Akeho psa odporucate na strazenie domu?

Vhodny by bol priatelsky, verny pes. Urceny navonok, vztah k detom (resp. nehrozilo by ublizenie detom), dobry straznik a poslusny. Uvazoval som nad slovensky cuvac, ceskoslovensky ovciak, kopov? Ktoreho by ste vybrali, resp. navrhli?
Odpovedať
1
2
@radoslavc nemecky ovciak
Odpovedať
velkeho. CV urcite nie, nezvladnes. Kopov je polovnicky pes, nie strazny.
Odpovedať
@radoslavc Tie poziadavky,ktore od psa pozadujes ho predsa musis ty,ako majitel od malicka naucit. Vela ludi sa domnieva, ze kupim psa,postavim na dvor a hotovo! Nie! Psovi sa treba venovat,treba si vopred na nete nastudovat o povahach a poziadavkach plemien, ktore sa ti pozdavaju. Pes sa nekupuje podla toho, co sa ti paci,ale v 1. rade podla toho, akeho dokazes spravne vychovat,zvladnut a akemu dokazes vytvorit vhodne podmienky pre zivot. Len vtedy bude spokojnost na oboch stranach.. A psy o ktorych pises, su vacsie plemena,potrebuju aj kvalitnu stravu, nie najlacnejsie granule z hypermarketu. Lebo neskor mozu mat rozne problemy s klbami a pod. Takze najskor zvaz vsetky pre a proti a potom sa rozhoduj dalej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
darujem svokru,dobre cvicena az velmi,vhodna aj k detom ,ci nieco postrazi?netusim,ale da sa s nou este pracovat.nevahajte dlho ,este je volna:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc Zdravím Vás. Uvádzate veľké plemená takže asi máte aj veľký pozemok lebo ovčiaka na 5árovom pozemku si neviem predstavit. Je to v podstate jedno aké plemeno (z tých čo uvádzate) len ho treba dobre vycvičiť.Teraz mám bulmastiffa a je dobrý strážca. ex-manželka má Bišóna a ten velmi dobre stráži dom a okolie ak niekto ide domov večer v inu hodinu ako obvykle tak zobudí celý dom.to len tak naokraj. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
urcite nieco take ako nemecky ovciak a podobne a nie civavu :) @majsterslovenska tiez sa pripajam mam rovnaku ponuku. Ale furt nikto nic :( nakoniec is ju budeme musiet nechat :P
Odpovedať
bulldog je fajn ale musis ho mat odmala aby si ho spravne vycvicil.. alebo potom klasicky vlciak :) ten nikdy nie je zly
Odpovedať
@peter_tt preco by ovciak nemohol byt na 5 arovom pozemku?Ked budete mat 15 arov myslite,ze ten pes bude bezat ako besny dookola?Pes potrebuje k stastiu svorku,teda potrebuje ludi a bude stastny ak ho zoberiete na vybeh,prechadzku mimo dvor.Teda je jedno ci sa zdrziava na 5 arovom alebo 15 arovom pozemku.
Odpovedať
Do psov sa nevyznam, preto si dam radsej poradit. Rodicia maju vlciaka, neviem ci nemeckeho alebo ceskoslovenskeho. Pozemok je velky, a psa preferujem velkosti vlciaka alebo cuvaca. Samozrejme o stravu a podobne sa postaram. A nie je vsetko od cvicenia...taka vizla a ine aj vdaka mojmu amaterizmu viem ze na moje poziadavky nie su vhodne.... Proste zhanam psa navonok, ktory sa da dobre vycvicit a hlavne ustrazi co ma. Popripade ak by vedel niekto ponuknut budem rad ked sa ozve. CV sa preco neda zvladnut?
Odpovedať
čívava, maly ale jedovity - jasny pes obranar .... chytis a tresnes o branu...
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez ovčiak znesie aj jednoizbovy byt ale čím väčší bude mať výbeh tým lepšie či? :-p
Odpovedať
@peter_tt hej hej,ja len si myslim,ze nezalezi na velkosti pozemku,lebo tam nebude behat od plota k plotu.Bude rad,ked sa s nim ide na vybeh mimo dvor
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Veď jasné rozumiem Vás. Nič nieje lepšie ako zobrať psa vybehať ho do polí.
