Aké máte tieniče geopatogénnych zón?

Ahoj ľudkovia, prosím ak niekto viete niečo o možnosti rušenia geopatogennych zon v bytoch a pod. prípadne máte i osobné skúsenosti, prosím ozvite sa, moc by som potrebovala konzultovať. dakujem a čakáám :-) li19
Odpovedať
1
2
8
posli link o co sa jedna nech studujeme :-)
Odpovedať
cez google a vyhladať: geopatogenne zony sa dostanes ku vsetkym moznym info, len ja som chcela nieco konkretne. bud cloveka, ktory to odrusovat vie, alebo vraj existuju rozne druhy tienicov, len sa k nim neviem nijakovsky dostat. :-(
Odpovedať
háló ľudia, nikto nemá žiadne skúsenosti, rady, odporúčania? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Jediný o kom viem, že je v tom macher tak to je p. Stockmann, no neviem či to ešte robí, keďže už má vyšší vek. Na trhu asi pred rokom vyšla jeho kniha: Zdraví dom - Biodom
Odpovedať
Príroda naozaj vybavila väčšinu živých organizmov rádiostéznou sebeobranou. Napríklad si ľudia líhavali spať na kožušiny (najlepšie tlmia účinok geopatogénnej zóny baranie), lôžka si podkladali semenami rozličného druhu, najmä však horčičné, tiež gaštany, žalude, orechy. Slama bývala pod lôžkom, ale i na streche domu práve z týchto príčin. A samozrejme pre ochranu má špecifický význam otvorený oheň a sviečka, ktoré neodmysliteľne patrili do domov našich predkov. Dokázali totiž "rozprášiť" efekt škodlivého žiarenia geoaktívnych zón tým, že ohňom spôsobovali chemické a fyzikálne zmeny prostredia a zároveň vypaľovali baktérie a iné nečistoty v ňom obsiahnuté. Preto miesto na krb by sa malo pri projektovaní rodinných domov vždy naprojektovať. Kedysi tiež dávali pri novostavbe pod rohy domov žulové okruhliaky z potokov širokú zhruba 30 cm. Svojimi polarizačnými účinkami dokázali zosynchronizovať prostredie a vytvorili tak biondikačný pokoj, čím sa zmenšilo dráždenie zdeformovaného elektromagnetického pozadia na živé organizmy.
Odpovedať
No to je fajn, ale ak si nechcem dávať pred dvere okrúžliaky a pod postel slamu :-D , našiel by sa aj iný spôsob na odrušenie? Chodím k jednej liečiteľke, ktorá ma opätovne upozorňuje na nutnosť riešiť túto mojú situáciu s geopatogénnymi zónami, buď v práci alebo doma.
Odpovedať
existuju tienice, zial vizitku na pana z BA, kt. ich instaluje som stratila:( je vsak este moznost vyhladat na nete ludi, ktori robia SRT. tato metoda vie odrusit zony sice inym sposobom, ale rovnako efektivne. Poznam podla vlastnej skusenosti:)
Odpovedať
mila vandas, velmi ma potesila tvoja odpoved, o tejto metode som este nepocula, ale hned som si ju vyhladala (vyzera velmi zaujimavo) a nakontaktovala sa na p. drozdovu mailom, tak uz nedockavo cakam odpoved. ak mozes napisat nieco podrobnejsie o svojej skusenosti budem moc rada. skoda toho kontaktu priamo na pana z BA, ale snad sa tiez k niekomu prepracujem ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
VŠETKYM- Geopatogénne zóny sa nedajú odstrániť. Pochádzajú až zo zemského jadra a vesmíru. Je to elektromagnetické vlnenie podobné TV vysielačom a im podobným. Majú elektromagnetickú zložku a rozdielny kmitočet aj nižší než 20 Hz. Zóny Curriho-mrežovité.zóny Hartmanove tiež mrežovité a zóny vodné. Zóny Hartmanove sa tiahnú z juhu na sever a zo západu na východ. Ich mrežovité pásy sú široké od 25 do 30 cm a vzdialenosť medzi pásmi je cca 4,3 m. Zóny Curriho pretínajú v mreži Hartmanove zóny pod 45 stupňami a tiahnúu