Máte niekto tento elektrický gril? Aké máte skúsenosti?

Ahojte, s manželom rozmýšľame nad kúpou elektrického grilu. Elektrického preto, lebo bývame v byte a iná možnosť grilovania tam nie je :-) Chcem sa spýtať, či má niekto z vás skúsenosti s týmito dvoma grilmi http://www.alza.sk/tristar-bq-2817-ba... a tento http://www.sencor.sk/grily/sbg-7001bl ... alebo prípadne, aký elektrický gril by ste mi odporúčali ( tak cca do 100 eur, ideme kupovať byt a vačšiu čast nábytku, tak to nemusí byť úplne najdrahší, ale nechcem ani lacný za 20 eur). Naozaj je to tak veľmi nákladné na energie ako píšu v článkoch? Grilovali by sme tak mozno do 4-5x za leto, tak zato sa pýtam, ako je to s tou elektrinou a grilovaním na takomto grile. Dakujem za všetky odpovede :-)
Odpovedať
My máme tento http://panve.heureka.cz/eta-1159/spec... a neviem si ho vynachváliť. Rovnomerne sa rozohreje a príkon 1600W menší než žehlička alebo vysávač. Na rozdiel od grilu na drevenné uhlie ho nemusíš polhodiny rohohrievať, grilované veci nie sú vonku pripálené a vo vnútri nedopečené, lebo príkon sa dá plynule regulovať. Mám aj gril na uhlie, ale už si nepamätám kedy som ho naposledy použil.
Odpovedať
Profilova fotka
Používam obdĺžnikový elektrický gril (stojí na internete cca 40- 50 eur), pečie sa navrchu spolovice na kameni a spolovice na kovovej platni, pod žeraviacimi káblami sa dá opiecť chlieb, zelenina na malých teflónových mištičkách. Dokážem za hodinu opiecť mäso pre 5-6 ľudí. Aj pre malé vnučky je to pre elimináciu splodín horenia lepšie. Mne sa výborne osvedčil. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my žijeme na dome, a veľmi často používame hlavne v lete elektricky gril , mame zelmer s rovnou plochou , trošku vyspadovany do mištičky odteka preb. tuk alebo olej, zatial sme uplne spokojní. Ak robíme iba pre nas + deti ,často ho vytahujeme, je to rýchlejšie a nesmrdíme od ohna ako v normal. krbe a tým že ho mam na šírku cca 70cm urobíme na nom na jeden šup pre nas aj masko, cuketu , baklažan, ryby, hocičo čo sa rychlo tepelne upravuje. tu elektrinu nejak nepocitujeme , aj tak mi najviac blika elektromer pri zapnutej rure :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@rebbecah DObry den aky gril ste si nakoniec vybrali? rozhodujeme sa medzi tymito dvoma aj my
Odpovedať
@skandy nakoniec sme vybrali stolový :)
Odpovedať
Podľa mňa je elektrický gril, taká náhrada, odporúčam mäso ošlehnuté plameňom a dymom ..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@hladamgril čerstvá registracia a hned odporucania na super stranku...😀. Nejdu obchody?
Odpovedať
@jankazb Máte niekto tento elektrický gril? Skúsenosti s elektrickými grilmi-Toto je téma diskusie. Ja som odporučil stránku, ktorá podĺa názvu má skúsenosti s elektrickými grilmi. Mňa vždy poteší, keď je rozoberaná téma obohatená odkazmi ku ďalším zdrojom informácií. Každý sem predsa chodí po informácie. Adminovi sa ospravedlňujem za porušenie pravidiel.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.alza.sk/hobby/orava-eg-13... tento máme doma a spokojnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj máte niekto skusenost s grilom https://www.mall.sk/domace-spotrebice... Prípadne stojí ten príplatok za https://www.mall.sk/domace-spotrebice... Ten lacnejší má 2400w drahší 2000w . Príklanam sa k lacnejšiemu na to moje občasné použitie. Ak má niekto skusenosť a stojí zato priplacat zvážil by som aj príplatok ak zato stojí. Ďakujem :-)
Odpovedať
Používam gril, v ktorom je niekoľko trysiek, je tu aj tryska pre oblátky. Hlavná vec je, že platne sú odstránené a existuje priestor, kde tečie tuk
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

Odpoveď na príspevok od rossig:

Podľa mňa je elektrický gril, taká náhrada, odpor…
@rossig jedol som jedno i druhé a viac mi chutil z elektrického, málokto vie správne piecť na drevenom uhlí, ak sa upečie správne bolo chutnejšie , na keramickej alebo plechovej, či liatinovej miske, nie priamo na rošte na ohni, , lepšie ja dať na rošt plech a v plechu deravý plech na odtok, masti, ak sa neprepáli je chutná na chlebe, slaninku upečieš i na rozžeravenom uhlí na bežnom ohnisku, a masť odkvapkáš na chlieb
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@rossig jedol som jedno i druhé a viac mi chutil…
@duzu reaguješ na 9 rokov starý príspevok....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@duzu reaguješ na 9 rokov starý príspevok....
@megdesign na 9 hod , pred tým je ešte príspevok z 2020, nevieš počítať a keby aj na 100r,vadí to niekomu? pravidlá sa tým neporušujú
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@megdesign na 9 hod , pred tým je ešte príspevok …
@duzu označil si @rossig a ten písal príspevok 10.6.2015... Počítať nevieš ty.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@rossig jedol som jedno i druhé a viac mi chutil…
@duzu to je ozaj taky rozdiel, ze inu chut ma to jedlo z elektrickeho ako z ineho? v com je to rozdiel akoze? mne to tak vobec nepride. ale nejdem sa hadat, len ma to zaujalo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cumlicek2:

@duzu to je ozaj taky rozdiel, ze inu chut ma to …
@cumlicek2 rozdiel je už vtedy ak ho pečieš v plynovej alebo elektrickej rúre, dokonale rovnomerne upiecť sa dá len v elektrickej, tam ide regulovať množstvo tepla zo všetkých strán, v plynovej pečie najviac napriamo odspodu , ostávajú tam splodiny a to podstatne ovplyvňuje chuť , pri varení v hrnci je jedno aký je zdroj, chuť bude stále rovnaká aj ked najlepšie ide regulovať na indukcii, aspoň pri varení v menšom ,
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@cumlicek2 rozdiel je už vtedy ak ho pečieš v ply…
@duzu hej ono to zmysel dava, preco to tak je. neviem mozno preto mi to tak aj pride, ze ked grilovanie, tak u nas elektricky gril nebol, to az teraz sa tak rozmohlo mam pocit. odmala sme mali gril cisto len na uhlie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cumlicek2:

@duzu hej ono to zmysel dava, preco to tak je. ne…
@cumlicek2 ja si ešte pamätám ako "grilovali" moji rodičia a prarodičia,vtedy bol najväčší problém zohnať mäso lebo najviac bolo len "čum na hák" a mäso s s rôznou oblohou sa dávalo na veľké ražne i 1 m dlhé obalené v papieri a previazané drátom a krútili sme i pol dňa nad uhlíkmi, horiace rdevo bolo len okolo a dokladalo sa, následne bol alobal to bolo jednoduchšie zabaliť do placky a vložiť na hod do žeravých uhlíkov, najväčšia "babračka či zábava"bolo opekať barana, alebo menšie prasa na ražni, to je tak na parádu a dokončiť na grile, teraz najčastejšie pre väcerých sa udusí vkuse v el. rúre na pekáči a "dogriluje" na chvíľu na grile na uhlie len pre chuť,je zdravšie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?