Ake su moznosti vymahania dlhu u stavebnej firmy?

stavali sme rodinny dom na kluc a nie sme ani prvy ani posledny, pred dokoncenim firma vyhlasila platobnu neschopnost a nam neostalo nic ine ako zvysit hypoteku a dostavat dom vlastnymi silami. Firme pritom bola zaplatena cela suma formou postupnych splatok. Ostala nam u nich ta posledna, ktoru vzali len par dni pred ich krachom, o ktorom uz v tej dobe museli vediet. Celu vec sme uz riesili s pravnikom. Momentalne sme v takom stadiu, ze poslednympravnym krokom je podat zalobu a uhradit sudne trovy, ktore by mala po ukonceni sudu zaplatit prehrana strana. Ake su vase skusenosti, ci sa oplati do toho ist, ci je nejaka sanca dostat aspon urcitu penaznu cast nazad. Alebo ak ma niekto skusenost s vymahanim dlhu cez vymahaciu firmu. Dakujem
Odpovedať
Moja, známa pracuje na súde na obchodnom úseku a asi pred mesiacom mi povedala, že toľko majú prípadov s firmami, že sa nevymôže nakoniec nič. Ak majú splatené imanie, nedostanete nič. Môžem sa jej spýtať. My sme prerábali strechu a ma varovala pred tým, aj zmluvy nám pozrela. Ak, tak iba cez živnostníka, ten ručí celým majetkom.
Odpovedať
@makina414 To viete, dnes sú rôzne firmy. Ako som už písala, pozberajú z ulíc všelijakých bezdomovcov, naúčtujú od Bratislavy do Prahy a ak sa chcete dovolať záruky, nič. Ja by som každému navrhovala, aby si v zmluve uviedli článok, že aspoň rok od odovzdania diela bude určitá suma zadržaná napríklad na depozite, v úschove banky alebo súdu. Ak sa nevyskytnú nedorobky, vady, bude uvoľnená, ak sa vyskytnú, prepadne v prospech objednávateľa diela. Toto mi poradila a Ja túto radu odovzdávam ďalej hlavne tým, ktorí stavajú dom. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?