zo severozápadu na juhovýchod adď. Majú šírku 20 až 25 cm a vzdialenosť pásov v ich mreži je 3,5 m. Vodné zóny zosilňujú bahenné podzemné podložia,podzemné vodné toky a riečišťa. Prechádzajú cez naše obydlia dosť chaotický v pásoch. Všetky menované zóny sa už v dnešnej dobe dajú odrušiť,tieniť a eliminovať viac než na 90 % . Ide tu o nové,dlhodobé eliminovanie bez akejkoľvek údržby. Žiadne kamienky, gaštany , pyramídy, šarlatanstvo a pod.V miestách pomalého pôsobenia GPZ do desiatich rokov,u niekoho skôr sa začnú objavovať prvé príznaky rôznych chorôb od únavy,bolestí hlavy, bolestí v krížoch, kolenách, zlé trávenie, ťažké, chladné a bolestivé nohy a bolesti kĺbov. Kde sa dve až tri zóny pretínajú, podľa celosvetových štatistik sú nádorové ochorenia isté. Približne jednej desatine populácie neškodia, alebo škodia menej.Mačky sa v nich vyžívajú a ešte si pri tom pradú. Hovorí sa tomu,že hrajú. Pes pri donútení žiť v zlých, prekrížených GPZ dlho nevydrží. Spôčaitku sa nám prosredie, kde žijeme javí až na niekoľkých jedincov normálne. Po určitom čase nedokážeme žiť uvoľnene kvôli stálym stresom z GPZ. Neústalé stresy nám pomáhajú zhoršovať látkovú výmenu-celkový metabolizmus. Pri zhoršenom metabolizme sa vsrebávanie výživných látok, vitamínov ,minerálov a liekov dostáva na miesta určené v ľudskom organizme iba čiastočne. Ranné budíčky nám často spôsobujú väčšiu únavu než večer pred spaním. Máme pocit, že si vtom prostredí nijako nemôžeme dobre oddýchnuť. Zlá látková výmena nám zhorší imunitný systém a začnú sa prihlasovať prvé choroby. Z mojej skúsenosti som sa začal zaoberať mojou rodnou dedinou. V jednej malej uličke so stúpaním je len 5 domov a v nich 8 nádorových onemocnení,3 štítne žľazy a iné choroby. V lokalita je dosť zamorená GPZ a sú tam aj vodné zóny. Podľa mňa tie to choroby za normálnych okolností, by tam nemali byť, kvôli zdravšej životospráve. Ak bývame v rodinnom dome,je dobre mať stromy v blízkosti domu.Je to jedno,či sú ovocné,alebo okrasne, hlavne väčšie. Spolu s veľkými kameňmi okruhliakmi okolo domu nám z časti odrušia GPZ. Šarlatanské spôsobi odrušenia nám vôbec nepomôžu. V paneláku je to ešte horšie. So stúpajúcim poschodím sa zóny mierne zosilňujú. Meraním sa zaoberám už dlhšiu dobu a v niektorom byte sa náhodou postele a gauč nachádzali len tesnej blízkosti mimo zón. Väčšinou tomu tak nie je. dm2000@centrum.sk zdraví Dušan.
Odpovedať
http://lepsiebyvanie.centrum.sk/moj-b...
Odpovedať
dusany píšeš odkloniť ale ako? Napíš konkrétne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ferka 511,Odkloniť GPZ nie je ten najlepší spôsob,ako sa ich iba čiastočne zbaviť.Hore sú uvedené oveľa lepšie a vykonejšie odrušovače. 4 a 11. 4 dokaže zóny zničiť-spaliť,ale 11 vie ich eliminovať-pretransformovať do kmitočtov neškodných živým organizmom viac než 70 m.dokáže odrušiť aj elektosmog,ktorý v blízkosti zdroja môže byť ešte horši než GPZ. Ak bývaš v Prešove GPZ som ochotný zmerať zdarma. Chceš mať svoj byt odrušený na 50%,alebo na 90-100%?.Chceš o tom vedieť viac,pošli mi mail,alebo mi napíš na môj z príspevku z 27. októbra 2010. Z obrázku je vidieť nie len kmeň stromu napadnutý GPZ ,ale aj jeho koruna tak isto je zničená.2 krát Hartmanom raz Currim.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
:-) jasne a ešte aj čarodejnice niekde pália?, ľudia preboha ako sa môžete takýmito nezmyslami zaoberať ?
