Ako upevniť tabuľky na zateplenú fasádu?

Profilova fotka
Akym sposobom mame upevnit tabulky s orientacnym a supisnym cislom na fasadu zateplenu EPS? Moze sa do toho vrtat? Ake skrutky treba pouzit? Alebo je lepsie niecim to nalepit? Potrebujeme umiestnit klasicku smaltovanu tabulku so supisnym cislom a 2 kovove cislice s orientacnym cislom.
Odpovedať
Do EPS su dobre hmozdinky fischer FID. Na tabulku budu stacit dlzka 50, na lampy alebo nieco tazsie pouzivam 90tky.
Odpovedať
Podla mna to bude lepsie nalepit, existuju uz take flexklebre v tubach ako silikon (napr. Innotec) a drzi to neskutocne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Tak ako písal pivec, sú na to špeciálne hmoždinky. Je možné to aj nalepiť nejakým montážnym lepidlom, ale to by som neodporúčal. V prípade výmeny sa môže poškodiť omietka. Tie lepidlá držia naozaj dobre.
Odpovedať
@bujdo To sa niekedy takbulky s popisnym cislom aj menia? :) Nalep to tam lepidlom z tavnej pistole .Stym mam dobre skusenosti a v pripade ze by ti niekto chcel premenovat ulicu alebo zmenit popisne cislo tak sa to da odlupnut bez vacsieho poskodenia .
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega V prípade poškodenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Kúpte si číslice z polystyrénu a prilepíte ich akrylátovým tmelom.V prípade potreby sa dá akryl sthnúť z omietky bez poškodenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?