietala o pripoisteni skla ci co, ale to nemame... no sama si nebola ista
Odpovedať
V poistke, ak je na cely dom by to malo byt zahrnute .... doporucujem doplnit poistnu udalost o fotodokumentaciu. Poistovak to moze totiz vyhodnotit rozne .... ak bude foto dokumentacia ... je pravdepodobne, ze si to pred navstevou overi a poistnu udalost by Vam z nevedomosti nezmaril.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozerám, že tu toho o poistení moc neodznelo tak doplním: Solárne panely (ak sú pevne spojené s domom) sú súčasťou poistenia nehnuteľnosti. V allianz máte na výber z troch druhov poistenia nehnuteľnosti: 1.Basic: Požiar, výbuch, úder blesku, víchrica, krupobitie, voda z vodovodného zariadenia a pád lietadla, krádež, lúpež 2.Štandard: Basic + Vandalizmus po vlámaní, Zosuv pôdy, lavína, ťarcha snehu, povodeň, záplava, zemetrasenie, výbuch sopky, pád predmetov, náraz vozidla 3. Optimal: Štanard + Vandalizmus, rázová vlna, dym a prepätie Takže z uvedeného vyplýva, že nehnuteľnosť čiže aj solárne panely sú poistené na vyššie uvedené riziká. Samozrejme iba na tie, aký máte balíček (druh poistenia). P.S. za vtáky nedostanete nič :-) A ešte ohľadom poistných udalostí: Na infolinku allianz nahlásite škodovú udalosť a príde likvidátor a sám bude fotiť. Ak je však oprava nevyhnutná je vhodné urobiť fotodokumentáciu. Nie je to však povinnosťou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
V žiadnom prípade nedostanete za rozďovanie prívodov k solárnym panelom plnenie. Pochybujem že to nejaká poisťovňa poisťuje. Poisťovňa plní len riziká, ktoré sú uvedené v poistných balíčkoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?