Odpovedať
@forerunner Ty neveris na geopatogenne zony? Nezmysel to teda vobec nie je, ak by si na vlastnej kozi zistil, ako to na teba negativne posobi, este by si velmi rad vyhladal info o tom, ako sa im ubranit. 8-) A zaoberaju sa tym ludia, co sa zaujimaju o svet okolo seba nie len cez ucebnice fyziky a vedu, ktora aj tak malo vie, hoci sa tvari ako najmudrejsia. Ale to som uz odbocil od temy... :-| Nakolko je ucinne odtienenie ale neviem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@forerunner ,nemyslí si veci ktoré ty vôbec nepoznáš,nemáš o tom ani najmenšej potuchy,že to neexistuje. Je ťažko nadviazať s tebou o tom komunikáciu. Povedz mi teda,ako senzibil nájde vodu iba maličké pramienky v podzemí? Tie pramienky pre hľadanie pitnej vody pre studne negatívne pôsobia na ľudí ako ,,vodné zóny",ktoré tiež patria ku geopatogénnym zónam. Ako pred tým v USA a inde hľadali gigantické náleziska ropy,uhlia,od železa až po zlato i iných vzácnych minerálov-drahokamov? Bez známej virguli-prútika si predstav,že by to len tak ľahko nešlo. Kopali by síce bane,štóly a pokus omyl. Roky sa zaoberám meraním GPZ a pri meraní zón v byte stále dakoho objavím z rodiny, čo mu virguľa ťahá do strany ako magnet,alebo cíti v ruke dosť veľký odpor a virguľa sa od zóny akoby odrážala. Virguľa je anténa,ktorou zachytíme to škodlivé elektromagnetické napätie až zo zemského jadra. Možno ti cez tvoju posteľ prechádzajú GPZ,len ty o nich nevieš a nechceš vedieť. Verím,že popieraš aj videnie aury. To iste robili donedávna aj vedci,dokiaľ im Rus Kirilianov nedokázal svojim vynálezom fotenim aury. Na meranie GPZ dajaké meracie prístroje už vyrobili no ruka senzibila sa im zatiaľ nevyrovná. Tam kde definitívne končí najlepšia fyzika,začína práve to pre mnohých žiaľ zahalené veľkou neznámou.
Odpovedať
@dusany prosm ozvite sa na marianna@centrum.sk, Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@dusany zameriavate GPZ?Dnes mi jedna znama povedala,ze mam v byte v jednej izbe velmi zlu energiu,ze su tam GPZ.Ako to prebieha,kludne mozete aj IP.Dakujem
Odpovedať
hladat vodu prútikom preboha ludia tomu snad nechcete verit , doneste si troch takychto carodejníkov na pozemok a kazdy vam ukaze a povie nieco ine , ak niekto chce vyhladat vodu tak jedine poznat dokladne hydrogeologicke pomery daneho uzemia , samozrejme kazdy sa musi nejako zivit a bohuzial najdu sa aj ludia ktory takymto nezmyslom dokazu uverit a este zato aj zaplatit. Ano v stredoveku palili bosorky, ale v dnesnej dobe modernych poznatkov? sa vam naozaj cudujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@forerunner Ľudstvo už celé tisícročia hľadá vodu až dodnes. ako so už spomínal v Amerike a inde po celom svete virguľou boli objavené obrovské náleziska všetkých nerastov až po diamanty. Nedajte sa ovplyvniť skeptizmom. Sami vidíte ,že tí to ľudia za to nemôžu.
Odpovedať
@durino Tienenie je účinné max. do 60% Tienenie okrem prírodných tieničov,produkuje cca 9-15% ďalších škodlivých kmitočtov a emituje kladné škodlivé ionty. Eliminovanie vysokým kmitočtom a s odbúraním elektrickej a magnetickej zložky zo zón prináša až 95% čisté odrušenie nie len GPZ, ale aj elektrosmogu zo zápornými liečivými iontmi.
Odpovedať
ano ja viem a chápem že každý musí z niečoho žiť ale preboha toto snáď nie:))))))))))))))))))))))))
Odpovedať
Profilova fotka
@forerunner no, vidim, ze si tvrdy materialista..... hmm..... to mi je luto... veci medzi nebom a zemou su a funguju.. a uz nebude dlho trvat a pochopia to asi vsetci...
Odpovedať
nie materialista, ale rad stojim na zemi na pevnych zakladoch nie na niecom imaginárnom
Odpovedať
