Menu Forum

Výroba domácej šunky

25. máj 2013  • 
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
 Ahojte emoticon
Uz dlhsie uvazujem nad vyrobou sunky doma.... Mate s tym niekto skusenosti? Treba na to sunkovar, alebo robite aj bez neho.... Zaujimaju ma vase skusensoti, pripadne osvedcene recepty na domacu sunku. A este, ak sunkovar - aky? nerezovy alebo hlinikovy? Dakujem za postrehy....
27. mar 2013 o 19:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
vvladkaa
3
Registrovala sa 8. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 375 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
vvladkaa
3
Registrovala sa 8. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 375 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Bratislava.
 @katy2 skús sa spýtať tu http://www.modrastrecha.sk/forum/mesiac-s-tescoma/mate-skusenosti-so-sunkovarom-aj-od-firmy-tescoma/
27. mar 2013 o 19:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubica76
3
Registrovala sa 7. decembra 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 38 príspevkov. Má 7 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
lubica76
3
Registrovala sa 7. decembra 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 38 príspevkov. Má 7 priateľov.
 @katy2 ahojy robievame domacu sunku.šunkovar nam dali este svokrovci. A robime ju z bravčovej lopatky .nakrajame ju vo vode sa rozpusti sol,cukor a rychlosol votrie sa to do mäsa a my to nechame tak 48 hod v chladnicke potom dame do sunkostroja a pomaly varime...aj teraz su v chladnicke 2 misky pripraveneemoticon))
28. mar 2013 o 20:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
 @lubica76 dakujem za nakopnutie.... uz sme objednali emoticon dufam, ze sa sunka podari a hlavne, ze bude chutit... objednali sme tento http://www.4home.sk/sunkovar-orion-5orn131505/
nasla som aj nejake recepty...
28. mar 2013 o 20:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubica76
3
Registrovala sa 7. decembra 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 38 príspevkov. Má 7 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
lubica76
3
Registrovala sa 7. decembra 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 38 príspevkov. Má 7 priateľov.
 @katy2 tak nech sa šunka podariemoticon)) a je vynikajucaemoticon
28. mar 2013 o 20:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
 @lubica76 dakujem emoticon tu som nasla podrobny recept aj s postupom a fotkami....
http://www.uloz.to/xheAhTX/sunka-domaci-xls
28. mar 2013 o 20:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dano101 (40 r.)
21
Registroval sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 382 príspevkov a 8 albumov. Má 3 priateľov. Lužianky, okres Nitra.
  • Staviam dom
    Lužianky, okres Nitra
fotoportrét
fotoportrét
dano101 (40 r.)
21
Registroval sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 382 príspevkov a 8 albumov. Má 3 priateľov. Lužianky, okres Nitra.
  • Staviam dom
    Lužianky, okres Nitra
 chcem sa vas opytat.nevadi ze ten sunkovar je hlinikovy ?
28. mar 2013 o 20:28  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
oraj42
Registroval sa 27. marca 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 2 príspevky. Okres Žilina.
fotoportrét
fotoportrét
oraj42
Registroval sa 27. marca 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 2 príspevky. Okres Žilina.
 nevadi ved to mas v sacku dobru chut
29. mar 2013 o 19:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
chillinka_ali (26 r.)
42
Registrovala sa 12. mája 2012 na modrastrecha.sk. Pridala 14 príspevkov a 7 albumov. Má 47 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    Láb, okres Malacky
fotoportrét
fotoportrét
chillinka_ali (26 r.)
42
Registrovala sa 12. mája 2012 na modrastrecha.sk. Pridala 14 príspevkov a 7 albumov. Má 47 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    Láb, okres Malacky
 ako dlho vydrží ta šunka v chladničke ? da sa aj zamraziť ked tak ? emoticon dakujem
18. máj 2013 o 15:15  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
 tak nakoniec som sunkovar kupila, druhy mam od mamky a inu sunku nejeme, len domacu emoticon je perfektna emoticon robim rozne, najviac nam chuti hydinova....
@chillinka_ali kedze robim naraz dve sunky, normalne si nakrajam na mensie porcie a mrazim... tym, ze je to 100% masa, po rozmrazeni je uplne taka, ako cerstva emoticon
Pre inspiraciu par foto emoticon
1. bravcova (stehno) bez rychlosoli
Teraz do dalsich uz davam rychlosol ale iba minimalne - kvoli farbe a chuti emoticon
2. kuracia - stehno a prsia
3. bravcova - plece
4. bravcovo-kuracia - bravcove plece a kuracie prsia emoticon
25. máj 2013 o 18:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
katy2
4
Registrovala sa 26. októbra 2006 na modrastrecha.sk. Pridala 28 príspevkov. Má 27 priateľov. Okres Košice.
 A moj recept - pozbierany z mnohych, upraveny a vyskusany emoticon
1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.
Dobru chut! emoticon
25. máj 2013 o 19:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to