Ako postupovať? ...sme nespokojní s prácov elektrikára?

Poraďte ako postupovať v tomto prípade? Prerábame byt. Pojednali sme si elektrikára, ktorý začal frézovať steny na elektroinštaláciu. Stalo sa , že na priečke kde robil otvor na vypínač sa prevrtal na druhú stranu. Je tam diera, že tam strčím ruku skrz. Vzápätí na inom mieste, kde robil otvor na krabičky na zásuvky ,rozbil tehlu v priečke, praskla krížom omietka . Tá tehla a okolie už nedrží, je tam diera skrz. Je to normálne že sa také niečo stane? Ešte dodám, že sme ho upozornili, že je to iba 5cm tehla, Starý tehlový byt a pôvodne tam boli iba úzke krabičky . Pustili by ste takého majstra ešte do bytu???
Odpovedať
Profilova fotka
@sksteva ja sa čudujem elektrikárovi,že sa do toho vôbec púšťal.
Odpovedať
@poliacik321 ako to myslíte?
Odpovedať
@sksteva aj ked sa bude snazit,niektore praskliny neovplyvni,diera nieje problem,vyspravite to.Pri 5cm priecke je jasne ze sa dostane skrz stenu.
Odpovedať
@sksteva Do dutej tehly http://www.tehelne.sk/malorozmerne-vy... som robil diery, ale bola to chirurgická práca. Diery sa dajú zamurovať. Murársku prácu a uloženie káblov si spravte sami. Na dotiahnutie pár šrúb v krabičkách si môžete zavolať aj toho elektrikára.
Odpovedať
Profilova fotka
@sksteva no tak,že musí mať riadnu odvahu púšťať sa zasekávať inštaláciu do 5cm priečky.
Odpovedať
@sksteva Diery sa robia s vykružovákom http://naradi-shop.cz/ostatni/vrtaky-... a bez príklepu :-)
Odpovedať
@kuracinarez diera : šírka 40 cm x výška 15cm v dolnej časti nie je problém?, tehla je v murovacej malte uvolnená , omietka spraskaná po celej výške a dlžke priečky, priečka sa kolíše, keďže Pán elektrikár sa do nej pustil veľkým príklepovým kladivom s vykružovacím vrtákom na hlboké elektrikárske krabičky. ...(to pre ilustráciu problému)
Odpovedať
@sksteva Fotka by nebola? Priečka sa kolíše, to akože môže spadnúť?
Odpovedať
@radopp teraz nemám, ale zajtra odfotím a pridám to tu.
Odpovedať
@sksteva ok, ale keď sa stena kýve, asi ju bude treba zbúrať
Odpovedať
@radopp no, veď práve. A ako mám postupovať s tým elektrikárom ak murár posúdi, že musí ísť dolu celá stena? Máme to urobiť sami na vlastné náklady, alebo to žiadať od toho elektrikára?
Odpovedať
@sksteva No skúste žiadať eletrikára, že ho trochu vystresujete a bude sa ukrývať, aj keď si myslím že to nebude chcieť zaplatiť. Volajte ho už iba ak mu budete chcieť rozbiť hubu. :-) A jasne, nech tu stenu posúdi murár.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sksteva ja nerozumiem, comu sa cudujete. To, ze pouziva elektrikar hlbsie krabicky, ma asi nejake opodstatnenie. Predpokladam, ze vam tam pribudli svetla, ine ovladanie svetiel, zasuvky navyse atd, pri 5cm priecke to ide automaticky cez, kde nie je problem s vyspravkovanim. Typicky, instalacna krabica ma hlbku 42mm, @radopp uvadza, ze sa to vrta bez priklepu, co ale tiez nezarucuje, ze vrtak neprejde skrz a to z dovodu, ze na 42mm to neodvrta nikto presne, a aj keby to slo bez priklepu, tak vodiaci vrtak tak ci onak prejde na druhu stranu. Uprimne, ak by mal niekto namna poziadavky typu - ale nemoze tam by diera, omietka nemoze popraskat, tak by som povedal, pri vsetkej slusnosti, ze si to vysekajte sama ;-)
Odpovedať
Suhlasim s tym, co pise @catscan.To musite pocitat s tym,ze frezovat drazky na eli a sekanie krabiciek nenecha omietky v povodnom stave.Mne ked robil elektrikar eli tiez ked odvrtaval otvor pre krabicu,tak sa prevrtal skrz panel do druhej izby,ale dalo sa to vyspravit,kedze omietky isli nove
Odpovedať
Profilova fotka
:-) :-) :-)
Odpovedať
@kuracinarez tebe isli omietky nove, pani zrejme chcela davat nove iba tam, kde mali byt drazky, inak si neviem vysvetlit to jej rozhorcenie =-)
Odpovedať
@catscan a ak su tam nedajboze vapennocementove omietky a vyspravku bude urcite poznat,tak pride do nemilosti aj omietkar 8-)
Odpovedať
Tie tehly su nocna mora, videl som uz riesenie, ze na taku popraskanu stenu naskrutkovali platnu sadrokartonu a tak prekryli praskliny. Ak je to moc popraskane a kyve sa to, tak tam nepomoze nic ine, ako to strhnut a postavit nanovo, najlepsie z porobetonu a radsej z 10cm. Na elektrikara sa nehnevajte, urcite si nechcel skomplikovat zivot, okrem toho sa volakedy setrilo cementom a niektore malty su cisty piesok, staci tresnut dvermi a popraska to.