Eliminátor geopatogénnych zón a elektrosmogu je bezúdžbovým technickým riešením novej generácie, ktorá principiálne pracuje s dvojakým účinkom na zmene prostredia s negatívnymi energiami na pozitívne. Narušené prostredie geopatogénnymi zónami a elektrosmogom chráni osoby eliminovaním vyšším kmitočtom než je ľudské biopole-aura. Eliminátor taktiež pomáha svojim účinkom znížiť elektrickú a magnetickú zložku z geopatogénnych zón a elektrosmogu na najnižšiu neškodiacu hodnotu. Eliminátor GPZ - VF a NF elektrosmogu si vytvorí do okolia ochranné pole v guli o priemere od 40-100m(podľa tipu eliminátora) vyššieho kmitočtu než je kmitočet ľudského biopoľa - aury a tým ju chráni proti vstupe GPZ a elektrosmogu VF a NF kmitočtov. Eliminátor geopatogénnych zón a elektrosmogu produkuje záporné liečivé ionty,ktoré dnes chýbajú v bytových domoch tak aj v rodinných domoch a pretechnizovanosťou bytov elektrosmogom ich zmenili na kladné škodlivé ionty.Eliminátor novej generácie má vysokú učinnost odrušenia GPZ a elektrosmogu až 96%. Cieľom prevedenia konštrukcií je preventívne chrániť zdravie osôb zdržiavajúcich sa dlhšiu dobu na jednom mieste pôsobením negatívnych zdraviu škodlivých podzemných žiarení, elektromagnetických vlnení a všetkých vibrácii. pomôcť nemocným osobám k rýchlejšiemu uzdraveniu a zotaveniu sa. Eliminátor má tú výhodu, že je bezúdržbový a môže pracovať aj v exteriéroch v extrémnych podmienkach a jeho konštrukcia ho predurčuje na eliminovanie na dlhé roky. dm2000@centru,sk 0949 474 662
Odpovedať
Z v l á š t n a geopatogénna zóna svätý Juraj a jej súbežné línie tvoriace okrajové pásy Ley Najširšie pásy silne pozitívne naladené s najväčšou šírkou 2,9 m a rôznou intenzitou žiarenia až do 12 stupňa. Jej obe okraje tvoria rovnobežné pásy nazývané Ley a sú najviac široké 90 cm, ktoré už nie sú pozitívne a patria medzi najagresivnejšie –najškodlivejšie zóny na svete. Zóny svätý Juraj sa tiahnu našou planétou zo severu na juh a z východu na západ. Svojou osou sa odkláňajú od severného pólu 9-ími stupňami smerom na juhozápad. Bežne sa pásy zón vyskytujú najbližšie k sebe každých 70 m a najvzdialenejšie línie sú od seba až 700 m.Zónové pásy svätý Juraj majú na človeka pozitívne regeneračné účinky. Pobyt pre regeneráciu v najsilnejšej zóne je najviac 1,5 hodiny v slabších menej intenzívnych zónach pobyt sa môže predlžiť. Po dlhšej časovej expozícii v zóne sa javí už nežiaduco, odčerpávaním energie a spôsobuje psychické a mozgové poruchy. Najvýznamnejšie kultické budovy stavitelia uprednostnili práve v najsilnejších líniach tak, aby široká zóna prechádzala po celej dĺžke stavby. Patogénna zóna svätý Juraj svojimi vibráciami je najviac podobná vodnej zóne. Dušan Maras
Odpovedať
ELEKTROMAGNETICKÝ SMOG A ZDRAVIE ČLOVEKA obsahom bola určená pre environmentálne vzdelávanie. a zdravotnú osvetu. Rozsah a forma prednášky boli prispôsobené vekovej štruktúre účastníkov. Samotná prednáška sa uskutočnila na pôde škôl /prednostne v počítačovej učebni/ v rámci vyučovania pre školákov alebo po vyučovaní pre dobrovoľných záujemcov z radov študentov a pedagógov. Po realizácii programu škola obdržala v písomnej podobe materiál s praktickými radami na prevenciu ochrany zdravia pri práci na počítači a počas používania mobilných telefónov. Súčasne bolo v niektorých prípadoch upozornené na nesprávne rozmiestnenie počítačov, nevhodné vybavenie /úzke školské lavice a stoličky s kovovými nohami/ a nedostatočné zatienenie učebne. Opodstatnenosť témy Podnetom k výberu danej témy prednášky bolo jednak cielené zavádzanie výpočtovej techniky do škôl /a to nie vždy novej, ale aj presunutej z iných organizácií/ a veľmi časté používanie mobilných telefónov v radoch mládeže, nezriedka i detí., ako aj absencia informácií u užívateľov týchto elektronických prístrojov o možných zdravotných rizikách z prekročenia doporučených hygienických limitov vystavenia sa elektromagnetickým poliam z týchto prístrojov. Kým pred príchodom priemyselnej revolúcie boli ľudia vystavení len pôsobeniu prírodných elektromagnetických polí /ďalej EMP/, samotná technická revolúcia urýchlila vývoj elektrotechniky./príloha č.1/ Preto od 80-tych rokov 20.stor. zaznamenávame široké využívanie výpočtovej techniky najprv len v ekonomike, obchode a priemysle. 