Ako odstrániť zatuchlinu z drevenej postieľky?

Profilova fotka
Ahojte, dostali sme postieľku pre bábätko. Bola však uložená na povale domu a jedna jej časť, ktorá pozostáva z nebrúseného dreva a drevotriesky aj po vetraní vonku zapácha zatuchlinou. Ako odstrániť tento zápach? A ak by ste ešte vedeli, ako ho odstrániť z plastového hrubého igelitu (plášť proti dažďu na kočík)?
Odpovedať
Skus utriet riedenym octom s vodou a nechat vyvetrat, ten pohlcuje pachy.
Odpovedať
Zatuchlinu celkom neodstranis. Trosku zmiernis octom a susenim na slnku. Mozno,ak ju premalujes nejakou farbou,tak farba prerazi zapach
Odpovedať
@gubiko Na všetko by som použila ocot a následne vetrať a vetrať.
Odpovedať
este soda bikarbona zmiesana s citronovou stavou dokaze potlacit puch. Mozno by som aspon ten igelit tym skusila precistit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamelia @majki555 @ajkava @jabadaba ďakujem vám moc pekne :) postieľku muž celú vyčistil vodou s octom a potom vodou s voňavým sprchovým gélom. a je to o dosť lepšie, máme to presušené doma a nesmrdí to, to je hlavné. ďakujem za tipy. ten igelit som vzdala, vetranie nepomáha. nerozumiem tomu, že plast takto pohltí pach. možno ešte skúsim naň tú sódu alebo ocot, ale neverím, že to pomôže. strašne to puchne. je to jediná vec, ktorú sa nám nepodarilo nijako odpáchnuť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamelia @majki555 @ajkava @jabadaba tak muž to dnes pretrel lakom na detský nábytok (pam lak) a puch je definitívne fuč, tak pekne nasladlo to voní. tak sa nakoniec rozhodol, že aj celú postieľku ním prelakuje. :) bol drahý, ale je to super teraz :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?