Odpovedať
@radoslavc predpokladam,ze rodicia maju nemeckeho ovciaka.Ked chces dobreho strazcu a kamosa,zaobstaraj si ovciaka.Ma dobre charakterove vlastnosti,je priatelsky,vzdy ochotny pracovat a vie strazit.Ma to v krvi.Ale samozrejme sa mu treba trochu aj venovat.Je natolko inteligentny,ze pri vycviku pochopi vela povelov a pokynov velmi rychlo.Co sa tyka toho cuvaca,tak asi nie pokial si amater.
Odpovedať
@radoslavc pozeram ze si chces vybrat medzi (cesko)slovenskymi plemenami, zamer? CV urcite nie, je to pes pre skuseneho kynologa. Rozhodne to nie je pes, ktoreho zavries na dvor a svaty pokoj. Su to psy spolocenske, ale potrebuju zamestnat hlavu. Inak ti bude zdrhat a ver mi, ze pre CV ani 2metrovy plot nie je neprekonatelnou prekazkou. (ano dvojmetrovy, nie je to preklep). Nemecky ovciak by ti mohol byt vhodny, su to nenarocne psy, ktore rady plnia povely, ak su dobre vedene. Skus si prejst kynologicke fora, predsa len sme na stavebnom fore. Ak nemas moc casu sa psovi venovat (myslim po stranke vycviku), potom je na zvazenie aj ten slovensky cuvac alebo nejaky pastiersky pes. Su to psy mudre, samostatne, same vedia vyhodnotit situaciu, kedy zakrocit a kedy nie. Nepotrebuju dril ako nemecky ovciak, priam ho neznasaju. Zato ale maju strazenie takpovediac v krvi a podla toho sa aj spravaju. Co sa tyka vztahu k detom, ziaden pes nie je prirodzene agresivny. Vsetko je to o vychove, pristupe a spravnej socializacii. Hlavne si psa nekupuj od mnozitelov a priekupnikov.
Odpovedať
@milan_ co myslis tymi mnozitelmi a priekupnikmi? od koho a kde je vhodne kupit psa a v akom veku? Celkom zaujimave argumenty pre toho cuvaca. Doma by mal stale niekto byt, tak pes bude mat niekoho pri sebe....s tym cvicenim nevedno ako bude casu..ale samozrejme kedze je to dedina bude s nim vybeh aj do lesa....
Odpovedať
@milan_ Vôbec nie veľký pes k deťom a aj v prípade, že je poslušný. Totiž od samej radosti takýto pes môže zraziť a ublížiť decku. Takže, keď sa ide do prírody zo psom a dieťaťom treba byť zvlášť opatrný a dávať pozor. Podľa mojich skúseností samotné deti sa boja veľkých psov a inklinujú skôr k malým.
Odpovedať
Dieta by v takom veku nemalo byt bez dozoru...cize skor ako ho prevrati pes..si moze nejak inak ublizit. V podstate som mal na mysli aby to plemeno nebolo nepriatelske k detom...ale tu to bolo pekne vysvetlene, ze take nieco nehrozi ak sa k psovi adekvatne sprava. Takze uvazujem medzi cuvacom a nemeckym vlciakom...ak by vedel niekto odporucit, kde najlepsie kupit a v akom veku...budem rad...dakujem
Odpovedať
Strechaci mi mame stredoazijskeho ovciaka ma cca 60kg a je to maznos,ale ked zbada niekoho neznameho tak koniec maznania:)a taktiez mame aj mini civavu a su kamosi:)
Odpovedať
@radoslavc podľa mňa nemecký ovčiak. Ideálny pes. Samozrejme treba sa mu venovať. Vo veku šteňaťa aby ste si ho mali odmalička . A od koho? Netuším. Pozret inzerciu a niekde v okolí.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
my máme stredoazíjskeho ovčiaka,stráži dokonale.
Odpovedať
@marta2610 ten stredoazijsky je az moc velky:) na zaciatok nieco velkosti nemeckeho alebo cuvaca...
Odpovedať
@radoslavc no mali sme Arona nemeckého ovčiaka a poviem ti to bola iná kovbojka s ním, keď bola búrka,blesky ten pes prešiel cez malý otvor a sme nechápali ako tam vošiel,silvester katastrofa,utekal nám,ovčiak stredo....... máme fenu .je omnoho kľudnejšia,ale svoju robotu so strážením si zastane.