90-te roky zas prinášajú rýchlo postupujúce celoplošné rozšírenie mobilných telefónov. Technický pokrok intenzívne napreduje a nemal by sa obrátiť voči ľudstvu, ale naopak, mal by zostať v súlade s prírodou a zdravím človeka. Podľa Ústavy SR čl.44 bod.1 má každý právo na priaznivé životné prostredie, vrátane obytného a pracovného. Sem zaraďujeme aj školské prostredie, ktorého kvalita je o to dôležitejšia, že v ňom trávia 2/3 dňa počas 10-mesačnej školskej výučby práve deti a mládež so zvýšenou citlivosťou organizmu, ktorý je vo vývoji, na rôzne fyzikálne podmienky prostredia - 2 - Štruktúra a obsah témy 1. Podstata elektromagnetického smogu /definícia a vznik EMS/ 2 .Zdroje a rozšírenie EMS v životnom prostredí 3. Vplyvy EMS na prostredie a jeho účinky na organizmus človeka 4. Informovanosť verejnosti o problematike EMS 5. Preventívne opatrenia na ochranu zdravia pri práci s počítačom a pri používaní mobilného telefónu Cieľ prednášky Prednáška o problematike EMS má upozorniť na nekontrolované zvyšovanie hustoty umelých EMP v životnom prostredí, ktoré môže za pokračujúceho trendu rozvoja informačných bezdrôtových technológií viesť k novému ekologickému problému v 21.storočí. Úlohou prednášky je: - zrozumiteľnou formou objasniť problematiku umelého elektrosmogu ako faktora ovplyvňujúceho kvalitu prostredia z environmentálneho i zdravotného hľadiska - upozorniť na pribúdajúce zdravotné problémy práve na príklade elektrosenzitívnych ľudí - poskytnúť rady ako pristupovať k používaniu najbežnejších prístrojov /počítače, mobilné telefóny/ z hľadiska ochrany ľudského zdravia 1. Podstata elektromagnetického smogu /EMS/ V prírode existuje prirodzené elektromagnetické žiarenie, ktorého zdrojom je zemský magnetizmus a Slnko. Všetok život na Zemi vznikal a vyvíjal sa za ich pôsobenia, takže sa im biosféra plne prispôsobila. Ľudia minulých dôb mali vyvinutú citlivú vnímavosť na prírodné energie a pri osídľovaní nových území a stavbe obydlí sa vyhýbali miestam s dráždivými účinkami na ich organizmus, podobne ako to dodnes robia rôzne zvieratá. Tieto tzv. dračie žily /zlomy zemskej kôry, podzemné prúdiace vody,.../ s narušeným elektromagnetickým poľom Zeme poznali už v starej Číne 2300 rokov pred n. l. a rešpektovali ich pri výbere miesta na stavbu obytných domov a cintorínov. Kým prírodný elektromagnetizmus predstavuje jednosmerné prúdenie EM vĺn Zeme, umelé elektromagnetické vlnenie vzniká z energie striedavého prúdu pri výrobe, prenose a spotrebe elektrickej energie. EMS je teda zhluk elektromagnetických frekvencií umelo vytvorených a vzájomne sa prekrývajúcich elektrických a magnetických polí. Názov „elektromagnetický smog” sa začal používať od pol. 70-tych rokov 20.stor. EMS je sprievodným produktom technickej civilizácie, ktorý významne ovplyvňuje kvalitu životného prostredia. - 3 - 2. Zdroje a rozšírenie EMS v životnom prostredí Zdrojom elektromagnetického smogu sú rôzne elektrotechnické zariadenia a prístroje, ktoré ľudia využívajú v mnohých oblastiach činnosti ako sú ekonomika, obchod, priemysel, energetika, doprava, veda a výskum, informatika, školstvo, umenie a kultúra, atď. Tieto elektrické a elektronické zariadenia a prístroje počas prevádzky vytvárajú vo svojom okolí /príloha č.2/: A / statické elektrické pole /z rozdielu napätí/ a premenlivé magnetické pole /z veľkosti prietoku elektrického prúdu/. Elektrické pole je možné tieniť kovovými predmetmi. Jeho sila sa meria vo voltoch na meter /V/m/ Sila magnetických polí sa tienením nedá znížiť, avšak rýchlo klesá so stúpajúcou vzdialenosťou od zdroja. V praxi sa na meranie ich sily používajú jednotky ako militesla /mT/, mikrotesla /μT/ a nanotesla /nT/ Patria sem: -vedenie vysokého napätia, vonkajšie elektrické rozvody, trafostanice, električky a železnice, domové a bytové rozvody, elektrické hodiny, skrinka ističov, elektrické ohrievače, domáce elektrické spotrebiče /chladnička, práčka, mixér,.../, zábavná technika /HIFI veža, rádiobudík, DVD prehrávač,.../, TV, rádioprijímač, počítače a príslušenstvo /tlačiareň, skener, modem, reproduktory,.../, žiarivkové osvetlenia, klimatizačné zariadenie, atď. Sú zdrojmi nízkofrekvenčných EM vĺn / s väčšou vlnovou dĺžkou a nižšou hladinou prúdiacej energie/. B/ rádiofrekvenčné pole, ktoré je produktom rádiového a mikrovlnného žiarenia Výkonová hustota týchto vĺn sa