Sterlizovanie cvikly vs histaminova intolerancia.

Dobry den vsetci. Potrebujem dobry recept na sterilizovanie cvikly. Manzelka ma histaminovu intoleranciu. Cize v recepte nemoze byt nic kysle. Ziadny ocot,citronova stava apod. Dajte nejaky,lebo ja som nic nenasiel a ani znami mi neporadili. Dakujem fakt len seriozne odpovede.
Odpovedať
@pavol2010 cviklu najlepšie pekne čerstvú, odšťaviť a manželke podať ako ozdravný nápoj. Možno zmiešať s jablčnou šťavou. ;-)
Odpovedať
obavam sa, ze bez octu, citronovej stavy alebo nejakej chemie to nepojde. ja okrem strerilizovanej robim aj mrazenu, uvarim, necham vychladnut, nastruham na rezanceky a sup do mrazaka. po rozmrazeni si uz ochutim ako chcem, ja najcastejsie s chrenom.
Odpovedať
doporucujem spytat sa na fcb v skupine Histaminova intolerancia, som tiez "postihnuta" a navzajom si tam radime, resp. vela veci ohladom histaminky (mozno aj tato) je tam uz prediskutovanych a da sa vyhladat..
Odpovedať
@loli24 ano s manzelkou vieme o tejto stranke,no nic sme tam ako cviklu zavarat, aby bola aj pre histaminikov sme nenasli. Mozno neviem na fcb serfovat lebo nie sme tam registrovany. Ak vies nam pomoct posli link. Isto aj iny histaminici si ho pozru.
Odpovedať
pavol2010- ahoj, sorry, reagujem neskor, ale nechodim tu casto.. ano, treba sa na stranke zaregistrovat a potom sa daju veci najst vo vyhladavaci-lupe. Pozerala som tu cviklu, namiesto octu som nasla zavaranu cviklu s jablkom, s cistym vit.C+cukrom alebo niektori ju tolerovali s citronovou stavou bio. A recept na tu jablkovu, vraj je skvela: 600g uvarenej cvikly postruhat+200 g ocistenych postruh. jablk, nalev-0,5 l vody+100 g cukru+1 mala lyz. soli+kmin. Sterilizovat cca 20 min pri 90st. - je to asi na 4 flase 330 ml...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?