Odpovedať
VYCVIčENÉHO :-)
Odpovedať
Za mna nemecky ovciak... My mame vzdy len to plemeno a ine nechceme
Odpovedať
Cane corso poznate? Veľký, stráži, učenlivý, rodinný...
Odpovedať
...pridam par viet, nebudem radit aky pes je najlepsi, ale treba si dobre, ozaj dobre premysliet, co to obnasa, "mame" hnedeho labradora 2 r., absolvoval vycvik, je poslusny, strazi, dobre si rozumie s nasimi vnukmi, mame ho rad..., to by bolo vsetko OK, ale pes povodne nebol nas, "prischol" nam docasne od vnuka a nasej dcery, ktori ho momentalne nemozu mat u seba, lenze jeho pobyt nas velmi obmedzuje, nikde nemozeme ist bez neho, prve sme museli kupit mrezu do auta - cestuje s nami na chalupu cca 150 km - prevoz psa bez zabezpecenia sa pokutuje, nastastie mame auto kombi, takze sa tam zmesti, lenze nie vsade je vhodne s nim chodit a sam doma viac dni resp.noci nemoze byt, jednoducho treba si to dobre premysliet
Odpovedať
@radoslavc mnozitel a priekupnik je clovek, co sa nestiti ti predat cokolvek, kedykolvek, len aby zarobil. castokrat sa ponukne, ze ti psika dovezie, aby ti usetril cestu. Skutocny dovod je ten, ze nechce, aby ktokolvek videl,v akych podmienkach drzi psov. Videl som fenu od mnozitela, ktora bola len stroj na steniatka, podlomene zdravie, narusena psychika. Samozrejme steniatka su vzdy "zdrave, hrave krasne, dokonale, ňuňuňu..." Teda podla predajcu. A ty za tych par minut, co ich uvidis, to nemas absolutne sancu posudit. Ak nad tym uvazujes seriozne, tak urcite nie inzercia na bazosi a pod. Skus si najst v okoli chovatelske stanice daneho plemena, dnes uz ma skoro kazda stanica webstranku. Je vhodne vidiet, v akych podmienkach su psiky chovane, ako vyzeraju rodicia steniat, proste celkovy dojem. Dobry chovatel sa rad pochvali. Ano, cena za stena je pre niekoho vysoka, ale ak chce niekto setrit na stenati, co potom ostatne vydaje? A ze ich bude: veterinar, ockovanie, odcervenie, zradlo, vitaminy, doplnky...ale aj cestovanie napriklad na cvicak, mozno na vystavu alebo sutaz a v neposlednom rade aj dan za psa. Chovna stanica a pes s PP je taktiez garanciou povodu a zdravia psika. Vrh steniat ma totiz svoje pravidla, ktory pes s ktorou fenou sa mozu kryt, je tu poradca chovu atd, preto aj ta cena. Ak uz nie chovka, tak dajme tomu, ze som ochotny tolerovat (aj ked nerad) kupu stenata, ktore sa narodilo "omylom". Pripadne skus navstivit miestny utulok, mozno si vyberies aj tam. Stenata sa mozu odoberat tusim najskor v siestom tyzdni (to ti ale v chovnej stanici povedia a priekupnikovi je to jedno). Ja osobne by som sa nebal ani velkeho psa k detom. Ci ma niekto 60-kiloveho aziata alebo 40-kiloveho nemeckeho ovciaka, male dieta neustoji drgnutie ani od jedneho ani od druheho. Ale samozrejme kto sa boji, ten to riesi mensim psom. Co sa tyka povahy (opat dobry chovatel ti poradi pripadne odporuci, vyberie. priekupnik ti nabulika cokolvek, len aby predal), netreba zabudat, ze pes nie je stroj. Tak ako sa moze bat burky statny chlap alebo male dieta, tak je to aj u psov, vzdy je to individualne. Rovnako tak sa moze stat, ze prave psik, ktoreho si vyberies, bude taky dobracisko, ze jednoducho nebude strazit. Pri niektorych plemenach (uz spominani pastieraci) je to malo pravdepodobne, ale vzdy s tym treba ratat. Hlavne netreba zabudat, ze je to ziva bytost a tak sa k nej spravat.
Odpovedať
Ma niekto typ na nejakeho dobreho predajcu nemeckych ovciakov? zilinsky, trenciansky, bratislavsky, trnavsky kraj?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?