udáva vo W/m2 alebo mW/cm2. Sem zaraďujeme: -rozhlasové a TV vysielače, satelit, mobilné telefóny a základňové stanice, vysielačky /policajné, záchrannej služby,.../, radary, mikrovlnné rúry, bezdrôtový internet. Sú zdrojmi vysokofrekvenčného EM žiarenia /s krátkou vlnovou dĺžkou a vyššou hladinou prúdiacej energie/ Rozsah frekvencií neionizujúceho žiarenia viď v prílohe č.3. Vychádzajúc z horeuvedeného s EMS sa najčastejšie stretneme v domácnostiach a na pracoviskách. Vo vonkajšom prostredí zas pod vedením vysokého napätia i v dopravných prostriedkoch. V konečnom dôsledku je z tohto dôvodu takmer každý vystavený pôsobeniu celkovej zmesi elektrických a magnetických polí./príloha č.4/ - 4 - 3.Vplyvy EMS na prostredie a jeho účinky na organizmus človeka. Rozvoj technickej civilizácie priniesol najmä v mestách zväčšenie výkonovej hustoty pozadia EMP približne 1 milión krát oproti stavu pred 100 rokmi. Sila a škodlivosť EMP je závislá na druhu jeho zdroja, frekvencii a dĺžke pôsobenia. Nežiadúce vplyvy EM vĺn sú preukázateľné na elektronických zariadeniach. Preto v niektorých prevádzkach chránia drahé zariadenie a zdravie ľudí pred škodlivými účinkami EMS stacionárnymi a mobilnými prístrojmi, vybavenými alarmom na meranie elektrických a magnetických polí. Pri pokusoch na zvieratách boli preukázané škodlivé účinky mikrovĺn ktoré sa na ich organizme prejavili zmenami neurologickými, metabolickými, imunologickými i genetickými. Pre ochranu zdravia ľudí platia určité hraničné limity EM žiarenia. Pri dlhšie trvajúcom prekročení ich hodnôt môže dôjsť k vážnemu ohrozeniu zdravia človeka. Týka sa to najmä mobilných telefónov, ktoré pracujú pri frekvenciách EMP.od 10 kHz vyššie /1 kilohertz=1000 kmitov za sekundu/. Napr. európske mobilné telefóny, používajúce GSM systém pracujú na frekvenciách cca 900 MHz a 1800 MHz. Medzinárodná komisia na ochranu pred neionizujúcim žiarením /ICNIRP/ určila preto odporúčanú hranicu miery absorbcie EMP /množstvo pohltenej EM energie ľudským telom, ktoré sa premení na teplo/. Ide o tzv. špecifický absorpčný stupeň /SAR/, ktorý predstavuje 2 watty na kilogram ľudského tkaniva pri maximálnom výkone prenosu. Táto jednotka sa však nedá v praxi zmerať, lebo výrobcovia neudávajú u mobilných telefónov ich max/min výkon, aby sa mohol vypočítať čas expozície. .... Účinky EM žiarenia na organizmus človeka sú: 1.tepelné - intenzívne EM žiarenie môže spôsobiť prehriatie ľudského tela a spôsobiť horúčku. Dodržaním hraničných hodnôt sa vyhneme týmto efektom. Pokiaľ, nedôjde k ohriatiu organizmu o viac ako 1°C od mikrovĺn, mal by byť daný limit bezpečný pre organizmus O požiadavkách na zdroje EMP a limitoch expozície obyvateľov elektromagnetickému poľu v ŽP sa dozvieme z Nariadenia vlády SR z 10.mája 2006 a v zbierke zákonov č.325/2006. 2. netepelné - súhrnné pôsobenie EM žiarenia na ľudský organizmus po dlhšiu dobu resp. o vyšších frekvenciách môže vyvolať nešpecifické zdravotné problémy najskôr u ľudí so zvýšenou citlivosťou na elektrosmog, detí, chorých a starých ľudí. Najčastejšie sa spomína chronický syndróm únavy a zníženej imunity. Jeho prejavmi sú napr. silná únava, nevysvetliteľná horúčka, bolesti hlavy, poruchy spánku, zníženie koncentrácie, dráždivosť očí, hučanie v ušiach, zhoršovanie pamäti, ale aj poruchy srdcovej činnosti, zoslabenie imunitného systému a ďalšie. /príloha č.5/ - 5 - Práve tieto skupiny obyvateľov by mali vedci vnímať ako prvých detektorov, varujúcich pred jemno hmotnou formou znečisťovania životného prostredia. No je tomu práve naopak. V organizme človeka neustále prebiehajú zložité biologické reakcie, riadené jemnými elektrickými a elektromagnetickými impulzmi. Od nich závisí priebeh látkovej výmeny, činnosť mozgu, pohyby svalov, imunitné a nervové reakcie, ako aj ďalšie biochemické a fyziologické procesy v ľudskom tele. Narastaním hustoty neprirodzených elektromagnetických vĺn vysokej frekvencie v prostredí môžu tieto svojou silou a časovou dĺžkou pôsobenia atakovať tieto životne dôležité deje. Napr. netepelné účinky EM vĺn o frekvencii EMP okolo 50 Hz