Aké doklady a dokumenty nám musí poskytnúť predávajúci od ktorého sme kupovali novostavbu RD?

Nedávno sme kúpili novostavbu RD cez veľmi pochybnú realitku y tiež pochybnú majiteľku. Máme už list vlastníctva takže to ma až tak netrápi,. avšak rpedávajúca námneoskytla žiaden doklady ani dokumenty k domu. Nemáme projektovú dokumentáciu, bloky od zriaďovacích predmetov, ani kolaudačné rozhodnutie, teda vlastne okrem kúpnej zmluvy nemáme nič. Ako môžeme túto situáciu riešiť?? Máme sa s tým obrátiť na súd nakoľko majiteľa nereaguje ani na písomné výzvy na doloženie všetkých týchto dokumentov?? Aké máme ešte možnosti??Ďakujem Vám za reakcie
Odpovedať
A naco potrebujete blocky od zariadovacich predmetov? Dokumenty, ktore chcete, vam predavajuci mal predsa predlozit pred kupou, ak je to novostavba.. Ale ak je zapisana v katastri ako rodinny dom, tak to kolaudacne predsa nepotrebujete, musi to byt ok, inak by to nezapisali do katastra..
Odpovedať
Obratit sa na sud ? To samozrejme mozete . Precitali ste si kupnu zmluvu????? Mate v kupnej zmluve osetrene ze predavajuci Vam ma odovzdat Vami pozadovanu dokumentaciu ? Ak to tam nemate vase podanie na sude je vopred odsudene na neuspech. Ani jeden z vami uvedenych dokladov nieje prekazkou pri predaji/kupe domu. O kopiu projektovej dokumentacie ako aj kopiu kolaudacneho rozhodnutia skuste poziadat na stavebnom urade.
Odpovedať
obraťte sa na stavebný úrad -tam musia mať všetko k domu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?