Ako na potkany

Ahojte, aj ja mám problém s potkanmi. Chodia k nám od susedov, ktorí chovajú psov. Vyskúšal som jedy, pasce, rôzne pasce som vyhotovil aj sám a nič. Nepomáhalo. Najviac ma štval potkan, ktorý mi chodil spávať na teplý motor pod kapotu auta. Nezabrali ani žiadne osvedčené repelenty. O ničom! Okrem toho chodili aj susedove mačky a otravovali. Dal som sa nahovoriť na elektronické plašiče, ktoré ponúka zásielkoý obchod www.protiskodcom.sk. Kúpil som tzv. univerzálny plašič TIPA, ktorý mal odháňať aj mačky, psov, hlodavce a dokonca aj vtáky. Už som sa tešil, že to použijem aj na ochranu ovocia proti drozdom. Malo to fungovať na senzor. LENŽE ono to vrieskalo stále. Senzor vôbec nefungoval. Navyše to malo neskutočnú potrebu elektriny a baterky za 7€ boli za deň fuč. Okrem toho som kúpil som aj vychválený český plašič Deramax-Plus 0410. Fungovalo to dva týždne. Potom si môj potkan asi na to zvykol a zasa chodil spávať na motor. Viete čo zabralo? Manželkina stará voňavka. Nasprejoval som ňou celý priestor motora a bol pokoj. Takže musím konštatovať, žeponúkané výrobky so zaručeným účinkom vôbec neuspokojili moje očakávanie, nedoporučujem vám ich. Niet nad starú voňavku. A - pirátov, ktorých úspešne používam do dier. Zapálim, vložím, prikryjem dieru kusom dreva a postavím sa naň. Sila výbuchu roztrhne pľúca hlodavcovi kdekoľvek je. Ostatné sa zľaknú a je dlho pokoj. Je to dobré aj na krtkov.
Odpovedať
@ferotoma kedysi mala suseda psiu búdu,jasné pes v nej spával a potkany si kempovali pod búdou.
Odpovedať
Profilova fotka
hrubosrsty jazvecik. zatoci s potkanom a aj s mackou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja vám poradím, obyčajné najlacnejšie piráty(delobuchy).Potkani totálne neznášajú pach sýry ,smrad z delobuchov a ten zvuk. Ja som sa takto zbavil potkanov na celé roky. Prišiel som na to náhodou ,keď sa mi podarilo jedného vymáknuť v garáži.Hodil som po ňom asi 10 delobuchov.Určite od toho ohluchol lebo v garáži sa zvuk výbuchu z 30-násobil.Potom som ho celého otrtúleného keď už nevedel kde je sever pustil von. Odvtedy možno 5-6 rokov som u mňa potkana nevidel. Ale je pravda ,že naokolo nikto nič nechoval. Hádzal som im to do dier ,na miesta kde sa grupovali ,pod chlievy ,vedľa uskladneného dreva do kurína . Všade to vytvorilo pre nich neakceptovateľný smrad a hluk.
Odpovedať
no ale kde je kanalizácia tam sú všade, @mesarosanton asi si to medzi sebou povedali tam a tam nechoďte,tam je každú chvíľu silvester. :-)
Odpovedať
U mňa sa ten chytac a plasic volá Jack Russel a vyzerá takto😉 Nevýhoda že má namiesto bateriek v sebe atómový reaktor a nikdy sa nevybije.
Odpovedať
@gkrivanek my máme takéhoto chytača :D
Odpovedať
Profilova fotka
@1zaza to je TOPGUN :-)
Odpovedať
@1zaza my máme stredoaziata tiež sa jej to niekedy podarí,jasné má očkovanie ale nemôžu z toho ochorieť,či?my jej dáme sem tam vypiť mlieko.
Odpovedať
@marta2610 velky pozor na to, potkan moze byt uz otraveny otravou, ktoru zozral, na psa by to malo podobne ucinky, rozvracia im to vnutorne prostredie, odidu oblicky a je koniec.. Akurat sa snazim vzkriesit nasu macku, tiez pravdepodobne zozrala otravenu mys..alebo otravu.. bojujeme, ale neviem, ako to skonci.. neprajem nikomu, je strasne vidiet zvieratko, ako sa trapi.. :-(
Odpovedať
@akvi veru,nie je dobre vidieť ako trpí a nevie jej pomôcť. :-(
Odpovedať
potkanov neje, iba na ne poľuje, chváli sa korisťou, a potom sa vyhodia. Tomu, aby ich chytila sa nedá zabrániť.
Odpovedať
@1zaza neda sa tomu zabranit, ale treba na to mysliet, ze hned jej korist vziat, lebo v hre s nou moze nieco zozrat, staci kusok.... Nasa macka ma 9 rokov, zije vonku, krmim ju, tiez nosi mysi, ale obcas nejaku aj zbasti.. A teraz bohuzial je otravena.. Chodime kazdy den na injekcie, ale neviem, ci to rozchodi :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@akvi to nám je jasné, ale čo robiť, keď nás na 95% takto hrdo víta, keď prídeme z práce? zostáva sa len nádejať, že všetci okolo majú psíkov a malé detičky, a preto ich nebudú troviť. Tie potkany chodia k susedom sa kŕmiť k sliepkam :-(. Mačičky mi je ľúto, držíme päste, nech všetko dobre dopadne. Vieme, čo je to stratiť mačku :-(, dosť nás to dostalo,
Odpovedať
karbitove plyny do dier pustiť
Odpovedať
Mačka je predátor a v ich prítomnosti sa nedoporucuje klásť otravu. Oni ich lovia a zožerú. Pes nie on len ulovi aby sa mohol pochváliť. Nikdy sa nám nestalo že by psi u nás zožrali potkana. A to máme u rodičov ranch a plno psov.
Odpovedať
@gkrivanek ani macky nezeru potkany. Podla mna je najlepsi na potkany maly hafan, ktory na ne poluje.
Odpovedať
@ivantausk potkany zeru do určitej miery. Máme 8 mačiek a nemôžme kvoly ním používať otravu.
Odpovedať
@gkrivanek ty nesypes, ale je plno ludi, co otravu sype.. :-( Inak ja som este nevidela, ze by macka zozrala potkana.. Zabije ho, ale ani sa ho nedotkne..
Odpovedať
@akvi je úplne jedno či je to otrávený potkan alebo myš. Do istej miery ich zozeru ;-)
Odpovedať
@gkrivanek hej, len nasa macka napr. tu mys kludne zozere aj celu, ale potkana som zatial vyhadzovala len s prehryznutymi vazmi.. kdezto mysi bezne vyhadzujem take, ze polka chyba :-D Ale je jasne, ze priotravit sa moze aj z kuska..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?