Ako riešiť garanciu pri dome stavanom rôznymi firmami?

Profilova fotka
Zaujimalo by ma, ako ste riesili garanciu pri dome stavanom roznymi firmami. Uvazujeme o moznosti stavat zaklady, mury, strechu roznymi dodavatelmi. Firma, ktora by mala na starosti hrubu stavbu nam vsak naznacila, ze sa nemozu zarucit za kvalitu prace v pripade ze, zaklady bude riesit ina firma. Ake su vase skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to úplne logické. Nie je predsa možné dať záruku na stavbu postavenú na základoch, ktoré robila iná firma. Skôr by mi bolo podozrivé, keby niekto povedal opak. V prípade problémov budú zvalovať vinu jeden na druhého.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez budeme stavat tymto sposobom za cenu toho, ze garancie sme sa vzdali. Ale neberiem to tragicky. Velakrat ta garancia aj tak nie je vymahatelna (viem zo skusenosti). Firma skrachuje, oblecie si novy nazov, a je po garancii. Stavba na kluc jednou firmou takisto neznamena, ze kvalita tej stavby je vyssia. Pri vybere subdodavatelov si ale treba dat naozaj zalezat, aby to boli kvalitni remeselnici. Bez referencii si nikoho nepustim na stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte vsetci presne ako pise mom3 radsej vsadit na tie referencie ako potom riesit problemy. Janka skus pozret album robertoba tomu krasne postavili hrubu stavbu uz davno som taku peknu a kvalitnu pracu nevidel a to som uz pochodil x stavieb.Skus sa jeho popytat kto mu to staval a kolko ho to vyslo. Elektroinstalaciu som tam robil ja cize ak bude zaujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze nech stavia dom jedna alebo viac firiem je dolezite mat vlastny stavebny dozor. My sme to takto riesili a boli sme velmi spokojni. Dozor bol nezavisli a myslim ze nam usetril peniaze a kopu problemov s moznou zlou kvalitou. Myslim si ze kazda (aj solidnejsia firma) je trosku v pokuseni realizovat menej kvalitne, ked vidi ze investor sa do stavby nerozumie a tym padom nedokaze posudit kvalitu. Dali sme si do zmluvy, ze ak nas stavebny dozor neodobri jednotlive realizacia (po castiach) tak nebudeme hradit faktury. Dozor sa chodil divat na hlavne prace dolezite pri jednotlivych fazach stavby a komunikoval so stavitelom. Zial, uz neviem kolko sme mu zaplatili ale som si ista ze sme v konecnom dosledku usetrili pretoze stale pocuvam od ludi ako im firmy odflakli dom...
Odpovedať
my sme mali dozor a navyše s každou firmou zmluvu (sice sme teda nemali postavene bez papiera, ale aspon sme nemali problem)
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebny dozor - pre mna nocna mora. Spolahla som sa, ze mi ustrazi prace firmy. Uz na zakladoch mi narobil obrovske skody, resp. dovolil, aby ich firma urobila. Keby som si sama bola striehla, ako laik by som bola lepsie pochodila. Este ma klamal, ze Simko ma dobru pracu. Len si nauctoval hodiny - za zaklady - uz tam som s nim skoncila - si nauctoval 26% ceny zhotoveneho diela. Dala som aj zalobu o nahradu skody, ale vyzera to tak, ze stavebny dozor je nepostihnutelny. Aj sud sa dovolava zaloby na zhotovitela. Preto si "stavebny dozor" moze tak dobre zit. Obratila som sa aj na SKSI. ako mohli dat papiere lesnemu inzinierovi. Odkedy som poslala fotky zo zbabranych zakladov, ani mi neopdisuju na maily. Asi tiez maju maslo na hlave. Co by ste mi poradili? Presov je naozaj stat v state.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?