Ako postupovať voči správcovi bytového domu?

Dobrý deň chcel by som sa spýtať o radu alebo skúsenosť ako postupovať, keď v bytovom dome spoločných priestoroch sú niektoré časti budovy v havarijnom stave. Týka sa to chodníka okolo bytového domu a fasády ktorá opadáva. Chodník je prepadnutý a v dezolátnom stave,čiže stojí tam voda a steká smerom k múrom, čo spôsobuje zvlhnutie múrov, ďalej opadaná fasáda. Sme tu štyri byty polovica súhlasí s opravou a riešením a polovica nie, ale myslím že keď je niečo v havarijnom stave tak je správca povinný konať aj keď nesúhlasí väčšina obyvateľov. Aký je najvhodnejší postup riešenia?
Odpovedať
Správca môže realizovať opravy spol.časti, príp. spol. zariadení len na základe rozhodnutia nadpolovičnej väčšiny vlastníkov bytov. V zmluve o výkone správy môžete mať uvedené, za akých okolnosti môže použiť fin.prostriedky bez súhlasu vlastníkov bytov. Doporučujem si zabezpečiť cenové ponuky na tieto opravy a možno sa dohodnete nadpolovičnou väčšinou.
Odpovedať
treba si určiť priority a cenove ponuky a pesvedčiť ostatnych , a ak múry vlhnu pre dotekanie vody z okolia to opraviť bez mudrovania ostatných . opadaná fasáda nie je havarijny stav.. taketo vlhnutie je take ako tečuca strecha , tým čo netečie budu proti oprave ... tak nebudu teraz rozkazovat
Odpovedať
Najskôr si zisti, ako je to s tým chodníkom. Lebo zrejme chodník nebude prislúchať k bytovému domu. V tom prípade by som sa obrátila zrejme na obec, nech to rieši. V podstate ničí váš majetok. Ale treba to najskôr zistiť. Na liste vlastníctva by ste mali mať aj čo všetko prislúcha. U nás napr. tuším len meter a pol od bytovky je našich. Ostatné je už mestské.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?