Odpovedať
Ja sa tiež čudujem elektrikárovi že sa do toho púšťal. Ten asi nemá dosť práce keď išiel robiť takú nečistú prácu s fajnovými ručičkami. Dobrý elektrikár čo má svojej roboty dosť sa vyhovorí a odporučí že keď nechcete čakať vysekajte si to sami. Ja prídem potom.
Odpovedať
@stowasser Asi máš pravdu, elektrikár je chudák, ale trest nejaký musí mať aby to neurobil aj ďalším ľuďom. Netreba ho už volať, trest bude to že prišiel o zakázku. Porobetón je naozaj dobrý, prežije všetko. Cementové lepidlo ktorým sa lepí je pevnejšie ako samotný porobetón. Na frézovanie by bola fakt lepšie hrubá stena.
Odpovedať
@sksteva aj nam sa stalo, ze sa nam majster prevrtal v stenach kde bola tehla na kant. dokonca sme sa preburali k susede. ale tak inak sa nedalo, ono zasekaval kurenie, a elektrinu, fakt to by musel byt copperfield aby sa neprebural. v kazdom pripade, steny ako na nasej strane, tak aj strane susedy musel dat do povodneho stavu.
Odpovedať
@sksteva ak sa ta stena ozaj kolise tak elektrikarovi mozes len podakovat a nie sa nanho stazovať. lepsie ked spadne teraz ked je rozbity byt ako ked budete bývať a nechtias sa silnejsie opries o stenu alebo budes chceiet zabit obrazok a stena sa zosiepe :-D
Odpovedať
@juzan Tak podakovať iba v úvodzovkách. Stena sa predtým nekývala. Stena vymurovaná aj na kant je dosť pevná, ale príklep dokáže porušiť maltu a potom to už nie je stena, iba kopa tehál naukladaných na sebe, tykajúca bomba.
Odpovedať
@radopp to je pravda ale aj ked sa nekyvala otazka casu kedy by sa zacala.a tiez musi pocopit toho elektrikara ze nieje kuzelnik a neak tu elektrinu tam dostat musi a ked sa preraba treba pocitat aj stakymito vecami .bezne sa stava v starsich domoch ze sa bude skriabat iba malovka a spadne vsetka omietka niekedy aj ta priecka
Odpovedať
@juzan Prečo by sa stena mala začať kývať sama od seba? Malta ani tehly nie sú pružné. Na prekonanie pevnosti steny treba určitý impulz, nestačí sa oprieť alebo do nej kopnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
Kto má názor, že elektrikár konal zle, resp. že použil príliš hrubu silu, že to mohol urobiť citlivejšie a bez škôd - prosím vyskúšajte si to najskorej samy a potom komentujte. a PS: nie som ten spomínaný elektrikár ;-)
Odpovedať
@ojmajster uplne stebou suhlasim nech si to kazdy vyskusa ved ked sa im nepaci a chcu to citlivejsie tak tie drazky a diery sa daju vyskrabat aj vreckovim nozikom :-D ale zas clovek pritom stravi milioooon hodin a kto ich zaplatí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?