ovplyvňujú prestup vápnika cez bunkovú membránu. Od r.1996 prebieha Medzinárodný projekt WHO, ktorý hodnotí vplyv statických a časovo premenlivých EMP na zdravie ľudí a životné prostredie. Do projektu sú zapojené národné a medzinárodné inštitúcie. Bol uskutočnený veľký počet vedeckých a laboratórnych štúdií. Niektoré štúdie upozorňujú na zdravotné dôsledky z expozície nízkofrekvenčným EMP. Ich výsledky sú však rozdielne a preukázateľné nie na každú osobu rovnako. Vedci a klinickí pracovníci sa zatiaľ zhodujú v názore, že účinky EMP nízkych hodnôt na zdravie ľudí sú negatívne. Väčšia pozornosť sa však v súčasnosti venuje výskumu účinku EMP na vznik rakoviny, v súvislosti s expozíciou vysokofrekvenčným EM vlnám. Medzinárodná komisia na ochranu pred neionizujúcim žiarením vydala prehlásenie, že zatiaľ nie je jednoznačný dôkaz , že by mobilné telefóny boli spojené s rizikom rakoviny, ale z výsledkov niektorých experimentálnych štúdií vyplýva, že sa tejto problematike treba intenzívne venovať. Na jednoznačnejšie výsledky výskumu si budeme musieť počkať ešte aspoň do polovice roku 2008. 4.Informovanosť verejnosti o problematike EMS Názory verejnosti na možné zdravotné riziká z EM žiarenia najmä z využívania počítača a mobilného telefónu sú veľmi rozdielne. Z prieskumu medzi obyvateľmi by sme zistili tri základné skupiny. .- Najpočetnejšiu by tvorili ľudia, ktorí majú intuitívny pocit, že tu existujú zdravotné riziká z EMP. Patria sem rodičia s malými deťmi., ľudia bez vlastného názoru, pretože sa nedokážu orientovať v protichodných informáciách. Druhú skupinu predstavujú tí, ktorí veria tvrdeniu tých odborníkov, ktorí prehlasujú, že zatiaľ nebolo vedecky preukázané ohrozenie ľudského zdravia z EM žiarenia. - 6 - V tretej, počtom najmenšej skupine by sme zaregistrovali ľudí so zvýšenou citlivosťou na EMP, u ktorých sa už teraz prejavujú nešpecifické zdravotné problémy. Fyzioterapeut Ing. Jaroslav Novák, ktorý sa 10 rokov venoval využitiu vysokofrekvenčnej elektromagnetoterapie v zdravotníctve potvrdil existenciu tejto skupiny tzv. elektrosenzitívnych ľudí. 6.Preventívne opatrenia na ochranu zdravia pri práci s počítačom a používaní mobilného telefónu Podľa existujúcich štatistík sa počet užívateľov mobilných telefónov vo svete pohybuje nad hodnotou 1,5 miliardy ľudí a počet počítačov používaných v domácnostiach a na pracoviskách sa odhaduje na 90 miliónov. Existujú možnosti ako znížiť nepriaznivé účinky elektromagnetických vĺn na organizmus, ktoré môže každý užívateľ elektronických prístrojov praktizovať v záujme ochrany svojho zdravia a ochrany životného prostredia, v ktorom býva a pracuje Uveďme niektoré z nich: A/ Pri práci s počítačom Praktické rady možno rozdeliť do troch oblastí realizácie: 1.Nastavenie parametrov obrazovky počítača a umiestnenie prístroja s príslušenstvom - pri nákupe si vybrať obrazovku s kvalitným filtrom s kapacitou tienenia 95 %, musí spĺňať atest autorizovanej skúšobne - nastaviť vhodné rozlíšenie monitora /pri 14“ 640x480 bodov, pri 15“ 800x600 bodov a pri 17“ 1024x768bodov/ - na monitore správne nastaviť jas /min. 35 Candel na m2/ a kontrast tmavých a svetlých plôch od 1:3 do 1:10 - na zníženie blikania obrazu zvoliť vhodnú obnovovaciu frekvencie /75 Hz a viac/ - klávesnicu oddialiť od obrazovky min. na 40 cm a nastavením správneho sklonu obrazovky zabezpečiť aj tienenie rúk - laserovú tlačiareň, znižujúcu elektronegativitu prostredia, umiestniť najmenej 4m od písacieho stola s počítačom resp. v oddelenom priestore - 7 - - odstrániť z miestnosti rádio a TV, stolné lampy a kovové stoličky, ako zdroje ešte zvyšujúce elektrosmog, keď ich zasiahne žiarenie vysokofrekvenčných polí - od sediacej osoby oddialiť prípojné šnúry a rozvodky a dať odborne prešetriť uzemňovaciu schopnosť zásuvky 2.Spôsob práce na počítači - zvoliť optimálnu pracovnú vzdialenosť od monitora /cca 80 cm/ s pohľadom očí mierne nadol - nepoužívať na sedenie pojazdnú viacramennú otáčavú kovovú stoličku /ramená fungujú ako zberače patogénnej energie so zvislým prívodom na centrálnu nervovú sústavu/ - zamedziť