Varenie na inkučnej doske

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom prípravy jedál na indukčnej varnej doske..Ako pripravujete jedlá, ktoré treba nechať "dôjsť na horúcej platni" - ryža, tarhona...keď po vypnutí je doska studená? dakujem
Odpovedať
@katarina004 nechas napr. na jednotke (resp. na najnizsom stupni) este sa pouziva aj taka ocelova "podlozka" ktora sa nahreje a moze "dojst" ;-) alebo pouzijes hrniec s hrubym dnom vyber si ;-)
Odpovedať
@katarina004 a niektore maju specialnu funkciu udrziavanie tepla
Odpovedať
@zuzka60 imho ta "specialna funkcia" je najnizsi stupen ;-) teda aspon na tej co sme mali predposlednu to bolo cca rovnake ako ked zapnem 1 alebo 2 na terajsej
Odpovedať
ked vypnem dosku, tak este je par minut zohriata, necham hrniec na nej a staci to
Odpovedať
@rivasvk :) moze byt, ze to vykonom je rovnake, ale ja tam mam speci tlacitko, tak predsa ho nebudem obchadzat! ;)
Odpovedať
@rivasvk @zuzka60 @17antigona dakujem vám veľmi pekne, doteraz som varila na plynovom sporáku, len sa sťahujeme a mám indukčnú. Dnes som varila na nej polievku, je to naozaj veľmi rýchle, len sa chcem opýtať - keď som zapla maximálnu teplotu, tak doska hučí, je to normálne?
Odpovedať
Nedalo by sa napísať bez chýb názov otázky?
Odpovedať
@marta2610 prepáč, nevšimla som si chybu. dá sa to tu opraviť?
Odpovedať
@katarina004 kazda si inak "chrapka"
Odpovedať
@katarina004 aj moja je hlučnejšia na vyššom stupni, je to normálne
Odpovedať
@zuzka60 @17antigona ďakujem pekne za odpovede :-)
Odpovedať
@rivasvk nieje to to iste, funkcia na udrziavanie tepla ci topenie masla je iny ako 1.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska v com? ;-)
Odpovedať
zeby ta funkcia bola fakt minimalne vykonna? cokoladu pekne roztopis, ale na 1 ti prihara bez miesania. na 1 varis ryzu-normlane vrie, na udrziavani tepla nevrie.
Odpovedať
@atlaska tak u mna na 1 nevrie nic ;-) ale ved ok
Odpovedať
@rivasvk varim na indukciach asi 10rokov, doma ju mam 5 rokov, toto je funkcia fondue bezna u niektorych indukcii. Ale mnohe ako tvoja ju nemaju. Mne na 1 vrie bezne polievka, ryza. Nomal je ze varenie zacina od 1, u teba nie.
Odpovedať
@atlaska nechajme to tak radsej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk neoplatí sa ... táááá atlaska je tu najmúdrejšia zo všetkých :-D
Odpovedať
@rivasvk ale podložka nie je určená pre Zepter hrnce?
Odpovedať
@ajkava podlozka ti z nevhodneho riadu robi vhodny
Odpovedať
@sarabi nieeee ty mas o titul viac. @ajkava len pre stare zepteri ju potrebujes,. Min.10rokov sa predavaju vhodne na indukciu. Mozno aj viac.
Odpovedať
@zuzka60 ja viem, ale myslela som, že iba pre Zepter to tak je. My máme tiež Zepter a musím ju kúpiť. Len ešte nebývame, tak mám čas.
Odpovedať
@atlaska viem o tom a preto ju budeme kupovať tiež.
Odpovedať
Neviem,ci to zalazi od znacky,alebo,ci to maju vsetky indukcie. Ja mam knoflik na nastavenie teploty,ale okrem toho si mozem nastavit aj "silu" tej teploty od 1-5.( tlacitkami plus-minus) Takze ak potrebujem platnu iba naslabucko,nastavim si stupen 1. Ak potrebujem nieco prudko varit,tak nastavim vyssi stupen. Tu podlozku mam tiez kupenu,ale je to ostara ju pouzivat,nie je to celkom ono. Radsej varim na hrncoch,ktore su na indukciu vhodne.
Odpovedať
@majki555 tomuto moc nerozumiem ;-) Ja mam knoflik na nastavenie teploty,ale okrem toho si mozem nastavit aj "silu" tej teploty od 1-5.
Odpovedať
@rivasvk Jednym tlacitkom nastavujem teplotu60,80,100,120..... Ale okrem toho si mozem inym tlacitkom nastavit "silu" tej teploty od 1-5 . Takze ak si nastavim najvyssiu 5-ku, tak mi vara v hrnci doslova "bubla" , ale ked nastavim stupen 1,ci dva tak vari mierne /voda v hrnci nevyskakuje tak prudko/. /neviem to inak opisat/
Odpovedať
No uz sa velmi tesim na to varenie na indukcnej doske :-D uz coskoro si pridem po radyy...dufam, ze to nebude katastrofa a zvykneme si na seba :-)
Odpovedať
@majki555 aky je to model? zatial som nenasiel varnu dosku na ktorej sa da nastavit teplota na kolko sa ma zohriat voda... stretol som sa s tym u rychlovarnych konvic...
Odpovedať
@simciatko1 mám to podobné :-DDD tiež sa učím...prvé zemiaky rozvarené :-DD
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?