Adhézny mostík

Podľa návodu treba po natretí podkladu mostíkom počkať aspoň 2 hodiny aby sa mohla dávať vrstva ktorá naviaže na podklad. Otázka znie: klesá časom účinok mostíka? Treba ďalšiu vrstvu aplikovať krátko po zapracovaní mostíka do podkladu, alebo 1-2 dni prestávka nehrá rolu?
Odpovedať
dva dni nezohravaju rolu. Horsie by bolo ak by si nedodrzal minimalny technologicky odstup
Odpovedať
Profilova fotka
Na čo idete dávať adhézny mostík. Úlohu hrá aj vlhkosť podkladu a teplotné rozdiely,celková teplota....
Odpovedať
@slavo6280 adhezny mostík je akési zdrsnenie a spevnenie podkladu (keď to zjednoduším), takže po zatvrdnutí je kedykoľvek neskôr použiteľný, len ho netreba zaprášiť alebo inak znehodnotiť.
Odpovedať
@mesarosanton Idem doliať vynechané miesta v cementovom potere v kúpelni ktoré "majstri" vynechali (pod závesným WC - lebo sa im nechcelo zašalovať dieru po pôvodnom odpade pre kombi WC, v sprchovom kúte a pri vyústení odpadu k vani, v ďalšom sprchovom kúte na prízemí a prímurovka v špajzi na prekrytie odpadovej rúry). Je to na poschodí - nie je tam vlhko a "robili" to pred pol rokom, malo by to byť teda suché. Materiál betónový poter triedy C16/20. Včera podvečer som teda natrel mostíkom všetky styčné plochy, ale nestihol som všetko vybetónovať lebo už bolo veľa hodín. Preto tá otázka, aby som vedel či postup bude nutné opakovať dnes/zajtra znova.
Odpovedať
Profilova fotka
Adhézny mostík ale určite nefunguje ako spojovací mostík pre nakotvenie novej vrstvy poteru na starú. Používa sa na kotvenie tenkovrstvých systémov, lepiacich tmelov, samonivelačných stierok, jemných tixotrópnych stierok,... A určite nespevňuje podklad. Tým, že je v adhéznom mostíku primiešaný kremičitý piesok určitej frakcie, po zaschnutí vytvára drsný podklad a teda "suchý zips", ktorý kotví ďaľšiu vrstvu. Musí byť úplne zaschnutý, čo je v závislosti od výrobcu cca od 20 min. až do niekoľkých hodín.
Odpovedať
Problematické miesto je v kúpelni kde neurobili poter naraz. Sú tam rozvody podlahového kúrenia a teda vysekať to čo je už zaliate by bez porušenia rozvodov asi nešlo - neviem teda nakoľko je silná tá trubka. Tak neviem či to napriek tomu vybúrať alebo previazať betón inak aby po pokládke dlažby nebol problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?