sedeniu a prístupu osôb z bočnej a zadnej strany monitora na menej ako 1,5 m /vyžarovanie tam nie je filtrované ako na monitore/ - nesedieť pred monitorom dlhšie ako 4 hod. denne, každú hodinu si urobiť 10 min. prestávku, najlepšie v miestnosti mimo počítača -počas prestávok znečistené ruky od elektrosmogu umyť mydlom a pod prúdom tečúcej vody z vodovodu vytriasť ruky do umývadla aspoň 10 x /EMS dosahuje hodnoty 700-1000 rel. čísla pri biologickej únosnosti 25-40 rel. čísla v závislosti na stave bioenergie človeka/ - možnosť používať tzv. počítačové okuliare zhotovené optikom na predchádzanie únave očí a bolestiam hlavy - pre tehotné ženy má byť monitor počítača tabu /žiarenie a umelé EMP znižujú bioenergiu človeka a môžu vyvolať funkčné poruchy buniek/ 3.Úprava kvality prostredia - prevahu kladných iónov z vyžarovania monitora v miestnosti znížiť používaním ionizátora /napr. svietiaca soľná lampa/, ktorý obohacuje vzduch o záporné ióny /pomer v prospech záporných iónov by mal byť 102:98/ - nežiadúce účinky EMS eliminovať vhodnými podmienkami pracovného prostredia –-správne osvetlenie -eliminovať odraz svetla od lampy alebo okna na monitore. –-teplota a vlhkosť vzduchu – častejším krátkym, ale dôkladným vetraním upravíme kvalitu vzduchu v miestnosti, najmä zvýšime obsah záporných iónov zvonka a znížime teplotu vzduchu, ktorý sa prehrieva od počítača - 8 - –-vhodná zeleň–črepníkové rastliny ako Sansevieria „svokrin jazyk“, brečtan a paprade, z polodrahokamov ružením položený na monitore počítača znižujú elektropozitivitu prostredia –-automatické prepínanie monitora do úsporného režimu šetrí tieniaci B/ Pri používaní mobilného telefónu - pri možnosti výberu v danej situácii uprednostniť použitie pevnej linky pred mobilným telefónom najďalej od hlavy - počas spánku mať mobil vypnutý resp. ho odkladať na vzdialenosť 2 m - používať mobilný a prenosný telefón v rozumnej miere /WHO doporučuje hovor do jednej minúty/ - deti a mládež do 16 rokov by mali používanie mobilu obmedziť na nevyhnutné hovory a telefonovať krátko /doporučuje vláda VB na základe správy z výskumu nezávislej expertnej skupiny Stewarts group/ - vyhýbať sa používaniu mobilu v oblastiach so slabým signálom /slabý signál z vysielacej stanice BTS spôsobuje u moderných slúchadiel zvýšenie ich vysielacieho výkonu/ - 9 - - nepoužívať mobilný telefón v aute /kovová konštrukcia vozidla pôsobí ako Faradayova klietka/ a počas šoférovania /riziko dopravnej nehody/ /viď prílohu č.5/ - vyhýbať sa použitiu mobilného telefónu počas búrky na otvorenom priestranstve /možnosť zásahu bleskom/ - podľa potreby prerušiť používanie elektronických prístrojov a dopriať nášmu telu možnosť regenerácie vychádzkami do prírody Prílohy: 1- chronologický zoznam vývoja elektrotechniky 2 - významné zdroje neprirodzeného EM žiarenia a EM polí 3 - rozsah frekvencií neionizujúceho a ionizujúceho žiarenia 4 - zdroje EM vĺn v prostredí a ich pôsobenie na človeka .......... 5 – neuronálne efekty EMP z mobilných sietí .......... 6 – ponukový list programu pre školy /vzor/ jednotlivca i kolektívov na pracoviskách i v domácnostiach vstúpili počítače, mobilné telefóny a ďalšie modernizované vynálezy technického pokroku. Stále viac nových užívateľov elektronických prístrojov pribúda aj zo strany detí a mládeže. Prednáška vysvetľuje podstatu vzniku, šírenia a pôsobenia elektromagnetických vĺn v životnom prostredí človeka s dôrazom na umelé EM žiarenie, ktorého zdrojom sú elektrické a elektronické prístroje a zariadenia. Cieľ: V posledných rokoch sa nezávislí odborníci zamerali na výskum vplyvu tzv. elektrosmogu z počítačov a mobilných telefónov na ľudský organizmus. Dôvodom sú pribúdajúce zdravotné problémy u ľudí, ktorí tieto prístroje používajú.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dusany Môžem Vás poprosiť o pomoc? Mám chorú sučku a chodím s ňou na liečbu bio rezonanciou. Pri včerajšej návšteve mi lekár doporučil eliminovať alebo odblokovať zlé geopatogénne zóny. Viac môžete na môj ddeptova@post.sk. Ďakujem
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?